tiistai 2. lokakuuta 2018

Talous 09/2018 - Menoja riittää

Talon osto näyttäis osottautuvan aika huonoksi ratkaisuksi näin ensi alkuun kun ostettavaa riittää vähän liiankin kanssa. Tai sitten se olen vaan minä joka ei jaksa odotella uutta palkkapäivää ja hankkia niitä autotallin sisuskaluja pikku hiljaa. Talouden osalta nimittäin aika tarkasti nollatulos syyskuulta, paitsi että Visalasku paisui jo uhkaavan lähelle tuhatta euroa :S

09/2018
Tuloja 2500€ verran, ei mitään normaalista poikkeavaa. Passiivisia tuloja tuli yllättävän "paljon", mutta saisihan tuo kuukausittainen rahavirta olla huomattavasti suurempikin. Vuokratuloja ei ollut koska syyskuun vuokran sain jo elokuun puolella ja lokakuun vuokran vasta lokakuun taitteen jälkeen.

Menoissa huomattavaa on Nordnetin salkkuun menneen summan viime kuukausia suurempi osuus, 300€ vrt. alkuvuoden aikana menneeseen 50€. Säästötilille meni oikeasti 250€, mutta sieltä myös lähti 233€ kun piti maksaa eräs vakuutuslasku :D

Asumiseen menee viimeisen kerran vanhan asunnon sähkölaskuja joten jatkossa tuo sarake tulisi näyttää muutaman kympin vähemmän kuin nyt. Ruokapuolella palattiin takaisin massimiehen lukemiin eli reilusti yli 300€, tuota pitäisi oikeasti nyt alkaa seuraamaan että mitä helvettiä minä sieltä kaupasta kotia raahaan kun noin paljon saan sinne rahaa upotettua.

Samoin kodin remontointiin ja muihin sen sellaisiin sain tuhlattua päälle 300€. Autotalliin vähän osasia, omakotitalon tarpeita eli lapioita ja harava, jne.

Autoihin meni yllättävän vähän rahaa, 50€ joka koostui uusista peltivanteista, samoin polttoaineeseen meni sikavähän eli 62€.

Tuota jo alussa mainittua Visaa lyhensin 100€ verran, mutta se on otettu jo takaisin käyttöön moninkertaisesti, 3000€ limiitistä siis noin 1000€ tällä hetkellä rasitteena. Vakuutuksiin piti tosiaan tökätä se 233€ ylimääräistä joka näkti jo tuolla säästötilin saldossa.

Kaiken kaikkiaan kun jättää säästämisen ja sijoittamisen pois, oli kuukauden saldo 350€ verran plussalla. Positiivisena asiana voi pitää tuota sijoitustilille menneen summan kasvamista. Koitan nyt loppuvuoden ajan pitää sen tuossa 300€ suuruusluokassa, riippuen vähän yllätyslaskuista ja tuosta Visalaskun tappamiseen vaadittavasta rahamäärästä.


Kuinka muilla on sateinen ja synkkä syksy alkanut? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti