maanantai 9. marraskuuta 2015

Lokakuun 2015 tulot ja menot

Tutulla ja tylsällä asialla taas. Viime kuukausi oli melko haastava keittiöremontin maksujen alkaessa näkyä taloudessa, pelkäsin pahempaa, mutta jostain syystä jo pari kuukautta jatkunut positiivinen trendi jatkui ja pysyin plussalla kuukauden lopuksi :)

Danske


Tuloja tässä kuussa oli yllättävän hyvin normaaliin verrattuna. Palkkaa kolahti jostain syystä tilille nelisen sataa normaalia enemmän ja sen lisäksi kilometrikorvaukset + taloyhtiön hallituksen jäsenyydestä palkkio, kaikkineen yhteensä 2786€. Menoja oli 2760 ja risat jolloin plussalle päädyttiin hurjat 26€ verran!

Pitää seurata tulevaa tilinauhaa nyt tän viikon lopulla ja kattoa vieläkö siellä on ylimäärästä entiseen verrattuna, jos on niin pitänee ennakoivasti kysästä palkanlaskennasta mistä johtuu ettei sitten joudu makselemaan takaisin jossain vaiheessa.

Tarkempi piirakka menoista:

Dansken menot lokakuussa 2015
Ei mitään normaalista poikkeavaa. Keittiön maksaminen aloitettu, 300€ summa vastaa noin kymmentä prosenttia kokonaishinnasta. Sen lisäksi tietysti sitten erilaisia työkaluja ynnä muita tarvikkeita joita asentamisessa olen tarvinnut. Putkimies kävi liittämässä tiskialtaan, siitä 68€ lasku.

Hammaslääkäri nielaisi 75€, edellinen keikka tuli tehtyä vuonna 2011 ja nyt oli pakko käydä tarkistuttamassa kun sen verran ikävä tunne ollut pariin kertaan kesän aikana leukaluussa. Yksi pieni reiän alku siellä oli joten saldona nyt kolmekymppiseksi suht siedettävä kaksi paikkaa purukalustossa. Seuraava tarkistus kenties 2020?

Autoon ostin tavaratelineet katolle, vaikka hatchback on suht iso auto penkit käännettynä niin katolla kulkee helposti vielä metriä pidemmätkin tavarat.
S-Pankki


S-Pankissa tuloja bonuksista, yms sekä ruokasiirrosta & säästöön menneestä summasta 557€ ja menoja 376€ joten plussalle 180,5€ verran. Tarkempi kaavio menoista alla:

S-Pankin menot lokakuussa 2015

Ei erikoista. Ruokaan taas yli asetetun tavoitteen, ravintoloihin ja muihin törkeät 125€ sekä kodin tarpeisiin 28€.

Yhteenveto


Koko kuukauden saldoksi jäi siis 206€ plussaa. Ei huono kun ottaa huomioon keittiön lainalyhennykseen menneen 300€, remonttikustannukset 300€, autotarvikkeet 79€ ja ravintola&pikaruoka&alkoholiosaston yli 140€ kustannukset. Pitää tietysti muistaa, että tuloja oli myös käytössä 500€ normaalia enemmän joten vaikutus ei ole ihan niin radikaali. Ilman ylimääräisiä tuloja olisin ollut pakkasella ja pahasti.

Yhteenveto lokakuu 2015


Yhteenvedosta näkee miten lisääntyneet tulot tiputtivat asuntolainaan menneiden rahojen osuutta tuloista aika reilusti. Myös lisääntyneet menot tarkoittivat asuntolainan osuuden vähenemistä. Säästöön meni liian vähän, tuo osuus pitää ensi vuonna nostaa vähintään 20% lukemiin.

Laina- ja säästötilanne


Asuntolaina nro1 oli lokakuun lopussa lukemassa 1207,89, lyhennystä kuukauden mittaan 596,15€ eli pienimuotoisia Payment A Day-tyylisiä siirtoja oli melkein satasen verran. Ei huonosti kun miettii, että suurin yksittäinen lisälyhennys taisi olla alle 8€, suurin osa asettui 3-6€ välille. Jos saan marraskuun aikana samanlaisen vajaan 600€ lyhennyksen tehtyä niin ei tarvitse veronpalautuksista käyttää lainan tappamiseen käytännössä mitään :)

Säästötilin saldo kipusi yli 2000€ rajamerkin, lukemaan 2039€. Pieniä Payment A Day-tyylisiä siirtoja säästötilille kertyi 43€ verran, eli ihan mukiinmenevä määrä kun perussiirto on 200€. 

Muistaakseni viime keväänä ajattelin 1500€ saldon riittävän hätävararahastolle 3000€ Visakaton lisäksi, sitten se muuttui lukemaan 1700€+Visa. Nyt olen harkinnut asiaa hieman lisää ja kuunnellut fiksuja neuvoja oman blogini saamissa kommenteissa sekä muiden blogien kautta luettuna, uusi tavoite vuoden 2016 loppuun mennessä on 3500€+Visa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti