keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Talous 03 / 2018 - Nousu aloitettu


Taas on yksi kuukausi takana ja viimein alkaa taloudessa näkyä positiivisia merkkejä pitkän korpitaivalluksen jälkeen. Alkuvuoden aikana käyty Visakisa kääntyi sitten kuitenkin voitokseni näkyen maaliskuun säästösummassa reiluna miinuksena, mutta muuten kisan seurauksena nollautunut Visa antaa erittäin kovat eväät loppukevääseen ja kesään :)



Talous maaliskuu 2018
Tuloja normaalin verran. Muissa tuloissa näkyy helmikuussa ostetun ilmankostuttimen korvaus työnantajalta, passiiviset tulotkin kasvavat mukavasti (vaikkakin törkeän hitaasti).

Menoissa säästötilille mennyt summa kääntyi miinukselle Visaan käytettyjen maksujen takia ja käyttötililtä Visaan menneen osuuden takia säästöstä karhuttujen arkimenojen takia. Maaliskuussa tuli isot sähkölaskut 135€ ja risat, muuten asumismenot ihan normaalit. Remontointiin laskin ostetut LED-polttimot Clas Ohlssonilta, ovat semmosia mukavia kaukosäätimellä ohjattavia :)

Ruokasarakkeessa on ihan törkeä summa, en oikein ole varma mitä helvettiä olen kaupasta ostanut, mutta verkkopankki ei juuri valehtele. Isoja 70€ suuruisia ostoskeikkoja on useampi, luultavasti olen ostanut taloustarvikkeita, kanaa ja muuta kallista normaalia enemmän maaliskuussa. Kävimme myös syömässä sushia, siitä tuli ravintolapuolelle reilusti yli puolen saturaisen lasku, lisäksi kävin kaverin kanssa "muutamalla" pari viikkoa takaperin, siitä myös kolmenkympin lasku.

JATTK nieli 72€ vuosimaksun, 7€ meni rannekellon patterin vaihtoon, 20€ minisuksiin jotka ostin pohjoisen lomamatkaa varten (on muuten ruoto kipeä nyt pääsiäisen rinnetoilailujen jäljiltä) ja 40€ meni "sporttiblenderiin" jonka ostin aamupalan tekoa helpottamaan.

Visa ansaitsee kunniapaikan. Siihen on virallisesti kirjattu tuo 634,56€, mutta luvussa ei ole mukana säästötililtä miinustettuja summia jotka kirjasin ylemmäs säästötilin sarakkeeseen. En oikein ole päässyt kärryille miten nuo pitäisi oikeaoppisesti kirjata kun ne ovat kyllä menoja Visasarakkeeseen, mutta maksupaikka on säästötilillä ja se vaikuttaa suoraan säästökertymään eli pitäisi kirjata myös sinne. Jos kirjaan molempiin niin tulee tuplalaskutusta...


Tällaisillä tällä kertaa. Huhtikuun palkkapäivänä nostetaan hätävaratilien saldoja sekä tehdään tarpeelliset ostokset&korjaukset auton katsastamiseksi, toukokuussa aletaan sitten taas nostamaan panoksia sijoitusrintamalla :)

3 kommenttia:

  1. Hyvä kuukausi kaikkineen. Huippua se visan nollaantuminen, nyt ei tartte sitä enää maksella. :)

    Hyvältä kuulostaa huhti- ja toukokuun suunnitelmat.

    VastaaPoista
  2. Osta sinäkin parin kympin automaattikello kiinakaupasta niin voit unohtaa patterin vaihdot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on Leijona vuodelta 2000, rippilahja. Oli monta vuotta kaapissa, mutta päätin ottaa nyt käyttöön ettei tartte kännykästä koko ajan kelloa kattoa. Jos patteri kestää kolmekin vuotta niin kelpaa kyllä tuon verran maksaa :)

      Poista