torstai 23. marraskuuta 2017

Kilpailutus kannattaa - puhelinlasku -50%


Olen tottunut viimeisten vuosien aikana kilpailuttamaan sähkö- ja vakuutussopimukset säännöllisesti, edellisestä keikasta tosin on jo aikaa. Sähkösopimuksen kilpailutin 2015 loppupuolella ja siinä itseasiassa umpeutuu sopimuskausi nyt vuoden vaihtuessa joten pääsen taas tekemään uutta tarjouskierrosta :)

Tällä kertaa vuorossa oli puhelinlasku. Homma on vähän venähtänyt saamattomuuden takia ja Saunalahdelta tulleet laskut ovat olleet jo kuukausikaupalla siellä 30€ hujakoilla. Olen käyttänyt liittymää jossa on rajaton 50mb 4G-netti ja puhelut & viestit on sitten velotettu käytön mukaan. Pakettina tuota on saanut 26-27€ hintaan jossa puhelut & viestit ovat rajattomia, mutta laskin aikanaan väärin oman puheluiden ja viestien määräni jonka takia tuo käytön mukaan veloitettu on tullut oikeastaan aina kalliimmaksi kuin pakettiliittymä.

Löysin DNAn valikoimista liittymän jossa oli 200 minuuttia puheaikaa, 200 viestiä ja 100mb 4G-netti rajattomalla datamäärällä sekä 10Gt EU-dataa. Hintaa 25.90€/kk eli edullisempi kuin nykyinen ja nopeammalla netilläkin kaiken lisäksi. Eu-datalla en oikeastaan tee mitään, mutta onhan se hienoa kahvipöydässä sanoa voivansa hoitaa Saksan matkalla sähköpostin lukemiset samalla hinnalla kuin kotimaassa, sillon kerran kymmeneen tai kahteenkymmeneen vuoteen kun siellä siis käy :)

Tein sopimuksen asiakaspalvelun kautta ja alle viikossa saapuivat Sim-kortti + paperit kotiin kirjekuoressa. Hyvää toimintaa siis kaikin puolin! Sattui kuitenki niin, että Elisa haluaa pitää minut omissa kirjoissaan ja soittivat vastatarjouksen merkeissä. Olivat tavoitelleet ilmeisesti päivittäin viikon verran, mutta en päässyt töiden takia vastaamaan puhelimeen joten laittoivat tekstiviestillä maksuttoman yhteydenottopyynnön. Vastasin siihen ja heiltä soitettiin alle tunnissa takaisinpäin, nopeaa toimintaa siis sielläkin :D

Asiakaspalvelija katsoi rekisteristä, että olen tämän vuoden aikana soittanut puheluita maksimissaan 80min/kk ja viestejä on ollut viimeisen puolen vuoden aikana 2kpl/kk. En siis juurikaan hyötyisi DNAn tarjoamasta 200 viestin kuukausirajasta joten päätin kuunnella tarjouksen.

Lopputuloksena netti pysyy samana 50mb 4G-mallina (on riittänyt vallan mainiosti), puheluita tulee 200min/kk liittymän hintaan (riittää minulle erinomaisen hyvin) ja viestit ovat 6.9snt/kpl, niistä tulee siis kymmenen senttiä sillon tällön kuukausihintaan lisää. Eu-dataa tuossa ei tainnut olla, tai en ainakaan hoksannut kysyä, mutta eipä sille ole oikeastaan koskaan tarvettakaan nykyisten wifi-verkkojen aikakaudella.

Tarjous oli seuraavan 12kk ajalle 14.90€/kk joka tarkoittaa 50% tiputusta nykyhintaan nähden. Eikä sopimus ole edes määräaikainen, voin kilpailuttaa sen uusiksi milloin vain. Ei kai tuohon voi olla kuin tyytyväinen, 15€/kk lisää käyttövaraa tärkeämpiin kohteisiin ja pienistä puroista se virta kasvaa edelleenkin :)

3 kommenttia:

  1. Vois itsekin vaihtaa noilla ehdoilla, mutta oon ollu DNAn asiakas 16 vuotta niin tuntuu siksi vaikealta. Ja kun etukäteen ei voi (mun asiantuntemuksella) tietää, toimiiko sit huonommin vai paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos se DNAn hinta on hyvä eikä löydy muiden operaattorien sivuilta parempia hintoja niin ei välttämättä kannata kilpailuttaa. Mutta jos säästöä on saatavissa vitonenkin tai enemmän niin voisitko harkita esimerkiksi prepaid-liittymää jolla saisi selville miten hyvin operaattorin kuuluvuus & data toimii siellä alueella? Sen jälkeen vois perustellusti tehdä vaihdon ja odotella sitä mahdollista parempaa tarjousta DNAlta :)

      Poista