keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Toukokuun 2016 tulot ja menot

Toukokuu taputeltu ja kesäkiireiden kertymisen alkaa huomata. Mieli tekisi kirjoitella enemmänkin pääkoppaa askarruttavista asioista, mutta ei vaan tahdo löytyä aikaa koneella istumiseen. Kenties sitten syksymmällä, tähän hätään pidän kiinni edes tästä kuluseurannasta jotta tiedän missä asioiden suhteen mennään :)

Tuloja toukokuussa oli yhteensä 2764€ joista nelisensataa oli velan palautusta, avokin osuus asumismenoista, kilometrikorvauksia, yms. Menoja yhteensä 2381€ joten plussalle jäätiin 383€. Loppusaldoon ei lukeudu säästöön hätävaratilille mennyt 220€ ja Nordnettiin siirtynyt 500€ koska ne eivät ole puhtaasti "menoja".Ei mitään erikoista taivaan alla. Ynnäsin harrasteauton hallipaikkamaksun salimaksun kanssa samaan harrastuskategoriaan, vähentää pirstaloitumista. Samoin postimaksut, Dansken palvelumaksu ja työporukan yhteislotto on laitettu samaan pakettiin.

Silmiin pistävän iso osa meni ruokaan, karvan vajaa 400€ taas vaihteeksi. Pakastimen tyhjennysprojektilla oli hieman erikoinen vaikutus, ruokamenot eivät laskeneet, mutta niiden jakautuminen muuttui kovasti. Olen huomannut ikäväkseni ostavani kauppareissuilla huomattavasti enemmän tuoreita rehuja sekä Finduksen pakastesäkkejä, wokkia ja grillisekoituksia. Noita saisi tietysti halvemmallakin, mutta olen sitä mieltä, että vihertuotteissa on hyvä suosia suomalaisia valmisteita, uskoisin niiden olevan puhtaampia, kylmäketjun pysyvän ehyempänä lyhyempien kuljetusmatkojen vuoksi ja tietysti tukevan osaltaan suomalaista maataloutta. Pitäisi päästä ilmiselvästi kokeilemaan jossain vaiheessa Ananaksen tapaan viherainesten kasvattamista itse :)

Polttoainelasku pysyi melkein tavoitteessa, 102€ joka sisälsi yhden pidemmän viikonloppureissun kaverin luo. Sillä reissulla paloi muuten 50€ tuosta kuukauden ruokabudjetista grillattavien ja juomisten muodossa...

Ostettiin uusi petauspatja Jyskistä, 360€ tyynyn kanssa, saas nähdä jääkö kokonaan meikäläisen tappioksi vai missä muodossa tasoitus tapahtuu. En kyllä valita, patja on erinomainen ja 10cm paksuuden verran luksusta on taannut hyvät yöunet jo puolentoista viikon ajan :)

Kaiken kaikkiaan ihan hyvä kuukausi näin kesän alle. Säästöön meni aika hyvin Payment a Day tyylisillä "tasoitussiirroilla", suurin taisi olla 10€ luokkaa, 7% kaikista menoista ja 8% tuloista. Sijoitustilille siirtynyt summa oli 16% kaikista menoista ja 18% tuloista. Jos tuosta haluaa laskea kokonaissäästöasteen asuntolainaan menneen summan kanssa niin aletaan olla jo hyvissä kantimissa, 40% rajapyykki lähestyy! Kesän aikana vapautuu vielä tuo keittiöremontin maksamiseen kuluva 10% parempaan käyttöön :)
Kuinka teillä muilla on aurinkoinen loppukevät/alkukesä sujunut? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti