maanantai 24. kesäkuuta 2019

Nettovarallisuus 03/2018 - 06/2019

Helteiden keskellä on hyvä ottaa pieni hetki omaa aikaa ja rustata ylös asioita joita ensimmäisenä tulee mieleen. Takaraivossa on jo pitkään kolkutellut, että pitäisi selata koko tämä julkinen talouskirjanpitoni läpi ja tehdä jonkinlainen kattava selvitys nettovarallisuuden kasvusta kun tähän urakkaan kerta olen lähtenyt.

Koko historiaa en ole saanut käytyä läpi, mutta tein nyt aluksi tämmöisen motivaattorilaskelman noista blogin reunassa näkyvistä talouden tunnusluvuista. Ensimmäinen kirjaus sen osalta on maaliskuulta 2018 ja summa 53112€, viimeisin lukema on tältä kesäkuulta 68637€. Vuosi sitten kesäkuussa lukema on ollut 57324€ eli vuodessa nettovarallisuuteni on kasvanut +11 313€. Sama vielä hienolla graafilla esitettynä:Kuten tuosta voi huomata, en ole kirjannut ylös lukemia jokaisena kuukautena, en vaan yksinkertaisesti ole muistanut. Mutta käyrä näyttää aika tasaista menoa, viime kesän lopulla oli kaikenlaista asuntokauppojen ja muuttohommien takia joka selittää varmasti osaltaan tuon loivemman käyrän kesän ja syksyn aikana.

Ihan mielenkiintoinen laskelma. Aloittaessani projektia vuonna 2014 saldona oli 67400€ verran velkaa ja omaisuutta tasan tarkkaan asunnon verran (ilman tehtyjä remontteja) eli semmoisen 84 000€ verran, tuloksena +16 600€ varallisuutta.

Varallisuus on siis kasvanut tässä viiden vuoden aikana noin 52 000€ verran, kymppitonnin vuodessa. Huomaan tuota vanhaa viestiä lukiessani olleeni aika sinisilmäinen säästötahdin suhteen, mukamas ~50% säästöaste olisi ollut mahdollinen, niin justiinsa :D Toisaalta tuo +10k€ vuodessa tarkoittaa 30k€ nettopalkalla noin 30% säästöastetta, eli ei se oikeasti huono ole vaikka en ole lähelläkään silloin asettamiani tavoitteita.

Kaiken kaikkiaan ihan kohtuu tulos yhden insinöörin palkalla kun talouden hallintakin on vähän mitä on. Kaikki sanovat, että ensimmäinen 100 000€ on se vaikein pala ja tällä 10k€/vuosi tahdilla tulen saavuttamaan rajapyykin kolmen vuoden kuluessa. Koska tällä hetkellä varallisuuteni kallistuu aika reilusti asuntovarallisuuteen, pitää miettiä onko oikea reitti varallisuuden kasvattamiseen lainakuorman purkaminen vaiko osakesijoitusten tekeminen. Voitaisiin vaikka asettaa tavoitteeksi, että tuo 100k€ rajapyykki saavutetaan viimeistään 2021 lopussa eli aikaa olisi karkeasti kaksi ja puoli vuotta.

Katsotaan miten käy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti