keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Syyskuun 2015 tulot ja menot

Tutulla ja turvallisella asialla taas. Vaikka kuukautta on vielä 11h jäljellä niin en usko muutoksia tilanteeseen enää tulevan, korjataan sitten jos sattuu jotain vielä tililtä lähtemään. Tällä kertaa piti tarkistaa laskelmat pariin kertaan, lopputulos eroaa nimittäin melko huomattavasti aiemmista tän vuoden tuloksista, ja ihan positiivisella tavalla :)

Danske:


Tuloja palkasta 2405€, ei muita tuloja. Menoja yhteensä 2380€ joten tulokseksi jää 25.5€ plussaa! Tän kuun normaalia suurempi palkkakertymä johtuu siitä etten pitänyt ainuttakaan palkatonta vapaata syyskuun aikana, normaalisti olen pitänyt yhden tai kaksi palkatonta kuukaudessa jotka tiputtavat ansioita satasella tai kahdella.

Menot Danske 09/2015
Piirakan osalta ei mitään erikoista. Lahja piti ostaa syntymäpäivien kunniaksi ja puhelinlaskun tulin maksaneeksi epähuomiossa kahteen kertaan. Jos ei tuosta puhelinlaskusta tule hyvitystä ensi kuun laskuun niin pitää alkaa selvitellä mihin ne rahat ovat kadonneet. Keittiöremontti nielee hieman rahaa ja ne olen laskenut erilliseksi eräkseen, näin voin seurata paljonko tulee kuluja itse kalusteiden päälle erilaisista töistä, tarvikkeista ja muista tilpehööreistä. Kotivakuutus on taas vuodeksi eteenpäin hoidettu ja visalla ostin pari paitaa juuri ennen tilipäivää kun näytti käyttötilin saldo turhan pieniä lukemia.

S-Pankki:


Tänne tuli Dansken siirtojen lisäksi ruokapuolikas talouden toiselta osapuolelta 200€ sekä bonuksia&korkoja 8.4€. Menoja 246€ joten lopputuloksena täällä(kin) plussaa 412,30€.

Menot S-Pankki 09/2015


Yhteenveto:Koko kuukauden saldoksi jää rivin alle 437,81€ plussaa, melko hyvä tulos siis. Säästötilille Payment A Day-tyylillä kertyi karvan päälle 25€ eli päälle 10% lisäys normaalin 200€ summan päälle. Asuntolainojen osuus menoista oli vajaa 36% ja tuloista hieman yli 39%. Ilmeisesti joku pankkisektorin ohjeistus on, ettei lainoihin saisi mennä yli 40% kotitalouden tuloista, itsellä tämä on siis hyvin hallussa vaikka maksumäärät ovatkin kaksinkertaiset tarvittavaan nähden.

Tänä vuonna tuhoamisen alla olevaa lainaa on jäljellä nyt 1804€, lyhennystä syyskuun aikana tuli 500€ peruslyhennyksen lisäksi 97€ Payment A Day-tyylillä, eli melkein tuplasti asetetun 50€ tavoitteen verran. Hyvältä näyttää siis!

Säästöprosentti nousi takaisin kympin ympärille viime kuun virheen jälkeen. Tuosta on hyvä lähteä sitten heti vuodenvaihteessa kirimään ylöspäin, ensin vaikka se 20% ja myöhemmin 30% kun näkee miten menot asettuvat paikoillensa lainatilanteen muuttuessa. Jo tuo 20% tarkottaisi vuodessa sellaisia summia jolla tulee pari kuukautta toimeen paskan osuessa tuulettimeen. 30% säästöön yltäminen tarkoittaisi jo reilusti yli puolen vuoden puskuria tai vaihtoehtoisesti reilusti yli 10% jäljellä olevan asuntolainan määrästä. Se antaisi hyvän neuvotteluvaltin pankkien suuntaan jos haluaa kilpailuttaa lainaa uudestaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti