keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Joulukuun 2014 tulot ja menot

Jaahas, pitikin mennä moista lupaamaan, ei nimittäin mairittele meikäläisen rahankäyttötaitoja vaikka plussalle jäinkin. Pidemmittä puheitta:
Menot joulukuussa 2014
Joulukuun osalta tulot olivat loistavat. Palkasta jäi käteen 2329e, kilometrikorvauksia tuli normaalit 40e, mutta noiden päälle tuli veronpalautuksia 665e ja koulutusmatkan tuomat päivärahat 90e. Kokonaistulot joulukuulta 3220e, kokonaismenot 2971e joten saldoksi jäi +250€.

Sitten se hauska osuus, erotellaanpas hieman noita menoja.:
1) Joulukuussa meni vain sähkönsiirtomaksu. Sähkölaskun eräpäivä osuu tammikuun ensimmäiselle joka säästi joulukuun taloudesta noin 50€.

2) Salimaksu on salimaksu, jäsenyys on katkolla maaliskuussa joten harkitaan sitten jatkoa.

3) Ulkona tuli syötyä ihan helvetisti normaaliin nähden, tarjosin myös kaverille joululahjaksi aterian kun en muuta keksinyt siihen hätään, arvo about 30€. Normaalisti tämä summa pitäs olla siellä 20e tuntumassa joka tietysti ois toteutunut ellen ois maksanut tuota keikkaa (itselle siis about samanlainen setti joten hinta tuplat). Niin harvoin kyllä käydään oikeasti syömässä että tästä jäi hyvä maku suuhun, ei aina piä kiristellä vyötä tässä asiassa :) Tässä tammikuulle parantamisen varaa siis 60e!

4) Kävin koulutusmatkan yhteydessä laivalla, ostokset (lähinnä alkoholia ja karkkia kuinkas muuten) veivät melkein 80e eli käytännössä nollasivat saadut päivärahat ja matkakorvaukset. Tässä tammikuulle parantamisen varaa +/-0 koska ei tule myöskään niitä päivärahoja.

5) Polttoaine lähemmäs 200e vaikka tankillisen hinta on pudonnut reilusti kuukauden aikana. Tammikuussa ei ole tiedossa kuin yksi reissu toiselle paikkakunnalle joten tässä voisi olla tammikuulle parantamisen varaa 50e!

6) Autoharrastus 50e, ei selitettävää ja tämä ei tule poistumaan kuluista kokonaan ellen muuta omakotitaloon tai löydä erittäin edullista säilytyspaikkaa autolle.

7) Junalippu 15€. Piti valita oman auton ja junan välillä ja juna ei kuluta jakopäähihnaa tai uusia nastarenkaita, polttoaine olisi maksanut saman verran.

8) Ruoka 363€, EI SAATANA! Tuo sisältää pikkujouluja varten ostettuja evässapuskoita 68e, mutta silti 300e ruokaan kuukaudessa per henkilö on ihan saatanasti! Liikun paljon, 183cm/95kg ruho vaatii runsaasti energiaa ja syön terveellistä perusruokaa eli laadukasta lihaa, kanaa, reilusti rehuja sekä paljon maitotuotteita mutten käytännössä ollenkaan juustoja tai leipää joten ei sen noin korkea pitäisi olla. Tuossa on varmasti mukana muutamia kynttilöitä, yms joita olen ostanut ruokakeikkojen yhteydessä, en vain ole säästänyt kuitteja että tarkempi erottelu olisi mahdollista. Tässä on tammikuun ensimmäinen haaste, jokaikinen ostettu ruokatuote Exceliin ja tänne näkyville saldot kuukauden osalta, tavoite saada lasku alle 200e!

9) Alko, valkkaripullo ruoanlaittohetkiä ja illanviettoa varten, harvemmin tulee kuukausittain käytyä.

10) S-Pankin käyttötilille menee joka kuukausi nykyään 150€ ruokaostoksia varten. Nyt laskin siirretyn summan niin että yhdistin tuosta 150e summasta ruokaan käytetyn rahamäärän ruokaostoksiin ja jätin siirtosummaan sen mitä ruokien jälkeen tilille jäi. Vuoden 2015 tavoitteena saada ruokaostokset maksettua kokonaan S-tilin kortilla.

