perjantai 14. syyskuuta 2018

Talous 08/2018 - Nollatulos

Alkaa muuttohommat olla paketissa ja ehtii niiden sekä töiden lisäksi jopa koneelle istumaan. Elokuun taloutta rasitti suuret yksittäiset menoerät, polttoainetta kului muuttohommissa, sitä sun tätä piti hankkia molempiin asuntoihin (vuokra-asuntoon hommatut saa onneksi vähennettyä verotuksessa?) ja muutama yksittäinen menoerä nosti kuluja huomattavasti, suurimpana oviremontti joka oli suuruudeltaan melkein kuukauden palkan verran. Siihen on säästetty tässä kesän aikana puolisen tonnia per kuukausi ja jos sen vaikutuksen ottaa pois yhtälöstä niin pääsin lopulta aikalailla nollatulokseen joten ei voi olla kuin tyytyväinen tilanteeseen :)


Tuloja normaali 2426€ verran, kaksi palkatonta päivää lomapäivien jatkona joka tiputti pikkasen palkkatuloja. Osinkoja aika säälittävät 8.65$ ja vuokralainen maksoi syyskuun vuokran jo elokuun lopussa. Vuokrauloista sen verran, että en laske niitä tällä hetkellä tuloihin, harkitsen ja mietin vielä että kuinka tulen ne jatkossa kirjaamaan ja miten niitä seuraan koska tuosta 600€ summasta on kuitenkin tarkoitus ottaa se 400€ kattamaan asunnosta koituvia menoja jotka kirjaan ylös. Voi olla, että teen ihan oman seurannan noille vuokra-asunnon menoille ja kirjaan niitä ylös esimerkiksi kolmen kuukauden välein.

Menoissa ei erikoisia. Säästötililtä lähti 2300€ vanhan asunnon oviremonttilaskun myötä, se painoi säästöprosentit rankasti pakkaselle. Asuntolainan korot nousivat vanhasta koska siellä on vanhemman asunnon 40€ lisäksi nyt puolet talon lainakorosta eli 53€. Nämä pitää jatkossa erotella jotta pysyy puurot ja vellit omissa astioissaan.

Asumismenoissa näkyy elokuun kirjauksissa puolet lainhuudatuskulusta joka nosti hetkellisesti menoja.

Ruokaan meni viime kuukausia vähemmän eli 390€, asunnon ja talon remonttihommiin & tarvikkeisiin upposi melkein saman verran. Autoihin ostin varaosia ja tarvikkeita 170€ arvosta, polttoainetta kului muuttohommien vuoksi tuplasti normaaliin verrattuna.

Visan maksoin nollille ennen laskun saapumista, sinne 200€. Elokuun lopussa tuli tosin muutamia isoja kustannuksia jotka maksoin Visalta, nyt siellä onkin sitten melkein tonnin lasku odottamassa jota en saa kuitattua syyskuun palkkatuloista kokonaan. Katsotaan kuinka käy, luultavasti joudun maksamaan korkoja syyskuun osalta, toivottavasti lokakuussa saldo on taas nollattu.

Autovakuutus tuli maksettavaksi, vuoden vakuutukset 107€.

Kaiken kaikkiaan tulos jäi miinukselle säästöt pois lukien 2338€ verran. Tuosta kun tosiaan poistaa oviremontin vaikutuksen 2307€ niin miinusta ei kerry kuin 31€ verran. Onhan sekin tietysti liikaa koska tarkoittaa, että rahaa on tuhlattu enemmän mitä sitä on tullut sisään, mutta yksittäisten suurten kustannusten vaikutuksesta ja vuokratulojen huomiotta jättämisestä johtuen ei tähän tulokseen oikein voi olla olematta suhteellisen tyytyväinen.


Tällaista elokuussa, katsotaan miten syyskuun osalta hommat sujuvat kun päästään pari viikkoa eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti