maanantai 7. syyskuuta 2015

Vakuutusten & sopimusten kilpailutus 2015

Pari viikkoa takaperin kolahti postista Loisteen tarjous uudesta sähkösopparista koska viime syksynä kilpailutuksen perusteella tekemäni 12kk määräaikainen sopimus umpeutuu 30.9.2015. Sitten viime viikon lopulla soittelivat IF:istä tarjoten kotivakuutusta ja -10% alennusta autovakuutukseen heidän uuden keskittämisohjelmansa kautta. Nopeasti aika siis menee, mutta nyt oli hyvä sauma käydä kaikki olennaiset sopimukset ja vakuutukset läpi kilpailuttaen ne ajantasalle.

Autovakuutus:


Tällä hetkellä vakuutus on juuri tuolla IF:issä, hinta noin 160€/vuosi ilman mitään lisähörhelöitä bonuksien ollessa 65%. Tästä olisi mahdollista saada kotivakuutuksen siirrolla tuo 10% alennus eli -16€/vuosi, mutta alempana kotivakuutuksen kohdalla kerron miksi tämä ei tule tapahtumaan.

Kotivakuutus:


Nykyinen vakuutus on tonnin omavastuulla ja perustasolla LähiTapiolassa, hinta noin 80€/vuosi. IF tarjosi heidän vastinettaan 850€ omavastuulla ja perustasolla kympin halvemmalla. Miinuspuolena tässä on enimmäiskorvausmäärän putoaminen puoleen eli 52k -> 20k ja kiinteiden sisustusten korvausmäärän putoaminen 10.5k -> 5k. Vaikkei minulla mitään kovin arvokasta kämpässä olekkaan niin noista kiinteistä kalusteista tulee helposti useampi tonni jos sattuu paska mäihä käymään. Mielestäni siis autovakuutuksesta & kotivakuutuksesta saatavilla oleva 26€ säästö ei ole (epätodennäköisen) riskin arvoinen.

Sähkösopimus:


Loisteen nykyisen sopimuksen hinnat ovat:
Perusmaksu 1.40€/kk
Päiväsähkö 5.75snt/kWh
Yösähkö 4.59snt/kWh

Uuden tarjouksen hinnat olisivat:
Perusmaksu 3.98€/kk
Päiväsähkö 5.29snt/kWh
Yösähkö 3.79snt/kWh

Jo tässä vaiheessa tarkkasilmäisimmät huomaavat mikä uudessa tarjouksessa kusee ja rankasti. Minulla meni hetki kun en tajunnut verkkopankista ottaa e-laskun liitteenä ollutta sähkölaskua nenän eteen, mutta kun sen tein niin meinasi pää räjähtää. Kyllähän tuossa on sähkön hinta edullisempi kuin entisessä sopparissa, mutta perusmaksu on helvetti kolminkertainen!

Tein sitten ihan huvikseen netissä kilpailutuksen ja kappas kappas, Lahden Energia tarjoaa vuoden sopimuksella huomattavasti halvempaa hintaa. Mielenkiintoisena huomiona katsoin, että Loiste tarjoaa tuon kautta sopimuksen tekemällä halvempaa mitä minulle kirjeellä, pitäköön siis tunkkinsa.

Mahdollisuutena olisi ollut tehdä myös kahden vuoden sopimus ja koska sähkön hinta on tällä hetkellä alamaissa harkitsin sitä vakavasti. Ei kuitenkaan ole varmaa miten kauan alamäki jatkuu ja kuinka paljon hinnat nousevat kun nousukausi alkaa, huonolla tuurilla joudun ensi vuonna tekemään kalliimman sopimuksen kuin nykyinen ja hyvällä tuurilla hinnat pysyvät alhaalla tai tippuvat vielä vuoden verran jolloin voin tehdä vielä nykyistäkin edullisemman sopimuksen.

Kahden vuoden soppari olisi ollut kympin verran epäedullisempi kuin vuoden sopimus joten siinä mielessä tässä päivässä elämällä säästöä syntyy ainakin vuoden ajan. Päätin siis ottaa pienen riskin tulevaisuuden suhteen ja valita vain tuon vuoden mittaisen sopimuksen, katsotaan vuoden päästä syksyllä osoittautuiko valinta oikeaksi vai vääräksi.

En tähän sen tarkempia hintoja ala raapustamaan, mutta lokakuussa voimaan tulevalla sopimuksella saan sähköni seuraavan vuoden ajan 65€ nykyistä edullisemmin, 50€ edullisemmin kuin mitä olisin saanut jatkamalla Loisteen tarjouksen hinnoilla. Viimeisimmän sähkölaskun mukaan sähkömyynti kesäkuussa & heinäkuussa (ei sis. siirtoa) oli yhteensä noin 25€ eli säästettävällä summalla pitäisi olla mahdollista kattaa helposti vuoden 2016 kesäajan sähkölaskut. Päivän hyvä työ siis tehty :)

1 kommentti:

  1. Kyllä, kuluttaja on tosi helppoa aloittaa säästäminen palveluiden kilpailuttamisella.

    Kotimaisen tarjouspyyntöpalvelu kodinplaza.fi avulla vertailet helposti sähkösopimusten ja vakuutusten hinnat & ehdot.

    VastaaPoista