perjantai 8. kesäkuuta 2018

Talous 05 / 2018 - Se mikä viheltäen tulee...

...se viheltäen menee.

Toukokuu oli rankka, niin henkisesti työkuorman kasvun vuoksi kuin myös rahallisesti ylimääräisten menojen ja oman kontrollin puutteen vuoksi. Pidemmittä puheitta nopea kirjanpito kuukauteen, aika tuntuu olevan kortilla koko ajan.

05 / 2018
Tuloja 2420€ verran pois lukien säälittävät osinkotulot. Menoja yhteensä 2646€ joista sijoituksiin ja säästöön 268,67+50 eli nuo huomioiden plussalle jäätiin 94€ verran ja säästöprosentti oli epäonninen 13.

Menojen tarkempi koostumuksen avaaminen onkin sitten plusmerkkisestä tuloksesta huolimatta aika karua luettavaa.

Asumiseen meni onneksi vain sähkölaskun verran koska "unohdin" maksaa yhtiövastikkeen, olin maksanut sen siis jo aikaisemmin alkuvuonna jotta sain täsmäytettyä maksupäivät vastikkeessa omaan palkkapäivääni. No senhän arvaa, etten muistanut lisätä uusien maksupohjien tultua suorasiirtoa verkkopankkiin kesäkuusata eteenpäin vaan maksoin kesäkuun vatsikkeen nyt tahdikkaasti kolme päivää myöhässä. Toisaalta jos en seuraisi kuukausittaista budjettiani olisi tuo vastike edelleen iloisesti maksamatta ;)

Ruokaan sain menemään karvan vajaan puoli tonttua, aika hieno saavutus noin niin kuin negatiivisessa mielessä! Huomaa, että kesä tulee, parilla lomareissulla syötiin satasen edestä ravintolassa ja grilli huutaa täytettä...

Kämpälle piti tehdä pari remonttia joita varten ostin pihalaattoja, kyllästettyä lankkua, yms. tarpeita vajaan parin sadan arvosta.

Autokausi käynnistyi jonka vuoksi autojen hoitoon, varaosiin, yms. turhuuteen sain menemään 350e verran, siihen lisätään 330€ verran ostettua autohifiä (elektroniikka-sarake), auton vakuutusmaksu 132€, katsastusmaksu 34€ (Palvelumaksut/JATTK) ja polttoaineet 142€ niin puhutaan semmosesta tonnin tikistä autokustannuksiin.

Visalta kustansin yhden ruokakauppareissun, mutta kuten viimeksi jo mainitsin niin maksoin sen saman tien pois, kirjasin kuitenkin Visalaskuun enkä ruokasarakkeisiin, tms.


Että sellaista toukokuussa. Jos osaisin kesän tullen pitää näppini erossa noista autohommista ja syödä kuten normaalit ihmiset syövät olisi minulla reilusti yli tonnin verran rahaa sijoituksiin laitettavaksi. Nyt sitten omasta lepsuudesta johtuen joudun käyttämään kesäkuun lomarahat ensinnäkin puskurien korjaamiseen, arvioitu summa 300€ sekä elokuussa tulevan taloyhtiön oviremontin maksuerän kasaan kursimiseen, arvioitu säästösumma kesäkuulle 500€ ja heinä- sekä elokuulle 300€ per kuukausi. Noillakin säästösummilla joudun nollaamaan melkein koko puskuritilin eli syyskuussa puskurin kasaminen aloitetaan taas nollasta.


Ei näillä tuloilla siis vielä hurrata jos ei osaa pitää huolta taloudestaan...

2 kommenttia:

  1. Mitä jos grillaisit kasviksia? Tulisi ainakin halvemmaksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvisten grillaus ei ole oikein meikäläisen juttu, tykkään syödä rehut tuoreina ja raikkaina, grillaaminen hävittää niistä nestettä ja tekee ne tietyllä tavalla nahkeiksi. Se on totta, että kustannus itsellä on käytännössä tuplat koska grillaan lihaa/kalaa ja samalla syön siinä rinnalla tuoreita kasviksia :D

      Poista