perjantai 8. joulukuuta 2017

Talous 11 / 2017

Viivästyi tämäkin viime viikonlopun humputtelujen ja alkuviikon lomailun takia. Lääkitsin niskan takana hönkivää flunssaa hieman aivan luvattoman hyvällä rommilla ja autonrakennuspuuhilla niin ei paljoa koneelle ehtinyt istumaan :D Pidemmittä puheitta risut ja ruusut kehiin:

Tuloja oli oikein mukavasti, taloyhtiön hallituksessa istumisesta napsahti puolentoista sataa lisiä normaalin palkan päälle ja osakkeistakin tuli tän vuoden toiseksi parhaat lukemat dollarisarakkeeseen. Sieltä ne pikkuhiljaa nousee :)

Menoissa oltiinkin sitten vähän heikommilla. Jouduin nostamaan säästötililtä käyttöön useamman satasen yllättävän ison vesitasauslaskun takia, sen takia säästösarake näyttää miinusmerkkistä.

Asumismenoissa on siis normaalin vastikkeen ja sähkölaskujen päällä 100€ veden tasauslaskua. Ruokamenot pomppasivat ikävästi tavoitellusta 200€ tasosta ja remontointiin meni edelleen uskomattomasti lähemmäs 200€ vaikka en tehnyt muuta kuin listahommia.

Polttoaineisiin meni yhden ylimääräisen sukulointireissun takia normaalia enemmän ja Alkosta ostetut lonkerot paisuttivat viihdesaraketta.

Mätkyjä oli maksettavaksi 250€ ja risat ja sen päälle pamahti auton 6kk verolappu joista ikävät 383€ ylimääräisiä menoja. Vaatteisiin paloi 164€, ostin uudet toppahousut talven pakkasille ja kunnon talvikengät joista olen salaa haaveillut jo useamman vuoden. Ei ole halpoja nuo HH:in kengät, mutta nyt kolmen viikon kävelyillä kyllä täysin 80€ hintalappunsa arvoiset!

Remonttilaina lyhenee hitaasti, mutta varmasti, nyt taidetaan olla jo alle 11600€ lukeman.


Olen kyllä sijoitussalkun miinuslukemia katsoessa miettinyt, että saisinkohan enemmän mielenrauhaa nostamalla sieltä kaikki rahat pois ja tunkemalla ne tuohon remonttilainaan. Lainaa jäisi jäljelle joku 400€ verran jonka saisi kuitattua parissa kuukaudessa. Järkeä tuossa ei ole koska remonttilainan korko on euribor 12kk + 1% ilman pohjaa eli tällä hetkellä se on alle ykkösessä ja siten laina on halvinta mitä voi kuvitella. Kuitenkin tuo ~60€ kuukausittainen kuluerä ja päälle kymppitonnin kokoinen velkasaldo kaivaa mieltä kun salkun kehitys on viime aikoina ollut pahasti alamaissa.

Katsotaan mitä tuleman pitää, varmasti alkuvuodesta tulee tehtyä peliliikkeitä suuntaan tai toiseen :)

1 kommentti: