tiistai 2. elokuuta 2016

Heinäkuun 2016 tulot ja menot

Tuttua huttua. Huonosti meni, mutta annettakoon se anteeksi lomien ja sen aiheuttamien ylimääräisten menojen takia.

Tuloja heinäkuussa oli 2289€ ja risat, kolme sataa hävisin kun otin kahden viikon kesälomasta kolme päivää palkattomana säästääkseni lomapäiviä talven ajalle. Menoja yhteensä 2363€ joten yhteistulos miinuksella 74€ ja risat. Säästöön meni säälittävät 34€, sijoituksiin automaattisiirto 300€, kummatkaan eivät ole tuossa yhteistuloksessa mukana koska eivät ole varsinaisesti menoja.


Ei mitään erikoisempia kohteita. Polttoainekulut pysyivät lomasta huolimatta alle satasen, Visaan joutui kauhomaan 214€ takaisin, en edes muista mitä sen kautta ostin. Keittiölaskuun meni 400€ ja jäljelle jäi vielä vajaa 250€ joten elokuussa se tulee maksetuksi kokonaisuudessaan.

Huomattavia epäonnistumisia oli remontointiin & sisustukseen mennyt 383€, ostin keittiöön viimeisiä tarvikkeita jotta remontti valmistuisi kokonaisuudessaan, aloitin makuuhuoneen rempan ostamalla laminaatit&askeleristeen joilla korvataan vanha muovimatto. Ruokaan meni heinäkuussa 367€ ja eväisiin, ravintoloihin ynnä muihin 200€ ja risat. Lomareissulla paloi kymppejä eväisiin, mutta tuo ruokalasku on taas täysi mysteeri koska olin yhden kokonaisen viikon pois kotoa melkein kokonaan.

Tämän vuoksi aloitankin nyt elokuulle projektin jossa seuraan päivittäin mihin kaikkeen rahani menevätkään! Kirjaan päivittäin menot ylös vihkoon ja kirjoittelen kuun lopussa yhteenvetoa eri kohteista, kenties jopa ihan päiväkohtaisen selonteon julkisesti ruodittavaksi :)


Yhteenvetona heinäkuusta:Säästöprosentti pysyy kohtuullisella tasolla ainoastaan asuntolainalyhennyksen ja sijoitusten vuoksi, muuten setelit lentelivät taivaan tuuliin :D Tietysti kun hätävaratilin saldo on plusmerkkinen ja edelleen yli 400€ yli asettamani rajan niin varsinaista tarvetta sijoitusten ja asuntolainan lyhennyksen ulkopuoliselle säästämiselle ei ole.

Josko suunta muuttuisi elokuun jälkeen kun keittiölaskuun uppoava 15% osuus kokonaismenoista vapautuu muuhun käyttöön. Sitten lainoja on jäljellä enää yksi (asunto) ja uutta en ihan heti ole ottamassa jos itse saan asiasta päättää. Kylpyhuone kaipaisi uusia laattoja, mutta se saa kyllä odottaa ensi vuoteen jotta saan kerrytettyä edes hieman pääomaa sijoitusten puolelle :)

2 kommenttia:

  1. Kesä on lomailun ja remontoinnin aikaa, joten ei kannata suotta piiskata itseään. Talvella voi sitten lihottaa puskurirahastoa, kun houkutuksia ja virikkeitä on vähemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin :) Puskuriin en ole vielä kajonnut, onneksi, joten talvellakin saa näillä näkymin laittaa rahat sen paikkaamisen sijaan sijoittamiseen tai asuntolainan turbotuhoamiseen :D

      Poista