maanantai 2. maaliskuuta 2015

Mitä velka&velattomuus merkitsevät Sinulle?

Tällainen asia tuli mieleen ja ajattelin kysellä hieman laajempaakin mielipidettä asiasta, sana on siis vapaa :)

Itselleni velka on jatkuva muistutus siitä ettei varallisuuteni ja rahavarani ole omiani vaan lainattua joltain muulta ja siitä joutuu joka kuukausi maksamaan ylimääräistä korkoa jollekin muulle. Vaikkei tuo ajatus pääkopassa tunnu ylitsepääsemättömältä, oletan tunteen olevan loistava kun joku kaunis päivä saan tajuta kaiken ansaitsemani rahan jäävän täysin omaan käyttööni :)

Velattomuus mahdollistaa myös monia asioita joita velkaisena ei ole mahdollista tehdä, esimerkiksi haaveilemani työajan lyhennyksen, työpaikan vaihtamisen huonommin palkattuun vaihtoehtoon tai vaikkapa "uuden" auton ostamisen. Oletan, että tuota työajan lyhennystä on helpompi esittää pomolle kun ei ole velkaa niskassa joten kieltävän vaihtoehdon saadessaan voi aina ilmoittaa suoraan alkavansa etsiä toista työtä jossa vapaa-aikaa jää enemmän omaan käyttöön.

1 kommentti:

  1. Velka on sitä, että olet jo kuluttanut rahaa jonka tulet tienaamaan vasta tulevaisuudessa. Se on siis lainaa tulevaisuudesta. Ei kai velassa sinänsä ole mitään pahaa, kunhan se on oikein mitoitettu. Mielellään sitä rahaa saisi jäädä säästöön vaikka onkin velkaa. Samalla oppii sitä rahojen hallintaa, ettei sitten kun velka on maksettu elämä jatku samanlaiseen "tili tuli, tili meni"-tyyliin kuin velallisena.

    VastaaPoista