maanantai 23. helmikuuta 2015

Asuntolainojen korkovähennyksen poistaminen?

Otsikko kertoo kaiken, mitä mieltä olette asiasta? Lisäinfoa ja pieniä esimerkkilaskelmia aiheesta löytyy Iltatuubassa aiheesta kirjoitetusta artikkelista täältä.

Itseäni tuo ei juurikaan hetkauta, vuoden lopussa lainat päitäisi olla lähellä 50k rajapyykkiä joten tuon korkovähennyksen merkitys on tällä korkotasolla jotain satasen luokkaa vuodessa. Tietysti jos korot taas karkaavat jossain vaiheessa moneen prosenttiin niin sitten asia on toinen ja kadotettu hyöty voisi nousta moneen sataan euroon, mutta mielestäni asuntomarkkinoilla valtion ei pitäisi keinotekoisesti tukea mitään asumismuotoa. Riskin täytyisi olla täysin markkinapohjainen ja lainan ottajien itsensä pitäisi laskea lainatasonsa niin, että varmasti suoriutuvat maksuista korkeiden korkojenkin aikana ilman helpotuksia.

Voisiko jopa olla niin, että tuo korkovähennys nostaa kalliimpien asuntojen hintoja kun ostajat tietävät saavansa valtiolta rahaa takaisin roppakaupalla maksamistaan lainamääristä joihin heikompiosaisilla ei ole varaa jolloin ovat myös helpommin valmiita maksamaan asunnosta enemmän?


Loppuun todettakoon vielä, että tänään on tullut täyteen kuukausi ilman kaapelinettiä joka katkesi siis 21.tammikuuta. Kyllähän tuo kännykän 2mb yhteys on hidas verrattuna kaapelin satamegaseen, mutta pöytäkoneeseen ostettu 17€ wlan-mokkula on tehnyt surffaamisesta suhteellisen kivutonta suurommaksi osaksi ajasta. Mukava huomata, että iltaisin tulee helposti tehtyä kaikenlaista mukavaa kun ei jaksa istahtaa siihen koneelle hitaan netin ääreen :)

1 kommentti:

  1. Nyt olisi kyllä paras mahdollinen aika poistaa tuo vähennysoikeus kertarysäyksellä, kun korot ovat lähes nollassa. Poisto onnistuisi hyvin tuossa vaalien jälkeen.

    VastaaPoista