maanantai 6. marraskuuta 2017

Talous 10/2017

Kiirettä pitelee, ei meinaa ehtiä koneella sen vertaa istumaan jotta saisi talouden luvut kirjattua ylös seurantaa varten. Kaiketi positiivinen asia, että on muutakin tekemistä, mutta toisaalta paljon tekemistä tarkoittaa ikävä kyllä paljon menoja, ainakin meikäläisen tapauksessa. Pidemmittä puheitta itseruoskinta alkakoon:

Viime kuun kiristelyn jälkeen homma lähti taas pikkasen lapasesta. Tuloja ei ollut muita kuin 2400€ palkkatulo, ja menoja kun näyttää olleen yli 2700€ niin miinuksellehan se menee. Posiitivisena asiana noista menoista 500€ meni sijoitustilille ja yli 160€ säästötilille joten "oikeasti" paatti ei vuotanutkaan vaan jäi melkein 400€ plussalle :)

Ihan peruskauraa ruokamenoihin asti, sinnekin meni siedettävä 220€. Sen jälkeen sitten levähti:

- eväitä ja muita naposteltavia tuli ostettua liikaa

-paremmalle puoliskolle rakensin semmosen hienon walk-in closetin johon saatiin siirrettyä makuuhuoneesta reilusti yli puolet vaatesäilytysjärjestelmästä. Entinen sisäänkäynti vaatehuoneeseen (lue: romuhuone) oli olohuoneesta ja tila oli pitkulaisena käytävänä aika ongelmallinen. Rakensin seinän väliin ja avasin suoran oviaukon makuuhuoneen puolelta isompaan osioon, pienempi jäi olohuoneen puolelta käytettäväksi säilytystilaksi mihin mahtuu esimerkiksi 100L arkkupakastin tarpeen vaatiessa. Tästä rakentamisesta siis 360€ lasku materiaaleista, eikä homma ole vielä edes täysin valmis :D

-autoon piti ostaa sisätilalämmitin kun tiputin ikivanhan version asfaltille sitä varastosta kaivaessa. Muutenkin autoihin piti ostaa sitä sun tätä pientä tilpehööriä.

-sellainen ikävä tapahtuma on osunut kohdalle, että meikäläisen elimistö ei jostain syystä tai toisesta kestä enää oluen juomista, veikkaan syyksi jotain käymisteitse valmistetun tuotteen ominaisuutta tai gluteiinia. Olen siis siirtynyt juomaan ginipohjaista lonkeroa ja rommia joita ei maitokaupasta saa, juomat ovat siten myös aika helvetin kalliita ja viime kuussa osui kohdalle ikävästi kahdet illanistujaiset. Viihteeseen (lue: viinaan) siis sen takia aika mielenkiintoisia summia.

Muita menoja olivat vielä perinteisten kaveriporukan mökkipikkujoulujen ennakkomaksun maksaminen, saan palautuksena osan sitten kun lopullinen osallistujamäärä vahvistetaan, sekä tietokoneeseen ostettu uusi kovalevy Verkkokaupasta. Kyllästyin rutinaan jota neljä(!) vanhaa parin sadan gigatavun kokoista kovalevyä piti tietokoneen uumenissa ja satsasin vihdoin nykyaikaiseen kahden teran säilytyslevyyn jossa on tarpeeksi tilaa vuosikausiksi eteenpäin :)


Semmoista tällä kertaa. Paljon on tekstejä ja talousmaailman ihmettelyjä työn alla, mutta katsotaan millon ehdin istumaan koneelle niitä kirjottelemaan :)

2 kommenttia:

  1. Huh onneksi meillä ei ole niin paljoa vaatteita että tarttisi walk in closetia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaa onnellisia, meilläkin onneksi vaan toinen hamsteroi kaapit ja korit täyteen :D Pitää ajatella positiivisesti tuotakin rahanmenoa, suoraan makuuhuoneesta käytettävä 'vaatekomero' on oikein käytännöllinen ja nostanee myös asunnon arvoa pikkasen kunhan saan loput listat ja liukuoven asennettua jossain vaiheessa :)

      Poista