torstai 2. maaliskuuta 2017

Talous 2/2017

Samalla asialla taas kerran. Pyörät pyörii ja näyttää siltä, että olen vihdoin saamassa kunnolla kiinni plusmerkkisestä tilisaldosta :)

talous 2/2017
Pieni muutos näkymään taas kerran. Tammikuun kohdalla kuva levisi kettumaisesti tekstille tarkoitetun alueen oikealle puolelle peittäen lukemieni blogien luettelon. Lisään tähän kenties jossain vaiheessa vielä yhden sarakkeen johon tulee vertailu edelliseen kuukauteen, tai sitten keskiarvo koko vuoden siihen astisesta kertymästä jonka avulla näkee helposti ollaanko menty keskiarvon yli vai ali :)

Ei mitään ihmeitä, netto-osinkoja muutama roponen jenkkilän puolelta, koulutusreissun päivärahat ja palkkanauha yhdellä palkattomalla vapaapäivällä miinustettuna. Säästöprosentti nousi tammikuun 21% -> 24% vaikka tuloja oli vähemmän.

Menojen osalta silmään pistää asumiseen mennyt 441€, tuo sisältää kuitenkin sekä kuukauden sähkön siirtomaksu, kolmen kuukauden sähkön kulutuslaskun sekä helmikuun&maaliskuun yhtiövastikkeet jotka päätin maksaa kerralla pois kun verkkopankkiin satuin palkkapäivän jälkeen eksymään.

Harrastuslaskuissa on myös helmi- sekä maaliskuun salimaksut jotka maksoin kerralla pois joten maaliskuussa jää yhtiövastikkeen ja salimaksun poistuman verran enemmän rahaa yhteen tärkeään menoon.

Ruokalasku+eväslasku on ilahduttavalla tasolla kerrankin! Avokki osti meille semmosen hienon kuplakoneen Tokmannilta jolla olen päräytellyt itselleni vichyt ja siihen tiivisteenä lisännyt energiajuomasysteemit sekaan, veikkaan säästön ruokalaskussa syntyvän suurimmalta osin juuri noiden heräteostoksien poistumisen vaikutuksesta! Aiemmin olen käynyt useamman kerran viikossa ruokatunnilla hakemassa euron-kahden tölkin energiaa ja samalla koriin on eksynyt "vähän muutakin evästä".

Flunssakausi vei mehut ja lisäsi lääkekuluja reilusti, tammikuussa meni parikymppiä ja helmikuussa sitten jo nelisenkymppiä lääkkeisiin. Syntymäpäivälahja kummitytölle ja veljenpojan tulevaisuuden rahastoon laitettu parikymppinen imaisi 70€. Sänkyä makselen edelleen aivan itse vaikka siinä molemmat nukutaankin, 200€ siitä hyvästä Visan syövereihin.


Projekti asuntokauppa


Pidettiin kuntotarkastus talossa josta oltiin tehty tarjous. Siellä ilmeni seikkoja jotka saivat meidän perääntymään kaupasta joten ilmotettiin välittäjälle ettei olla valmiita allekirjoittamaan papereita. Tuosta tarkastuksesta seuraa nyt sitten puolen tonnin lasku, mutta sen maksaa tietyllä tavalla mielellään koska ilman sitä oltaisiin saatettu viiden vuoden päästä olla kiinni huonossa talossa terveytemme menettäneinä. Mitään varmaa ei selvinnyt nykytilanteen perusteella, mutta talon menneisyydessä on muutamia huolestuttavia seikkoja. Eli olisihan tuo voinut olla hyväkin talo, mutta kun puhutaan kuusinumeroisista summista ja seuraavan parinkymmenen vuoden mittaisesta sijoituksesta, niin koskaan ei voi olla liian varovainen.

Tuo tulee kuitenkin rasittamaan maaliskuun taloutta erittäin reilusti joten jostain menoista täytynee tinkiä vaikka sali&yhtiövastike onkin maksettu pois jo helmikuussa. Säästötilille en halua kajota koska siellä oleva kolme tonnia on varattu tulevaan oviremonttiin nykyisen asunnon kohdalla.

Metsästys jatkuu, katsotaan mimmosia taloja tältä seudulta tulee vastaan tässä kevään mittaan. Vai aletaanko suunnittelemaan suosiolla talopaketin hankkimista uudelle tontille :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä että teitte tuon tutkimuksen. Säästitte todennäköisesti pitkän pennin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Vaikka se kirpaisee kerran maksaa tutkimuksesta joka tuottaa pettymyksen, niin pitkässä juoksussa täytyy pelata varman päälle. Asunto on kuitenkin elämänaikaisista ostoksista se tärkein ja kallein jolloin ei voi tyytyä vaihtoehtoon jossa yksikin isompi seikka arveluttaa ennen ostoa :)

      Poista