11) Vaihdoin YTK:sta JATTK:n puolelle, vanhan kassan jäsenmaksu olisi ollut muistaakseni 119€ eli tässä on tehty säästöä noin 70€.

12) Soneran kaapelinetin irtisanoin sopimuskauden loppuun tammikuun puolenvälin jälkeen eli sieltä tulee vielä vissiin kaksi laskua.

14) DNA lähetti joulukuussa kaksi puhelinlaskua näköjään, ovat suoraveloituksessa ja toisen maksupäivä näytti olleen 2.12.2014 ja jälkimmäisen tänään eli 31.12.2014. Joku kämmi vissiin heillä käynyt, eihän noita yleensä kahta pitäisi tulla per kuukausi?

15) Dansken palvelumaksu. Oli blogia alottaessa vielä 6.4€/kk, mutta älysin liittyä etuohjelmaan jonka myötä se putosi mukavampaan 1.5€/kk summaan. Eivät tästä vahingossakaan minulle missään yhteydessä maininneet, sain aivan itse moisen edun hoksata ja kliksutella käyttöön verkkopankissa.

16) S-Pankin säästötilille 1000e kolmessa erässä, toimii puskurina ja tänne menee jatkossa kaikki bonukset. Puskurin nosto vuoden 2015 aikana 1500 euroon.

17) Asuntolainan lyhennykset ja korot 869€, tämän soisi olevan about 1000€/kk vuonna 2015! Maksan tällä hetkellä pienemmästä lainastani 12kk euribor-korkoa noin 10€/kk ja suuremmasta 3v kiinteän koron mukaisesti noin 120€/kk. Tuo kiinteä korko toisessa lainassa muuttuu 12kk euriboriksi helmikuun lopussa tai maaliskuussa jolloin sen korkomenot putoavat puoleen, maksuerän ollessa kiinteä samalla nousee siis lainan lyhennysmäärä korkopudotuksen verran automaattisesti :)

18) Olen huono ihminen enkä osannut kummitytölle ostaa mitään fiksua lahjaksi tai tehdä itse, laitoin joulupukin mukana rahaa kuten muutamana vuonna aiemminkin. Tähän en uskalla luvata parannusta, mutta halu olisi kova tehdä esimerkiks korulipas, tms omin käsin puutavarasta metallikoristein.

Yhteenvetona vuoden 2015 tavoitteisiin laitetaan:

-Polttoainelasku alle 150€/kk
-Ruokalasku alle 200€/kk
-S-tilille sen verran rahaa jokaisena palkkapäivänä, että ruokaostokset menevät aina sieltä
-Hätävararahasto vuoden 2015 aikana summaan 1500€
-Asuntolainojen lyhennykseen ja korkoihin keskimäärin 1000€/kk.


Tässäpä tämä lyhykäisyydessään. Ensimmäinen laatuaan itselleni eli asettelu tulee varmasti jatkossa hioutumaan kun näitä tekee useammin. Ruusut ja risut tervetulleita sekä tekstin ulkoasusta että sisällöstä! Itse näen suurimmaksi osaksi vain risuja, mutta eipä sitä yleensä itse niitä saavutuksiaan tai tunarointejaan huomaa tarkastella kovinkaan objektiivisesti :)


Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

3 kommenttia:

 1. Hyvät uudet vuodet!

  Olet nuorella iällä hyvällä tiellä.Lisäsin saittisi blogirullaan. Luottokorttijuttusi on kovaa asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt tuosta nuoresta iästä niin tiedä enää, mutta kiitoksia kehuista :D Vilkasin siun sijotusseurantaa ja hyvältä näyttää sielläkin päässä, pitää lukasta alusta asti läpi josko löytys vinkkejä omaankin projektiin!

   En mene vannomaan että muisti toimii oikein, mutta nimimerkin perusteella taidat kirjotella myös Pakkotoiston puolelle suht aktiivisesti?

   Poista
  2. Enpä tunne asiaa. Joku muu.

   Poista