tiistai 18. kesäkuuta 2019

Talous 05 / 2019 - Kesä on kallista aikaa

Kallista ja kiireistä, melkein olisin voinut excelöidä touko- ja kesäkuun samaan pakettiin tuossa parin viikon päästä. Nopea katsaus saatananmoiseen törsäykseeni:

toukokuu 2019
Tuloissa normaalit palkkatulot, mutta lisäksi myös oranssilla korostettu tapahtuma vuokratuloissa ja muissa tuloissa. En ole siis laskenut tulosarakkeeseen vuokratuloja tähän mennessä, mutta koska minulle tuli vuokraustoiminnasta aika mehevät tappiot viime vuodelta (jotka toivottavasti myös verottaja hyväksyy :D) niin siirsin vuokratulojen tililtä tonnin muihin tuloihin ja suoraan osakesalkkuni täytteeksi :D Nordnetin euron kaupat oli liian houkutteleva motivaattori koska tein samanlaisen siirron vielä heti kesäkuun alussa. Vuokra-asunnon tilille jäi kuitenkin vielä aivan karvan vajaa 3000€ joten en usko asiasta koituvan minkäänlaisia ongelmia.

Menoissa sijoitustilille mennyt normaali 100 plus vuokratililtä sosialisoitu tonni, säästötilillekin sain 116€ verran täytettä.

Sitten alkaakin alamäki. Ruokaan meni lomareissun ja kesäjuomien oston vuoksi ihan mehevä 562€ jota en vaan yksinkertaisesti ymmärrä. Tähän on pakko keksiä joku keino koska tuo on käytännössä tuplasti mitä talouden yhdellä osapuolella pitäisi mennä kun kaupassa käydään kuitenkin suht tasapuolisesti.

Kodin remontteihin ja autoihin sain menemään päälle 550€, lomareissujen vuoksi polttoaineeseen kolminkertaisesti normaaliin nähden ja Alkossakin tuli käytyä melkein 50€ edestä. Lisäksi auton verot 130€, kaverin polttarireissun kulut 183€ ja koiran punkkilääkkeeseen, ruokaan ja tarvikkeisiin mennyt 175.

Kaiken kaikkiaan tulos näyttäisi karusti 536€ miinusta, mutta onneksi säästöön ja sijoituksiin meni niin paljon, että jäin lopulta 741€ plussalle ja säästöprosentti on komea 36.40! :D


10K tavoite10K tavoite otti aimoharppauksen tuon ylimääräisen 1000€ vuoksi. Tavoiteaikataulun mukaan minun pitäisi olla nyt lukemassa 4166€ joten olen enää 617€ jäljessä aikataulusta kun vielä huhtikuussa tilanne oli 1300€ miinuksella. Kesäkuun alussa tehty toinen 1000€ ylimääräinen sijoitus ja lomarahojen avittamana tehty suurempi siirto säästötilille on varmasti kuronut eroa umpeen entisestään. Tästä on hyvä lähteä kohti kesää ja syksyä tietäen, että tämäkin tavoite on jopa mahdollista jotenkin saavuttaa :)

Hyvää kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti