maanantai 8. lokakuuta 2018

Mihin se raha menee - S-Ryhmän uusi palvelu

S-ryhmä on lanseerannut uuden aika hienon oloisen Omat Ostot -palvelun. Tuon kautta saa erittäin hyvän kokonaiskuvan omista S-ryhmän sisäisistä ostoista, näkee erilaisia erittelyjä sekä mielenkiintoisimpana 12kk ajalta kertyneet ostot jaettuna omiin luokkiinsa.

Jos unohdetaan tässä vaiheessa salaliittoteoriat ja miten eri instanssit seuraavat tekemisiämme korttitapahtumien perusteella niin tuo on oikeasti fiksu palvelu ihmiselle jota kiinnostaa oma rahankäyttö ja tieto mihin sitä rahaa tulee tuhlattua. Totta kai S-ryhmän ostokset ovat vain se yksi palanen kokonaiskuvasta, mutta kun tuo Prisma meilläkin on Lidlin ohella se toinen pääsääntöinen ruokakauppa josta tulee haettua myös muita tarpeita niin data on ihan hyödyllistä tietoa jonka pohjalta pystyn tarkistamaan ostoslistaa jatkossa.

Virvoitusjuomia, juustoa ja eineksiä


Tuossa siis oman ostoslistani top3 kohteet. Melko karua eikö?


Virvoitusjuomat-osio sisältää energiajuomat, vichyt, coca-colat, yms. Kuukausitasolla tuo summa meinaa ~35€ verran. Sillä tekisi jo aika paljon muutakin kun mitään tuon ryhmän tuotteista ei ihminen oikeasti tarvitse. Tuo menee siis täysin sinne ns. itsensä hemmottelu-osastolle, ja sen ei todellakaan tulisi olla ykköspaikalla. Tämä on aika noloa ihmiselle joka käy kuntosalilla ja omasta mielestään syö terveellisesti, noita juomia kun tulee nimittäin ostettua puolesta tusinasta muustakin liikkeestä aina muiden ostosten ohella. Melko varmasti tämä on myös se nro1 syy jonka takia viime vuosina kehitys ja kunto on tuntunut junnaavan vähän turhaan paikallaan :/

Juustoon ja juustotuotteisiin (raejuustot, jne) kuluu yllättävän paljon rahaa siihen nähden, että syön nykyään leipää tosi vähän. Tähän pitää jatkossa kiinnittää huomiota ja katsoa mitä kaikkea tuohon kategoriaan lopulta uppoaa, summa kuulostaa aika kovalta kun miettii että kilon köntti ostamaani juustoa maksaa 5€ ja niitä kuluu korkeintaan kaksi per kuukausi, normaalisti muistini mukaan vain yksi.

Pidän aika huolestuttavana, että ensimmäinen oikea ruokakategoria listalla on einekset ja oikea raaka-aine naudanliha tulee vasta kuudentena ja siipikarjanliha on jopa Top10 ulkopuolella.

Yhteenveto


Tähän palvleuun pitää kyllä jatkossa kiinnittää huomiota enemmän ja seurannan perusteella panostaa enemmän siihen ostoskassin sisällön suunnitteluun. Haluaisin siirtää tuota painotusta huomattavasti enemmän puhtaisiin raaka-aineisiin jonka uskoisin lopulta korreloivan myös vahvasti ruokalaskun suuruuteen. Puhdas ruoka -> parempi energiasisältö -> parempi hyvinvointi -> vähemmän höttöeineksiä ja sokeria lautasella -> kukkaro kiittää. Noin tietysti ainakin teoriassa :DSuosittelen jokaiselle tuon palvelun testaamista jos ruokalaskun sisältö kiinnostaa yhtään, sitten on hyvä pitää pieni mietintätuokio ja harkita voisiko sitä ruokakassin sisältöä muokata terveellisempään/edullisempaan suuntaan vai onko ruokalaskun loppusumma käytännössä vakio joka on vain hyväksyttävä :)

3 kommenttia:

 1. Harmi kun lidlissä ei saa tuollaista. Pitää tehdä itse seurantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitin joskus pistää ylös ruokakaupan kuitista erittelyä. Oli ihan mahdotonta..

   Poista
 2. Tämä olisi kyllä ihan hauska ja hyödyllinen itsellekin, mutta käyn todella harvoin S-paikoissa. Seuraan kyllä mihin meidän perheen rahat menee, mutta en kylläkään seuraa mihin elintarvikkeisiin rahaa menee.

  VastaaPoista