maanantai 15. joulukuuta 2014

Tilannekatsaus

Pieni tilannekatsaus lienee paikallaan loppuvuoden tavoitteisiin. Tavoitteethan olivat aiemmin määritellyt:
1. Toinen asuntolainoista alle 7500e
2. Säästöön pahan päivän varalle 1000e
3. Optiona vedenkulutuksen seuraaminen&pieni testi, alle 20 suihkukertaa kotosalla

Tänään oli tilipäivä joten eilen oli hyvä sauma luoda S-Pankkiin säästötili jonne siirsin samantien Dansken tilillä olleet jämät eli 500e. Valitsin S-Pankin koska siellä lisätilit eivät maksa mitään ja saan ohjattua tulevat S-bonukset ynnä muut tuonne säästötilille korttimaksamisen ulottumattomiin. Tuolta saa tietysti siirrettyä rahaa verkkopankissa pois, mutta luotan omaan itsehillintääni asian suhteen :)

Tänään sitten palkan tultua tilille pystyin lyhentämään asuntolainaa, summana tällä hetkellä 7485e eli tavoite nro1 saavutettu oikein sopivasti. Tein myös toisen siirron säästötilille 300e eli tavoitteesta nro2 puuttuu vielä 200e. Lopun summan kohtalo ratkeaa varmasti vasta joulun ja uudenvuoden välisenä aikana, riippuen vietänkö joulun itsekseni vai jaksanko lähteä ajamaan sadat kilometrit parempaan joulupöytään pääsemiseksi. Mutta ei ollenkaan huono tilanne ottaen huomioon, että autokorjausten takia kahden viimeisen kuun budjetista katosi päälle puoli tonnia savuna ilmaan! Suihkussa on tullu käytyä 18.11 jälkeen kymmenen kertaa kämpillä, muina aamuina vain pikainen naamapesu ja varsinainen suihku sitten salireenin päätteeksi. Eipä ole vielä ainakaan kukaan sanonut hajusta enkä itsekään ole huomannut mitään erikoista haittaa tuosta, vesilasku vaan kiittää ja saa enemmän katetta salimaksulle. Varottava vaan ettei homma karkaa liikaa säästeliäisyydestä halvan puolelle kuten MMM-blogissa kirjoteltiin aikanaan :)

Mietin pitkään tuota säästötilin paikkaa mihin sen tekisin, vaihtoehtoina oli ainakin tuo S-Pankki ja Nordnet, mutta päädyin tuohon koska se oli helppo tehdä verkkopankissa muutenkin käydessä. En ole koskaan ollut noiden S-kauppojen osuuksien suuri fani, mutta koska säästötilin korko on onneton 0.1%, ajattelin että kun tuo 1000e tulee täyteen niin käyn nappaamassa sillä rahalla kaikkien kannattavimpien alueryhmien osuudet plakkariin, Saituri on kirjoittanut aikoinaan hyvän artikkelin joka pureutuu bonusjärjestelmien huonouteen ja sivuaa miten siitä voi saada osuuskuntien osuuksia ostamalla hieman omiaan takaisin, artikkeli täällä. Noista osuuksista pitäisi se satasen verran tai vähän päälle tulla vuosittain voittoa joka sattuu olemaan myös verotonta. Sieltä tuo tonni on osakemarkkinoita tai indeksirahastoja helpompi saada irti ilman veroseuraamuksia jos oikeasti tulee hätä käteen ja saa kunnollisen tuoton rahalle.

Jos ei ihmeitä tapahdu niin seuraava postaus tulee olemaan vasta joulupyhinä tai niiden jälkeen, riippuu miten kiireiltä ennättää. Ajattelin laitella ainakin tältä joulukuulta taulukon kuukauden menojakaumasta, katsotaan saisiko siitä kuukausittaisen rutiinin joka auttaisi myös itteäni hahmottamaan entistä paremmin menoja. Saatan myös kirjata ylös suunnitelman ensivuodelle lainojen suhteen jo tän vuoden puolella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti