keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Nettovarallisuus yli 100 000€

Hiljaista on pidellyt, ja pitelee varmasti jatkossakin kun ne paljon puhutut, ja paljon pelätyt, ruuhkavuodet ovat ilmeisesti iskeneet koronavuosien aikana myös omalle kohdalle. Tekemistä on enemmän kuin tunteja vuorokaudessa, ja mielenkiinnon kohteet ovat vahvasti aivan muualla kuin päiväkirjan kirjoittelussa.


Mutta mutta. Sain kuitenkin vihdoin ja viimein sen verran aikaa, että nostin tapetille tämän hetkisen varallisuuden laskemisen itselleni muistiin tulevaisuutta varten, ja yllätyin positiivisesti!

Viimeksi 21.9.2021 olen laskelmissani päätynyt nettovarallisuuden osalta lukemaan +91 271€, ja tämän päivän laskelmat osoittavat lukemaa +104 450€. Siitä huolimatta, että sijoitusvarallisuus on markkinoiden heilunnan vuoksi aavistuksen pienempi kuin puolitoista vuotta sitten.


Velat ovat lyhentyneet suunniteltua vauhtia, ja viime vuonna meni useampi tuhat euroa piharakennuksen katon uusimiseen, joten täytyyhän tähän olla tyytyväinen nykyisessä taloustilanteessa. Maaliskuussa on yksi erä korkotarkistuksia joka tulee hidastamaan varallisuuden kasvua, ja heinäkuussa on sitten oman torpan korontarkistus joka hidastaa sitä vielä lisää. Mutta niin kauan kuin velkakuorma suinkin lyhenee, ja salkku ei ota mitään -50% osumaa, niin kyllä tuon sadan tonnin pitäisi tämän vuosikymmenen aikana tuosta tuplaantua.

Lähtökohta keväällä 2014 oli kuitenkin miinusmerkkinen nettovarallisuus, joten kauas on tultu yhdeksässä vuodessa!


Aurinko paistaa ja lumet vähitellen toivottavasti sulavat, joten Hyvää kevään odotusta kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti