perjantai 20. tammikuuta 2017

Asunnon ostaminen - nykyisen vuokraaminen?

Asuntoprojekti etenee taas pikkihiljaa. Aiemmat osat voi lukea tästä ja tästä. Homma alkaa olla siinä pisteessä, että tarvitsisin kokemuksia muilta asuntosijoittajilta ja velallisilta vaihtoehtojen puntaroimiseksi.

Olimme siis kysyneet syksyllä kahdesta pankista etukäteen lainalupauksen ennen kuin teimme tarjouksen omakotitalosta. Tarjouksen ehdot olivat:
 • Hyväksytty lainapäätös pankista
 • Nykyisen asunnon myynti
 • Kuntotarkastus ostettavaan taloon 
 
Sen jälkeen olemme tässä parin kuukauden aikana käyneet vielä kahden muun pankin kanssa lainaneuvotteluja ja viimeisimmän kanssa saimme neuvoteltua ehdotuksen jota emme ole tähän mennessä muilta pankeilta saaneet, eli nykyisen asuntoni jättämisen vuokra-asunnoksi. Tämä vaihtoehto haluttiin selvittää ihan sen takia, että lainatarjouksemme talosta on voimassa maaliskuulle saakka ja nykyisen asunnon 2kk mittaisen "markkinoilla olon" aikana kiinnostuneita on ollut hieman niukanlaisesti. Markkinat ovat tällä hetkellä hiljaiset ja piristyminen tapahtuu oletettavasti vasta maaliskuun jälkeen.


Vanha tilanne eli myyntiUuden asuntomme hinta tulisi olemaan 160-170k€ välissä, tarkempaa summaa kertomatta. Nykyisen asuntoni arvo on yhdellä välittäjällä arvioitettuna noin 95k€ josta lainaa on jäljellä vajaa 49000€. Alunperin tarkoitus oli että avovaimoni rahoittaisi uuden asunnon ostoa ~25000€ summalla ja minun vastaava ~25000€ osuuteni rahoitettaisiin tämän nykyisen asunnon myymisellä. Näin ollen lainamäärämme uudesta talosta olisi vajaa 120000€ jonka takuutena ostettava talo toimisi täysimääräisesti (noin 70% ostohinnasta on käytettävissä lainan vakuudeksi).

Välittäjäpalkkion, vanhan lainan pois maksamisen, ynnä muiden kulujen jälkeen tästä nykyisestä asunnosta pitäisi myydessä jäädä noin 40000€ joten uuden asunnon rahoittamisen lisäksi minulle jäisi vielä noin 15000€ "ylimääräistä" vaikkapa sijoitustoimintaan.


Uusi tilanne eli vuokraaminenSitten siirrytään tähän uuteen malliin jota pankki tarjosi. Nykyinen asuntoni jäisi siis minulle, laina siirrettäisiin uuteen pankkiin ja muutettaisiin sijoituslainaksi. Tässä on hyvä kysymys paremmin tietäville, miten normaali asuntolaina eroaa sijoitusasunnon lainasta?

Koska uuden asunnon hankintaan tarvitsemani käsiraha jäisi vuokralle laittamisen vuoksi saamatta, olisimme täysin avovaimoni varaaman 25k€ osuuden varassa. Tuo summa riittää täyttämään pankkien vaatiman 10% omarahoitusosuuden joka tapauksessamme olisi 16000-17000€, mutta se ei riittäisi takaamaan tarvitsemaamme lainamäärää joka olisi 135000-145000€ välissä. Asunto toimii vakuutena vajaaseen 120000€ summaan saakka joten puuttumaan jäisi karkeasti määriteltynä noin 20000€ summa. Koska minulla ei ole mitään halua kysyä takausta omaisiltani joudumme miettimään asiaa sitä kautta, että nykyistä asuntoani käytettäisiin myös uuden lainan vakuutena. Samoin joutuisimme miettimään miten homma jaetaan avopuolisoni kanssa koska hän laittaa suoraan 25000€ taloon kiinni ja minä käytän vain vakuutta.

