torstai 3. marraskuuta 2016

Lokakuun 2016 tulot ja menot

Hymyilyttää, ei kai tuohon voi muuta sanoa. Ylimääräisten menojen ja lainojen karsiminen alkaa vähitellen näyttää arvonsa. Lokakuussa tuloja ihan kiva 2700€ joka sisältää normaalin palkan lisäksi 150€ palkkion taloyhtiön hallitustehtävistä, melkein satasen kilometrikorvauksia useamman kuukauden ajalta kerättynä sekä maksunpalautuksen LähiTapiola-vakuutusyhtiöltä kun kilpailutin ja vaihdoin kotivakuutukseni halvempaan. Ja olinhan minä yhden päivän taas palkattomalla vapaallakin lataamassa akkuja eli tili olisi voinut olla satasen-pari suurempikin.

Menoja lokakuussa 2034€ eli plussalle jäätiin Excelin mukaan sattuvasti pirullisen lukeman 666€ verran :D Tarkempi piirakka menoista alla kuten yleensä:Ei mitään maata kaatavaa. Jouduin tinkimään asuntolainan lyhennyksestä ja tein sinne vain pieniä Payment A Day-tyylisiä siirtoja 60€ edestä, plus korko 44€ tietysti, sen takia säästösummakin on tässä kuussa normaalia pienempi. Asuntolainassa on yli tonnin puskuri tästä huolimatta joten siinä huomaa taas miten mukavasti pieni ongelmiin varautuminen auttaa asioissa :)

Maksoin lokakuussa kahden kuukauden vastikkeet asunnostani eli sen takia iso osuus vastikkeisiin, 300€. Ostin myös liimapuulevyä, yms kohteita remontointii joihin meni vielä 155€ ja autoon hifiprojektia varten kaiutinkaapelia, suojasukkia, jne juttuja sekä vuosihuoltoa varten öljyt, yms. hilppeet. Yhteensä autoon meni vajaa 350€ eli aika reilusti normaalia enemmän. Ruokalasku pysyi ilahduttavasti alle 300€ rajan kirkkaasti ja eväisiin, yms kebab-ravintoloihin & bingo-iltoihin alle satanen.

Ei mitään erikoista siis ja tuosta noiden pitäisi talvea myöden vain laskea, ellei asuntohommat nytkähdä eteenpäin kun saatettiin sittenkin löytää se passeli kohde johon oltaisiin valmiita satsaamaan vaikka onkin 1970-luvun kohde, siitä lisää myöhemmin koska muutto toisi erittäin positiivisia uutisia myös asuntolainarintamalle omalta osaltani. Sanotaan tässä vaiheessa vain, että jos muutto toteutuu niin meikäläisen osalta vois olla täysvelattomuus täysin realistista viiden vuoden kuluttua nykyistä lyhennystahtia juurikaan muuttamatta :P

Yhteenveto lokakuusta:


Surkeita lukemia, mutta kyllä noillakin toimeen tulee. Suurin osa lokakuun ylijäämästä makaa tällä hetkellä käyttötilillä joten ei tarvitse oletettavasti kiristellä hampaita viikkoa ennen seuraavaa tilipäivää vaan voin ottaa kerrankin rennosti rahatilanteen suhteen :)

Marraskuussa asuntolainaan menee taas normaali 300€ lyhennys joten säästöprosentti pomppaa takaisin omalle tasolleen. Ylimääräisiä vakuutuksia on pikkasen maksettavaksi sekä ensimmäinen erä 200€ mätkyistä joten sijoitustilille en uskalla luvata suurempia prosentteja, katsotaan miten käy. Jos Trump valitaan presidentiksi ja siitä seuraa Brexitin kaltainen notkahdus niin siirrän sijoituksiin reilulla kädellä ja elän sitten Visan voimin joulukuun palkkapäivään saakka :D


Kuinkas muilla on syksyn synkät päivät sujuneet talousasioissa? :)

3 kommenttia:

 1. Ihan hyvä kuukausi sinulla. Vai että autohifiä tuli osteltua, jotenkin tulee mieleen aina amikset ja amispoppi =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo 15" subbarit, vahvistimien liitännöistä hapsottavat karvaperseliitännät sekä armoton jytke tulee varmasti monelle mieleen, osittain myös itselle.

   Omalla kohdalla tuo vaihe on jo ohitettu aikaa sitten. Nyt vaimennellaan autoa jotta sillä olisi mukavampi ajaa sekä vaihdellaan elementtejä & kaapelointeja parempiin ja passiivista kaiutinkytkentää aktiivijärjestelmäksi jotta saadaan puhtaampi ääni ulos järjestelmästä. Hifiä siis, mutta kenties voisi kutsua nimellä "amis advanced"? :D

   Poista