keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Marraskuun 2015 tulot ja menot

Aika kirjata ylös marraskuun tulot ja menot. Persiilleenhän se meni taas muutaman kuukauden plussakauden jälkeen, mutta onneksi ei nyt niin pahasti miten olisi voinut mennä.

Danske:


Tuloja 2245€, menoja 2554€, tuloksena miinusta 309€. Tässä mukana tietysti säästöön mennyt 200€ ja ruokapuolelle siirtynyt 300€. Tarkempi menopiirakka alla.Ei mitään erikoista. Keittiötä lyhennetty taas noin 10% lainan määrästä, remonttikustannuksia työkalujen ja tarpeiden muodossa vielä vajaa 50€, veljenpoika täytti vuoden joten pieni lahja normaalin säästötilin kartuttamisen ohella oli paikallaan ja Gigantin Black Friday-ale houkutteli vaihtamaan 15v vanhat Sennheiser-kuulokkeet uusiin parempiin malleihin.

Ainut isompi erä oli projektiautosta maksuun mennyt 200€ vakuutus&vero. Tuon maksoin sukulaiselle jonka nimissä vakuutukset tällä hetkellä ovat, häneltä olisi lähtenyt 70% bonukset koska ei ole omistanut muutamaan vuoteen autoa joten tehtiin tuommonen kikka jossa molemmat voittivat :)


S-Pankki


Ruokaan 277€ joka alkaa pikkuhiljaa laskemaan pahimmista kuukausista, ravintolaan ynnä muihin pikkueväisiin taas törkeät vajaa 100€ ja auton varaosiin 40€, ostin projektiautoon säädettävän rattiakselin.Yhteenvetoa:


Miinusta kertyi 68€ verran, jos otetaan huomioon autoon menneet ylimääräiset maksut niin voisi kuvitella tilanteen olevan melko siedettävä. Tietysti miinukselle ei pitäisi koskaan päästää kuukauden budjettia menemään, jos ei sitä 50€ varaosaa saa pitäen budjetin samalla plussalla niin se osa pitäisi hankkia vasta seuraavassa kuussa!

Ei erikoisuuksia. Asuntolainaan taas päälle 30% menoista, päälle 40% tuloista ja säästöön rapiat päälle 10%. Lisukkeeksi ajattelin tästä lähtien lisätä aina kuun lopussa olevan asuntolainasaldon sekä hätävararahaston euromääräisen saldon. Ensi vuoden alusta kun olen vain yhden asuntolainan vanki homma voi ollakin järkevä, näkee konkreettisesti mitä vauhtia se päälle 53k€ alkaa huveta. Hyvä vai huono homma, kommentteja otetaan vastaan? :)


Joulukuussa onkin sitten jännät paikat, vaikka veronpalautuksia tulee yli tonni ja palkkaa 3.5% veroprosentilla niin maksettavana on loppu asuntolaina eli tuo 633€ ja rapiat, sekä Tallinnan päivämatkalta kertynyt useamman sadan euron visalasku. Katsotaan miten hommassa käy ja millä mielellä pääsen joulun vieton kautta alottelemaan ensi vuotta, hyvällä tuurilla alle 500€ kuukausittaisilla asumismenoilla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti