tiistai 20. helmikuuta 2018

Talous 01 / 2018 - Ylöspäin mennään

Puolentoista viikon flunssa jotenkin selätetty ja mies takaisin tolpillaan. Aika siis vetästä yhteen tammikuun menot ja häiden aiheuttamat ylimääräiset menot (jotka jäivät onneksi aika minimaalisiksi.

Talous 01 / 2018
Palkkaa ja muita tuloja tammikuussa 2835€ josta 250€ on paremman puoliskon nimellisesti minun hallinnassa olevalle ruokatilille laittama osuus. Menoja 2555€ joten plussalle jäätiin 280€ ja jos säästö&sijoitukset jätetään pois menoista niin plussalla oltiin vajaat 430€.

Menoissa ei mitään ihmeellistä. Sijoituksiin laitettava summa on pieni Visakisan vuoksi, asumismenoissa on mukana etukäteen maksettu helmikuun yhtiövastike 175€ (varmistin, että se tulee maksettua eikä tule yllätyksiä hääkustannusten takia helmikuun alussa) ja harrastuksissa 60€ pienoismalleihin käytettyä rahaa.

Yhdistin tälle vuodelle ruokarahat ja eväät, yms. ruokatarvikkeet yhteen menokohtaan, mahan pohjallehan ne eväätkin menevät joten selvempää ja helpompaa nivoa kaikki yhden kohdan alle. Ruokaan ja juomiin meni hääjuhlien suurin lisäkulu, siksi sarake näyttää melkein tuplasti normaalia enemmän kuluja kun laskee mukaan vielä viihde+ravintolat sarakkeen joka sisältää pari Alkon keikkaa :D

Visa lyheni 500€ tammikuussa, mätkyjen toiseen erään meni karvan yli 250€ ja "palautuminen" sisältää 160€ arvoisen Tempur-tyynyn jonka ostin jotta saan nukuttua kunnon yöunet. Sain tyynystä alennusta 100€ viime vuoden sänkyostoksista tulleella hyvityskortilla joten sille jäi hintaa 59€ ja täytyy kyllä sanoa, että tyyny on täysin hintansa arvoinen kapistus! Kaikenmaailman Wellpurit ja Ikean bambutyynyt on tullut kokeiltua, mutta tuo on heittämällä paras kaikista vielä näin kuukauden käytön jälkeenkin :)


Helmikuun taloutta tulee rasittamaan auton uusi akku, 150€+uudet akkukengät, jne tarvikkeet noin 20€, mutta toisaalta ruokakulut ovat huomattavasti tammikuuta pienemmät eikä veromätkyjä ole enää havaittavissa. Maaliskuussa pitäisi siis kaiken järjen mukaan olla hyvin rahaa kassassa Visan lyhentämiseen, jos en innostu nyt tässä tuhlailemaan enempää, joten huhtikuussa saattaa olla jo mahdollista nostaa sijoitukseen menevää summaa reilusti ylöspäin. Hätävaratileillä on tällä hetkellä noin 350€ + 700€ joten ne ovat välttävällä tasolla, tarkoitus on nostaa noidenkin tilien saldot tämän vuoden mittaan sinne 500€ + 2000€ rajapyykeille joissa ne saavat sitten olla maailman hamaan tappiin saakka.


Kuinka muilla on lähtenyt uusi vuosi käyntiin? :)

1 kommentti: