tiistai 18. marraskuuta 2014

Loppuvuoden suunnittelua

Flunssaisena sängyssä pyörien oli hyvä miettiä ja suunnitella tätä urakkaa johon on ryhtynyt. Päätin sitten laatia pienen listan loppuvuoden tavotteista vaikkei aikaa ole kuin kuutisen viikkoa hommien hoitamiseksi. Lista on lyhyt, mutta ei pitäisi olla mahdoton saavuttaa.

Käytin pari kuukautta sitten 2000e hätävarat opintolainan kuolettamisessa joten tuota pitäisi ruveta rakentamaan uudelleen pesukoneen, tms hajoamista ajatellen. Autoremontti maksoi lähemmäs tonnin tuossa vähän aikaa sitten ja huomasin että jouduin jättämään asuntolainan ylimääräisen lyhennyksen tekemättä, pienellä hätävaralla tällaista ei pääse tapahtumaan. Maksan tosin asuntolainaa koko ajan suunniteltua enemmän joten siitä voi jättää useamman kuukauden maksamatta tarpeen tullessa (maksaa pelkät korot), lasken siis sen & S-Pankin Visan 3000e luottolimiitin hätävaroihin mukaan ja ajattelin tyytyä "vain" 1000e tilisäästöön. En ole varma luonko tilin S-Pankkiin vai esim. Nordnettiin, luultavasti jälkimmäiseen ensi vuoden ohjelmassa olevia sijoitushommia ajatellen. Säästötilien talletuskorko molemmissa kyntää pohjamudissa joten sitä on turha ruveta miettimään sen enempää, ei se tuota plussaa kuitenkaan. Veronpalautusta on tulossa noin 600e joka auttaa tämän saavuttamisessa. Loppuvuoden tavoite nro1 on siis 1000e säästäminen pahan päivän varalle.

Asuntolaina nro1 makaa tällä hetkellä lukemassa 8600e, marraskuun lyhennys vielä tekemättä. Sitä on maksuohjelman mukaisen 250e/kk sijaan lyhennetty tässä puolisen vuotta jo summalla 500e/kk eli tuplavauhtia, tarkoitus on saada se maksettua vuoden 2015 loppuun mennessä joka tarkottaisi kuukausittaista 615e lyhennystä (aikaa 14kk) jos korkoa ei oteta huomioon. Tavoitteeksi nro2 otetaan siis pääseminen vuoden loppuun mennessä alle 7500e rajapyykin.

Kerroin eilen vesimaksusta ja pienestä kokeilustani sen kanssa. Bonustavoitteeksi otetaan varsinaisten kämpällä tehtyjen suihkukäyntien määrän pitäminen alle kahdenkymmenen loppuvuoden aikana. Tarkoittaa noin kolme kertaa viikossa joka ei pitäisi olla mahdoton saavuttaa, käyn kuitenkin terveyden salliessa sen 4krt viikossa salilla joten keskimäärin joka päivä tulisi suihkussa käytyä loppujen lopuksi. Tässä yhteydessä voisi tietysti kysyä, että käyvätkö kaikki muut suihkussa joka päivä tai kaksi kertaa päivässä? Minulle on tullut muutamia yllätyksiä tässä vuosien mittaan, kuten esimerkiksi se ettei hiuksia tarvitse todellakaan pestä joka kerta shampoolla kuten itse tein vuosien ajan. Insinöörin ajatustenjuoksun piikkiin laitoin tuonkin seikan, mutta aina oppii uutta :)

Molemmat varsinaiset tavoitteet ovat helppoja saavuttaa erillisinä, mutta yhdistettynä ne tarkoittavat, että loppuvuoden aikana täytyy säästää 2100e pois kaikesta. Kun tuloja on tarjolla 2300+2300+600e=5200e niin säästöprosentiksi muodostuu 40, siinäpä sitä on haastetta joululahjakaudenkin kolkutellessa ovelle ja kummitytön lahjojen lisäksi juuri setästatuksen saavuttaneen oletetaan varmasti ostavan jotain myös tuoreelle veljenpojalle. Olisikohan se ohjaus alotettava suoraan säästöpossulla vaiko euromerkein koristellulla unipeitolla? ;)


Update: En sitte malttanu odotella muutamaa tuntia pidempään tai miettiä asiaa tarkemmin, vaan tein asuntolainaan tälle kuukaudelle 650e lyhennyksen. Saldolla 7985e mennään siis kohti joulukuuta, tavoitteeseen matkaa sopivasti 485 euroa ja yksi sentti päälle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti