tiistai 2. kesäkuuta 2015

Toukokuun 2015 tulot ja menot

Noniin, kuukausi hiljaiseloa takana kesän ja sen mukana lisääntyvien menojen puskiessa päälle. Tekstejä on kyllä kirjotettu ja muokkailtu ehtimisen mukaan, mutta mitään julkaisukelpoista en ole vielä saanut aikaiseksi. Onneksi lisääntyvät menot ajassa eivät tarkoita tällä kertaa lisääntyviä menoja rahassa, pitkästä aikaa tilien saldo kuun lopussa näyttää nimittäin plussaa vaikka yllättäviäkin menoja mahtui matkaan :) Pidemmittä puheitta:

Danske:

Menot Danskebankista toukokuussa 2015

Tuloja työstä, kilometrikorvauksista sekä eräästä maksunpalautuksesta oli yhteensä 2401€ ja menot olivat 2671€, tuloksena miinusta 269€. Tässä on kuitenkin S-Pankkiin mennyttä rahaa 200+300€ joten koko totuus ei käy esille, lopullinen saldo on kerrottu alhaalla.

Maksunpalautus koskee epäonnista öljypohjan hajoamista kiveen osumisen seurauksena josta on kuvassakin huomattavissa autohuollon 290€ kustannus. Sovittiin, että maksetaan tuo korjaus puoliksi, minä maksoin korjauksen kokonaisuudessaan ja toinen osapuoli maksaa vähitellen omaa puolikastaan minulle takaisin, toukokuussa maksua tuli 60€ verran joten vielä on 90€ tulossa kesän mittaan. Kirjasin koko 290€ menoiksi ja tuon 60€ tuloksi joten homman pitäisi olla tasapainossa?

Kuten kuvasta näkee niin melko peruskauraa listalla, valmistujaislahjaksi annettu 40€ on kenties se erikoisin meno. Polkupyöräily vaati taas hieman lisäsatsauksia, paremmin hengittävät kengät ja pari paitaa maksoivat 104€, yhtiövastikkeeseen tuli pieni tarkistus (+5snt/m2) ja maksoin kesäkuun vastikkeen jo nyt toukokuun puolella joten summakin on normaalia isompi. Sähkölasku on yllättävän suuri vaikka lämmitys oli pois päältä viimeisen puoliskon huhtikuuta, tätä asiaa pitää selvitellä nyt tarkemmin mihin ihmeeseen sitä sähköä menee. Ajoneuvovero erääntyi myös maksettavaksi, seuraava puolivuosittainen tulee sitten joskus loppuvuodesta. Asuntolainoihin meni ennätyssumma, päälle tonni :)

S-pankki:

Menot S-Pankista toukokuussa 2015


S-Pankissa tuloja oli 607,63 jossa on mukana 200e ruokatilille itse Danskesta siirrettyä rahaa, 300€ säästöön mennyttä rahaa, emännältä 100€ tullutta ruokarahaa sekä pankin maksamaa korkoa/bonusta 7.63€. Menoja tuolta oli 290€ kuten kuvasta näkee, Tuo Nesteelle mennyt 20€ on täysi arvoitus, en muista tankanneeni autoakaan tämän tilin kautta, mutta kai se siihen on mennyt, ei se muuten olisi noin nätti tasasumma.

Yhteenvetoa:


Lopputuloksena noista kahdesta pankista on 47.79€ plussaa joten parempaan suuntaan ollaan taas menossa. Aiemmin määriteltyihin rajoihin päästiin taas polttoainelaskun osalta joka oli mieltä lämmittävän pieni 50€, ruokaan meni taas yli asetetun rajan eli rapiat päälle 300€, tuossa on toisaalta nyt käytännössä kaikki kahden henkilön ruokaostokset eli ollaan edes jotenkuten siedettävällä tasolla. Kesäloma ja pidemmät matkat koittavat vasta kuukauden päästä joten kesäkuussa pitäisi päästä vielä entistäkin halvemmalla ilman yllättäviä menoja. Voisin yrittää painaa polttoainelaskun vaikka alle 30€ lukemaan tässä kuussa :)


Vieressä vielä yhteenvetoa asuntolainan ja säästämisen osuuksista. Lainojen osuus menoista kasvoi edelliskuusta huomattavat 12% ja osuus tuloista kasvoi myös noin 5%. Säästöön mennyt osuuskin nousi edellisestä noin 4%, tuohon pitää lisätä vielä Payment A Day-tyylillä säästöön siirretyt 70€ kolloin prosentiksi muodostuukin jo päälle 15. Ei hullumpia summia siis, ja toivottavasti suunta on vain ylöspäin :)

Lomarahoista


Työnantaja muistaa taas kahden viikon päästä tulevan tilin yhteydessä lomarahoilla. Kysytään nyt sitten tässä, että onko jollakin antaa hyviä ehdotuksia tuon rahan käyttämiseksi? Jos havainnollistamisen helpottamiseksi sanotaan, että rahaa tulisi nyt vaikkapa 1000€ niin itse ajattelin laittaa 200€ säästöön, 200€ menisi velanmaksuun josta mainitsin helmikuun tuloja ja menoja listatessa, 300€ menisi asuntolainan lisälyhennykseksi jolla "maksan itselleni" yhden kuukauden verran puskuria isompaan asuntolainaan, 300€ jätän lomabudjettiin. Säästöön menevän ylimääräisen 200€ summan ja normaalin 200€ summan ansiosta säästötilin saldo nousee yli tuhannen euron joten loppuvuoden ajan tuon 200€ voi käyttää joko asuntolainan lisälyhennyksiin tai sitten avaan viimein tilin Nordnetin puolelle ja laitan kuukausittain tuon summan esimerkiksi heidän Superrahastoihinsa.

Miltä moinen suunnitelma kuulostaa muiden korviin? :)

2 kommenttia:

 1. Aika hyvin tuli taas säästöjä. Itse käytän lomarahani sjoitusvelan lyhennyksen, ainakin osan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njoo, hyvin ja hyvin kun tällaiselta itselleen kovin kriittiseltä ihmiseltä kysyy :D Sitten kun säästöprosentti on 40% paremmalla puolella voin olla tyytyväinen, 60% voisi jo hymyilyttää :)

   Kauhea polte olisi lyhentää koko lomarahalla tuota toista asuntolainaa jonka olen painanut nyt jo alle 4500€ lukemaan. Luultavasti normaalilyhennyksen ja tuon tempun myötä lukema olisi reilusti alle 3000€ kesäkuun loppuun mennessä jolloin loppuvuoden lyhennysmäärät olisivat hieman tähän mennessä maksettuja pienempiä. Joku pieni järjen hiven takaraivossa kuitenkin sanoo, ettei sen lainan tuhoamisessa pidä olla ihan niin hätänen :)

   Poista