maanantai 5. elokuuta 2019

Talous 6-7 / 2019 - Kesä on edelleen kallista aikaa

Kesälomat lusittu ja kirjanpito kesä- heinäkuun osalta paketissa. Voin taas todeta, että kesä on kallista aikaa ja kun ei seuraa menoja tarkasti niin ne räjähtävät käsiin. Pidemmittä puheitta:


6/7 2019
Kesäkuussa tuloja 4870€, sisältää palkan, lomarahat, km-korvaukset sekä vuokrakämpän tililtä tehdyn 1000€ siirron sijoituksiin.

Menoja kesäkuussa 3660€ joista lähemmäs 1650€ meni säästöön ja sijoituksiin. Tuloksena 2856€ plussaa, säästöprosentti 25%.

Menoissa ei ihmeitä, sijoituksiin meni tosiaan normaalin 100€ sijaan tonni ylimääräistä kun tasapainotin vuokra-asunnon tiliä. Pyrin jatkossa pitämään siellä äkillisiä remontteja varten 3000€ rahastoa joka on mielestäni ehdottomasti riittävä summa, en usko minkään remontin vaativan enemmän kuin tuon verran hätävarakassaa. Samoin säästötilille sain tehtyä isot siirrot kesälomarahojen avittamana.

Ruokaan meni taas kohtuuttomasti rahaa, kiitos kesäherkkujen. Kodin remonttiin 112€ liittyen terassiin ja muutamiin sisätöihin. Autoon kohtuullinen vajaa 200€, polttoaineeseen meni kaksi tankkauskertaa eli 135€, pieneen rentoutumiseen alkoholin merkeissä satanen. Ostin myös uusia vaatteita itselleni kun entisistä alkoi tulla Uuno Turhapuro-malleja, sinne 65€. Kakun päällä uusi ulkoinen kovalevy tietokoneeseen 69€ kun entinen päätti ottaa ja ilmoittaa kilometrien täyttymisestä jo nyt lähemmäs viidentoista vuoden kohdalla.

Heinäkuussa tuloja olikin sitten kertaluokkaa vähemmän, 2700€. Menoja 3570€ joista säästöön&sijoituksiin 530€. Tuloksena -333€ miinusta, säästöprosentin ollessa kuitenkin edelleen 20% tuntumassa. Onneksi kesäkuun tulos oli noin rankasti ylijäämäinen niin heinäkuun tulos ei ollut oikeastaan edes huomattavissa tilieni katteessa.

Menoissa suurimpina kohtina edelleen ruoka (loma) yli 500e osuudella, kodin remontit 420€ osuudella (työkaluja, terassia, jne) sekä auton jarruosat, pienet tilpehöörit ja katsastus 500€. Muuten menot ovat isoja, mutta tasaisia ja linjassa muiden kuukausien kanssa. Elektroniikan puolella on 70€ hintainen uusi akku jonka olisi voinut varmaan listata myös autopuolelle, sekä uusi 200L vetoinen pakastin 349€ jonka ostimme entisen 100L arkku+jääkaappipakastin-yhdistelmän korvaajaksi. Tuon pakastimen saatan ottaa talotililtä myöhemmin kunhan lainalyhennykset lähtevät rullaamaan, nyt siellä ei terassiprojektin vuoksi ollut juurikaan katetta pakastimen ostoa varten.


10K haaste


Ilolla sain huomata, että 10K säästötavoitteeni on erittäin hyvässä tahdissa tällä hetkellä. Olin toukokuussa vielä 680€ aikataulusta jäljessä, mutta vuokratililtä ottamani "tuotot" nostivat kesäkuun tuloksen 384€ etupainotteiseksi (tavoite 5000€) ja heinäkuun kohdalla tulos on ~340€ edellä tavoitetta. Jos pystyn jatkamaan tämän hetkistä tahtia jossa säästötilille/sijoituksiin menee tuon 500€ kuukaudessa ja siihen päälle lainalyhennyksiin menee normaalit summat, niin tuo 10 000€ tavoite pitäisi olla suhteellisen helppo "saalis" vaikka pelkäsinkin sen olevan hankalasti tavoitettavissa.

Ensi vuodelle voisi sitten vaikka viritellä 15k€ haastetta. Katsotaan sitä tarkemmin sitten lähempänä loppuvuotta kun nuo autotalliviritelmät ja muut selkenevät :) Hyvää kesän jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tack, tsemppiä tässä hieman tarvitaankin kun tuntuu oma usko olevan koetuksella kaikkien häämöttävien rahareikien keskellä :D

      Poista