keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Säästötilille parempaa korkoa - onko kukaan testannut?

Taloussanomien uutiseen viitaten, säästötilille voi saada huomattavastikin parempaa korkoa kuin mitä Suomen kivijalkapankit pystyvät tarjoamaan. Itselläni olisi siis tuon hätävararahaston verran sijoitettavaa ja S-Pankin 0.10% korko ei juurikaan miellytä. Danske Bank tarjoaisi 0.60% sillä ehdolla, että pysyn Etutasolla 3 joka vaatii taas yli 50k€ asiointia. Jos asuntolaina lyhenee suunnitelmien mukaan niin ensi vuonna en pääse tuon 50k€ yli edes vaikka siirtäisin säästötilin heidän puolelleen.

Uutisen mukaan parhaita korkoja säästötilille tarjoavat tällä hetkellä TF Bank (1.60%), Nordax Rahoitus (1.40%) sekä Norwegian Bank (1.25%). Vaikka korko ei nyt ole mikään päätä huimaava niin onhan tuossa kuitenkin eroa:

korkovertailua

4€/v vrt. 64€/v. Eihän tuolla rikastuta, mutta maksaa sillä esimerkiksi vajaan 10% vuoden kuntosalimaksuista. Työnantaja tukee liikuntaa kahden kuukauden maksua vastaavalla summalla joten kasassa olisi jo 1/4 vuoden maksuista. Pienistä puroista ne isotkin virrat kasvavat...


Lähdevero


Pitää huomioida tietysti, että noista summista otetaan vielä lähdevero 30% jos talletus on suomalaisessa pankissa tai suomessa toimivassa haarakonttorissa. Linkki lähdeveroon tässä.

Jos siis oikein ymmärsin, niin ulkomailla (Ruotsi, Norja, yms) olevista säästötalletuksista maksettavasta korosta ei lähdeveroa mene vaan ne korot täytyy ilmoittaa pääomatuloina normaalissa verotuksessa samalla tavalla kuin osingot osakesijoituksista?

Kysymys kuuluukin, onko kellään kokemuksia kyseisistä pankeista tai tileistä? Onko rahojen siirrossa tuonne tai tarvittaessa sieltä pois mitään systemaattisia ongelmia jotka johtuisivat kyseisten maiden lainsäädännöstä, tms? Valuuttamuunnoksista pitää ottaa selvää sekä tutustua tilien ehtoihin, mutta jos jollain on jo ennestään kokemuksia aiheesta niin kuunnellaan mielellään :)

4 kommenttia:

 1. Itselläni on 2/3 hätävarasta Nordean korko-extra tilillä jolle maksetaan 1% korko. Loput on käteisenä mikäli tulee teknisiä ongelmia ja pankista ei saa rahaa tai ei kortit toimi tai sitten iskee Kreikan ja Kyproksen kaltainen katastrofi ja pankit on kiinni ja rahoja ei saa edes siirtämällä pois.

  Jos lähtee ulkomaisiin pankkeihin tallettamaan rahaa niin kannattaa huomioida riskit. Itse en näy muutaman euron ekstra tuottoa sen riskin arvoisena ettei niitä rahoja saakkaan silloin kuin niitä eniten tarvitsee.

  VastaaPoista
 2. Vaikkei pankkitili olekaan kyseessä niin itse olen Metsäliitto Osuuskunnan jäsenenä sijoittsnut sen sääntömääräisiin osuuksiin ja A-lisäosuuksiin. Korko on suuruusluokkaa 5-6 % (googlatkaa) ja verotus on kevyttä. B-lisäosuuksien keväällä maksettavaa korkoa pudotettiin 3 prosenttiin tänä leväänä mutta niitä minulla ei ole. Huomattavasti normi pankkitiliä parempi korko tosin sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen kohde kyllä. Metsäliittoon kuuluakseen taitaa ilmeisesti metsän omistajuus olla "pakollista" ja jäsenmaksujahan tuosta joutuu maksamaan vuosittain eli se syö tuottoa jonkin verran? Itselläni kyseinen jäsenyys tulee ajankohtaiseksi viimeistään perintöhommien mukana, mutta ajankohtaa en osaa vielä sanoa yhtään...

   Poista
 3. Itse makuutan mahtavaa 1000€ hätävaraani käyttötilillä. Sieltä saa ainakin rahat sekunnissa käyttöön.

  VastaaPoista