perjantai 1. helmikuuta 2019

Talous 01 / 2019 + 10K€ haaste

Taas yksi kuukausi takanapäin ja aika tehdä vuoden 2019 ensimmäinen talousseuranta. Mukava huomata, että tämä alkaa mennä nykyään suhteellisen hyvällä rutiinilla, aikaa hommaan menee kenties kymmenen minuuttia, ja vastapainoksi saan aika tarkan kuvan siitä mihin rahani oikein tuhlaan :D Toivottavasti tammikuu ei ole enne koko tulevan vuoden rahankäytölle...


tammikuu 2019
Tuloja yhteensä noin 2590€ verran, sisältäen kertaluonteisia eriä sekä yhdet päivärahat koulutusreissusta. Menoja 2700€ verran joista sijoitukset & säästöt vähennettynä seuraa 67€ plussaa. Menoissa on mukana talon remonttitarpeiden suunnittelua varten ostettua infrapunakamera jonka hankin omalta tililtäni, 453€ jonka osalta en ole vielä osannut päättää, että otanko siihen kulutetut rahat talotililtä takaisin itselleni kun kyseessä on kuitenkin yhteiseen hyvään hankittu laite, vai kärsinkö tuon summan persnahoissani ja nautin ikiomasta kamerasta jatkossa.

Mutta mutta. Tammikuu ei tuonut mitään ihmeitä pöytään, yllättävän moni kulusarake näytti nollaa, myös autoharrastuksen osalta. Visasta oli muodostunut korkoa joulukuun eräpäivän ja maksupäivän välissä jonka kuittasin nyt pois tammikuun alussa, jatkossa tuo sarake pitäisi loistaa kirkkaan vihreänä nollana.

Ainut poikkeava törkeys oli ruokaan mennyt 630€ josta vannoin saavani tingittyä tämän vuoden aikana :D En henkilökohtaisesti oikein osaa sanoa, että mitä helvettiä olen oikein ostellut kun tuommoisen summan olen saanut kulumaan, mutta kaipa noita lipsahduksia joskus tapahtuu? Onpahan motivaatiota parantaa pikkasen tulevina kuukausina...


10K€ haaste


Kuten joku tuota kuvaa vilkaiseva saattaa huomata, siellä on paksulla reunustettuna yksi rivi. Viime tekstissä suunnittelin hieman säästötavoitettani ja siinä pyrin aika tarkkaankin suunnittelemaan, millä keinoilla pääsen 10 000€ vuosittaiseen nettovarallisuuden nousuun, pois lukien pääasiallisen asumuksen osuus.

Otin tuon nyt sitten viralliseksi tavoitteekseni, tämän vuoden aikana varallisuuteni tulisi kasvaa 10 000€ verran, sisältäen säästöön ja sijoituksiin menevät rahat sekä sijoitusasuntoon kohdistuvan lainataakan vähenemisen. En laske tähän säästösummaan mukaan sijoitusasunnon tilille kertyviä vuokrasummia vaan jätän ne kokonaan huomioimatta, ne tulevat mukaan vasta ja ainoastaan siinä vaiheessa kun niillä A) lyhennetään sijoitusasunnon lainaa B) ne siirretään sijoitustililleni tai henkilökohtaisille säästötileilleni.

Katsotaan kuinka miehen käy. Tätä asiaa jatkojalostetaan ja tehdään muitakin tulevaisuuden suunnitelmia edellisen kirjoituksen jatko-osassa jonka koitan ehtiä kirjoittamaan valmiiksi tässä helmikuun aikana.

Onko muita halukkaita osallistumaan samanlaiseen säästöhaasteeseen? Tiedä vaikka saataisiin kirittyä reilusti tuon tavoitteeni yli ;)

2 kommenttia:

  1. En uskalla suoraan 10k€ haasteeseen lähteä vielä, mutta näitä blogeja lukiessani olen huomannut, että pitäisi kiinnittää menoihin enemmän huomiota. Sieltä saisi helposti käyttöön varoja sijoitussalkun tukemiseen. Itsekin harjoitan pienimuotoista asuntosijoittamista joten laitan blogisi seurantaan. Kiitos hyvästä blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tavoiteaikataulu on yhtä kireä kuin sinulla niin kyllä ne menot on isossa roolissa, menojen vähentämisestä kun ei tarvitse edes maksaa pääoma- tai ansiotuloveroja :)

      Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta, pitää laittaa lukulistalle ja tutustua tarkemmin :)

      Poista