maanantai 2. maaliskuuta 2015

Helmikuun 2015 tulot ja menot

Helmikuussa mentiin näköjään pakkasen puolelle hieman vaikka tilien saldot näyttää näin kuun alkuun paremmalta kuin pitkään aikaan. Tuloja 2392,37€ sisältäen palkan ja päivärahat yhdestä reissusta, menot 2551,52€ sisältäen myös siirrot omalle säästötilille. Tuloksena 159,15€ miinusta.

Alla avausta tilanteesta:
Menot helmikuussa 2015
Mitähän tuosta nyt kertoisi, pakkasella ollaan tuntuvasti joten kai siihen joku syy täytyy löytyä.

Ensimmäisenä tulee mieleen listan viimeisenä komeileva 200€ lainalyhennys jonka suoritin henkilölle joka auttoi aikanaan asuntoa hankkiessa tarvittavan käsirahan kasaan saamiseksi. 1500€ sain häneltä lainaa ja vielä on 400€ lyhennettävää, aikataululla ei kuulemma ole kiire mutta parempi hoitaa nopeasti alta pois. Edellinen lyhennys tapahtui vuosi sitten, sen takia ei ole näkynyt aiemmissa seurannoissani.

Toisena nousee esille ravintolalaskut ja baarit, yhteensä noin 120€, tuohon sisältyy tosin lähes 70€ ystävänpäiväillallinen joka taitaa kaatua aina herrasmiehen harteille :D Normaalista poikkeava summa kuitenkin.

Kolmantena tuo 'Ravinteet' 79,40€ joka meni salihommien vauhdittamiseksi. Proteiinia, vitamiineja, jne. Tuolla satsilla pääsee taas melkein kesän yli joten kyse on aika harvasta menoerästä. Oli viime kuussa myös verkkokaupassa tarjous jossa yli 50€ arvosta tilaava sai lisätä tilaukseensa ilmaiseksi poistotuotteita 100€ arvosta, sain siis pari paljon kaivattua t-paitaa, hupparin, ehjän sheikkerin, jne ilman ylimääräistä rahanmenoa :)

Ylimääräisenä menona lasken mukaan auton varaosat 121,60€ joita ei normaalisti tulisi. Ikävä kyllä tässä maailmassa ei taida sellaista kulkupeliä olla johon ei välillä tarvitsisi remonttia tehdä ja ylläpitohuoltoja suorittaa.

Atk-tarvikkeisiin meni myös yllättävän paljon. 20€ kannettavan tietokoneen näyttöön jonka saan takaisin myydessäni fiksatun koneen arviolta 70€ hintalapulla, 60e ja risat menivät pöytäkoneen Wlan-sovittimeen jotta voin käyttää sujuvasti kännykän nettiä koneessa, sekä bluetoothilla toimivaan handsfree-settiin automatkoja varten.

Yksittäisinä erinä Veikkauksen tilille mennyt 20€ kun oli se iso lottopottikin, tuosta taitaa olla vielä 15€ makaamassa siellä odottamassa käyttöä tulevaisuudessa. 20€ piti myös nostaa käteistä, mutta en enää muista mihin tarkoitukseen, lompakosta se kuitenkin on kadonnut joten menoihin se on laitettava. Näistä ylläolevista kertyy helmikuulle siis noin 600€ ylimääräistä miinusta, ilman noita saldo olisi seurannan historian korkein plussatulos.

Positiivisena yllätyksenä ruokamenojen laskeminen (243,75€), 200€ tavoitteesta ollaan vielä kaukana, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Polttoainelasku pysyy edelleen kevyesti alle asetetun 150€ rajan ja S-Pankin säästötilille tänä vuonna kerrytettävä 1500€ summakin lähestyy hitaasti, mutta varmasti. Tällä hetkellä saldo taitaa olla jossain 1250€ tienoilla.

'Payment a Day' käyttöön

Otin helmikuun viimeisellä viikolla mukaan 'Payment a Day'-tyyliset lyhennykset asuntolainaan ja S-Pankin hätävaraston kerryttämiseen muutaman kerran viikossa. Näin käyttötilien saldo tasoittuu mukaviin tasalukemiin joten sitä on hieno katsella kännykän mobiilisovelluksissa ja ne muutamat hassut roposet siirtyvät kuin huomaamatta hyödyllisempään käyttöön. Lisää tuosta kyseisestä keinosta löytyy esimerkiksi täältä nimerkin 'Taina' blogista. Useammastakin lähteestä olen tuosta lukenut, mutta täytyy kaivella noita linkkejä kyseisiin teksteihin kunhan ehtii.

Säästötilille ei mennyt kuin 9,21€ ylimääräinen siirto, mutta tänä vuonna tuhottavaan asuntolainaan menikin sitten 600€ suunnitellun lyhennyksen lisäksi 9,79+8,64=18,43€. Ihan sujuva lisälyhennys lainan 250€ vakiolyhennykseen nähden siis yhden viikon aikana. Jatkossa tuon summan voi olettaa kasvavan jos siirrot ovat tuota samaa luokkaa.

Jossain vaiheessa vuotta yritän tehdä radikaalin kokeen ja "tuhlaan" koko kuukauden palkkasummani asuntolainan lyhennykseen. Luultavasti tapahtuu kevään jälkeen kun saan auton/molemmat autot katsastettua kunnialla. Tietysti tilin saldosta vähennetään ensin kuukauden aikana laskuihin menevä summa joka jätetään tilille niitä varten. Juoksevat menot kuten ruoka otetaan sitten tuolta hätävaratililtä sitä mukaa kuukauden mittaan kun tarvitaan, tai nostan käteistä vaikkapa 50€ viikkoa kohti jolla on sitten pärjättävä maksoi mitä maksoi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti