torstai 26. marraskuuta 2015

Veroprosentin tarkistusta joulukuulle

Säästämällä miljonääriksi kertoili veronpalautuksista hieman syvällisemmin ja antoi pari hyvää syytä miksi palautukset kannattaisi minimoida jo varsinaisessa verotuksessa. En ihan päässyt tuota lukiessa vielä kärryille, varsinkin kun käytin jotain esimerkkilaskuria verohallinnon sivuilla joka ei sisältänyt mitään tietoja vuoden aikana maksamistani asuntolainan koroista, jne.

Tänään vilkaisin sitten Matkalla Vaurauteen-blogin tekstin verokortin tarkistuksesta loppuvuoden osalta, ja siellä oli sitten linkki jota kautta pääsi kirjautumaan verottajan palveluun, sitä myötä tuli myös esitäytetyt tiedot asuntolainoistani tältä vuodelta ja homma helpottui huomattavasti.

Muutama minuutti tietojen tarkistamiseen, asuntolainan korkonumeroiden muuttaminen ensiasunnon korkonumeroiksi, matkakulujen lisääminen, yms ja tiedot eteenpäin.

Tuloksena joulukuun tuloille 3.5% veroprosentti. Tuntuuhan tuo melko mukavalta saada rahat käyttöön jo nyt eikä vasta 2016 joulukuussa :)

HUOMAUTUKSENA sitten muille jotka tätä harkitsevat, että tuolla joulukuun prosentilla menee monessa työpaikassa myös seuraavan vuoden tammikuun tulot. Kannattaa siis hakea uusi kortti joko heti vuodenvaihteessa jolloin se ehtii tammikuun palkanmaksuun, tai sitten mitoittaa loppuvuoden tuloraja/veroprosentti niin ettei tammikuun takia tule mätkyjä. Olettaisin, että omassa tapauksessani veroprosentin nosto +1% verottajan tarjoamasta riittää aika hyvin kompensoimaan tammikuun tilanteen, loppuvuonna voi sitten syys-lokakuussa tehdä uudestaan laskennan verottajan palvelussa jotta välttyy varmasti mätkyjen maksamiselta tai liiallisilta veronpalautuksilta seuraavana vuonna.

3 kommenttia:

 1. Mukava kuulla, että päädyit tekemään tuon muutoksen :). Se verokortin muuttaminen on tosiaan ihan helppoa kun järjestelmästä löytyy tiedot. Ilmeisesti se laskuri on sitten vaikeampi, en ole koskaan käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pitihän se tehdä, ei niitä rahoja siellä vuotta kannata makuuttaa kun akuutteja rahareikiä löytyy tarpeeksi tällä hetkellä :D

   Tosiaan se esimerkkilaskuri ei näytä mitään henkilökohtasia esitallennettuja tietoja, toisaalta eipä se niitä voikkaan tietää kun ei sinne tarvitse kirjautua mitenkään. Tuo kirjautumisen vaativa verokorttipalvelu on saanut tietonsa pankilta, yms paikoista joten homma on oikein mutkaton perustapauksissa. Sitten jos on iso määrä vähennyksiä sekä palkka- että pääomatuloista niin pitää olla jo excel-taulukot vieressä josta lunttailee tarpeellisia tietoja.

   Poista
  2. Vähennykset kannattaa kirjata excel-talukkoon tai google spreadsheettiin pitkin vuotta. Se helpottaa ihan hurjasti veroilmoituksen tekemistä.

   Poista