lauantai 28. helmikuuta 2015

Auton omistamisen sietämätön kalleus pt3

Ei tämä varmaan ketään kiinnosta, mutta sen verran v*tuttaa, että ajattelin purkaa hommaa hieman. Viikolla rupesi kuulumaan mukava rahina konehuoneesta 1200-1300rpm kohdalla kun painoi kytkimen pohjaan ja antoi hieman kierroksia. Pieni arvuuttelu ja selvittely tuttujen kanssa: painelaakeri menossa ja vaihtoonha se kannattaa laittaa ennen kuin leikkaa kiinni ja rupeaa syömään tietään paineasetelman läpi kohti kytkinlevyä. Varaosat kyseiseen '95 Toyotaan maksoivat satasen, ei siis mahdoton hinta jos ei lasketa työtä.

Tänäänä sitten töistä pari tuntia aikaisemmin pois ja hallille hommaa tekemään. Puoli konehuonetta purettuna ja riittävästi tapeltuna kytkinkoppa ja vaihdelaatikko saatiin lattialle, vetoakseleiden maljoja irrottaessa kävi kuitenkin vahinko ja rautakanki meni läpi vaihdelaatikon kyljestä. Homma siis monimutkaistui kertaheitolla ja auto jäi kasaamatta. Huomenna toivottavasti paremmalla onnella vaihdelaatikon hitsaus&kasaus ja auton niputtaminen. Tänään töitä takana 5h ja risat, huomenna toivottavasti puolet vähemmän.

En edes halua kuvitella paljonko tämä tulisi maksamaan jos ei olisi itsellä paikkaa missä remonttia tehdä ja osaavia kavereita jelppimässä. Vaikka vastoinkäymisiä tapahtuukin niin niistä oppii ja liikkeeseen viemällä homman hinta alkaisi varmasti viidestä sadasta ylöspäin. Jotain hyötyä siis tuosta 50e/kk hintaisesta hallipaikastakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti