torstai 8. maaliskuuta 2018

Talous 02 / 2018 - tasapainoilua

Taas vaihteeksi useamman päivän viivästyneenä katsaus viime kuun töherryksiin. Odotin aika rankasti miinusmerkkistä tulosta viime kuulle koska heti helmikuun alussa oli hääjuhlat jotka nostivat viime hetken tarvikkeineen ja matkoineen menosaraketta aika reilusti. Yllätyksekseni sain huomata, että vaikka viime kuu menikin miinukselle, niin säästöön ja sijoituksiin menneen rahamäärän huomioiminen nosti viivan alle jääneen summan plussalle!


02 / 2018
Tuloja normaalin kuukauden verran yhdestä palkattomasta vapaasta ja normaalia lyhyemmästä kuukaudesta huolimatta. Osinkoja tuli parikymmentä jenkkisenttiä enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, uusia ostoksia en ole tehnyt vaan yritykset ovat nostaneet osinkojaan.

Menoissa huomion arvoista on vuoden kylmimpien aikojen vaikutus asumismenoihin. Asumismenoissa on mukana 175€ vastike ja loput ~130€ ovat lämmitys- ja sähkölaskua. Jos en ihan väärin katso tilastojani niin viime vuonna sähköön on helmikuussa kulunut ~120€ verran, hyvin samoissa lukemissa siis mennään vaikka oletin keväällä tehdyn kylpyhuoneremontin vaikuttaneen enemmänkin kulutukseen. 60m^2 kokoiselle rivitalokaksiolle tuo 120€ käyttösähköön ja lämmitykseen on erittäin kova lukema joten täytynee alkaa tässä miettiä miten sitä saisi laskettua fiksuilla ratkaisuilla :)

Ruokalasku eväineen laski normaaliin, remontointiin ja kodin ostoksiin meni kohtuullisesti, kodin ostoksista puolet meni hääpaikan koristelutarvikkeisiin. Autoihin menneessä summassa näkyy käyttöauton uusi akku joka kustansi 150€+tarvikkeet.

Polttoainekustannukset ovat kovat. Osaltaan tuo johtuu oman autoni huonokuntoisesta vanhasta akusta joka nosti kulutusta hieman normaaliin nähden, samoin luvussa on mukana tekemämme "häämatka" josta osa hoidettiin omalla autolla ja minun osani oli maksaa polttoaineet koska hääkustannuksissa tasapaino oli puolisoni "eduksi" :D

Palvelumaksuihin meni helmikuussa runsaasti rahaa. En oikein tiennyt mihin noita kustannuksia sijoittaisin joten laitoin ne sinne. Mukana tuossa summassa on siis parturimaksu ennen juhlia 29€, taksimatka juhlapaikalta 26€ sekä Maistraatin perimä maksu avioehdon rekisteröinnistä. 49€.

Elektroniikkasarakkeeseen tuli pieni lommo kun tilasin ilmankostuttimen työpaikalle. Meillä on ollut pidempään ongelmia sisäilman kanssa ja viime kuussa tekemäni pieni tarkistus osoitti ilmankosteuden olevan niinkin alhainen kuin 10%. Ei ihme,että olen jatkuvasti flunssassa ja köhässä kun limakalvot ovat rutikuivat ja ottavat vastaan kaikki mahdolliset bakteerit & virukset ilomielin. Kirjoitan varmasti oman artikkelin jossain vaiheessa tuosta laitteesta, sen verran mukavasti on tuntunut auttavan jo parissa päivässä (voi olla myös placeboa), mutta tässä vaiheessa todettakoon vai, että saan laskuttaa laitteen tilaushinnan työnantajalta, tuo käytetty 126,80€ palautuu siis tililleni kunhan saan aikaiseksi tehdä sen laskun :D


Kaiken kaikkiaan helmikuu päättyi omalta osaltani melko positiivisissa merkeissä. Miinuslukema oli vain 50€ tasolla, säästöt ja sijoitukset siitä poistettuna melkein satasen plussalla.


Visakisa


Maaliskuun alkuun on tullut nyt pari isompaa ostosta ja työttömyyskassan jäsenmaksu jotka verottavat kuluvan kuun tulosta jo valmiiksi useammalla satasella. Siitä huolimatta tavoittelen Visalaskuni pois maksua jo nyt maaliskuussa koska FemmaDonna uhkasi maksavansa oman Visalaskunsa pois 19.pv kuluvaa kuuta. Enhän toki halua hävitä tätä taistelua kun viimeksi jo maalailin haavekuvia miten pääsemme kumpikin tahoillamme nauttimaan mansikkamargaritoista ja 500€ kuukausittaisesta sijoittamisesta :D

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo 72€ tais olla tarkka summa, halpaa kuin saippua :) Nostaa kuitenkin alkukuun ylimääräisiä menoja kolmanneksella joten laitoin sen samalle listalle tuhlailujen kanssa :D

      Poista