Tärkeimmät pointit ovat seuraavat:
 •  Molempien talojen yhteenlaskettu arvo on noin 260000€ (160000+90000€) joten niiden yhteiseksi vakuusarvoksi muodostuu 70% osuudella näin ollen noin 180000€.
  • Koska nykyisestä asunnosta on lainaa tällä hetkellä vielä vajaa 49000€ niin käytettävissä olevaa vakuusarvoa tällä asunnolla on vajaa 30k€ (asunnon arvo-lainamäärä * 0,7).
 • Uutta taloa varten tarvitsemme siis noin 20000€ lisävakuuksia jotka otettaisiin nykyisestä asunnosta. Näin ollen nykyiseen asuntoon kohdistuisi jatkossa sijoitusasuntolaina sekä vakuusrasite.
 •  Jäljelle jäävä 10000€ vakuusmäärä nykyisestä asunnosta ei luultavasti riittäisi edes kylpyhuoneremontin takaukseen vaan sitä varten pitäisi jostain keksiä muita vakuuksia tai sitten odottaa pari vuotta jotta saan lyhennettyä lainaa reilummin pois tästä asunnosta.


 PohdintaaOlen luonteeltani erittäin turvallisuushakuinen joten tuo nykyisen asunnon panttaaminen uuden lainan saamiseksi arveluttaa erittäin paljon. Sain tutultani jokin aika sitten neuvon, että lainat kannattaa suunnitella niin, että erittäin ohraisen tilanteen osuessa kohdalle saa itsensä maksettua aina kuiville olemassa olevalla omaisuudella. Tällä hetkellä tuo toteutuu koska pääsisin nykyisen asunnon lainasta eroon myymällä sen aivan pilkkahintaan plus laittamalla muuta rahallista varallisuutta peliin. Jos nykyinen asunto pantataan uuden vakuudeksi, tuo tilanne ei välttämättä toteudu ja monimutkaistaa tilannetta.

Toisaalta sijoitusasunto ei olisi välttämättä huono mahdollisuus ihan puhtaasti veroteknisiä asioita ajatellen. Tätä varten tarvitsenkin ensi käden tietoa ihmisiltä jotka ovat asuntoihin sijoittaneet. Kysymyksiä on paljon, tässä muutamia pääkyssäreitä:
 • Kuinka sijoituslaina eroaa normaalista asuntolainasta veroteknisesti?
 • Asunnon yhtiövastike+vesi+autopaikka on 160€/kk, lainalyhennys nykyisessä pankissa 270€/kk ja korko noin 45€/kk. eli yhteensä 500€/kk. Mitä noista on mahdollista laittaa verovähennyksiin sijoitusasunnossa?
  • Kannattaako vesiennakko maksaa itse ja velkoa sitten tasauslasku vuokralaiselta? Kuinka kotivakuutuksen laita, kannattaako se pitää itsellä ja sisällyttää vuokran määrään vai edellyttää vuokralaiselta omaa kotivakuutusta? 
 • Jos edellä mainitut kiinteät kulut asunnosta on 500€/kk niin mikä olisi kokemuksenne mukaan sopiva vuokrasumma kuukaudessa? Paljonko on tarve tehdä voittoa jotta homma on kannattavaa?
 • Paljonko tulee vuokrassa huomioida asunnon tuleviin remontteihin tarvittavaa rahamäärää?
 • Mitä verovähennyksiä sijoituslainasta voi kokonaisuudessaan saada? Ilmeisesti kaikki teetettävät remontit ovat vähennyskelpoisia (miltä osin?) eli esimerkiksi meillä suunnitteilla oleva kylpyhuoneremontti kannattaisi teettää vasta kun laina on muutettu sijoituslainaksi ja minun kirjani siirretty uuteen osoitteeseen?
  • Onko järkevää tehdä asunnon vuokrauksella pientä tappiota ja siirtää tuo tappio sitten muiden sijoitustuottojen (osingot, osakkeiden myynti) verojen minimoimiseen? Toteutuisiko tuo skenaario ottamalla sijoitusasuntoon remonttilaina joka on verovähennyksinä suurempi summa kuin asunnosta saatavan vuokratulon verotus?
 • Kuinka paljon vaikuttaa vuokralaisten kiinnostukseen julkisten kulkuyhteyksien puute? Kaupat, koulut ja apteekki ovat tässä alle 1km päässä, mutta julkisilla alueen "suureen kaupunkiin" noin 12km päähän ei pääse sujuvasti ennen klo8 tai illalla klo23 jälkeen. Omalla autolla tuo matka onnistuu tietysti helposti alle vartissa hyvän tieverkon ansiosta joten tämä ongelma koskee vain autottomia vuokraamisesta kiinnostuneita.
 • Jos asunnon myyntiä jatkaa myös vuokralle laittamisen jälkeen niin kuinka paljon vuokralaisen olemassaolo karkottaa potentiaalisia ostajia?


Jokainen asunto ja tilanne on tietysti yksilöllinen, mutta tietyt lainalaisuudet pätevät varmasti kaikkeen asuntovuokraukseen ja asuntokauppoihin. Olisin kiitollinen vinkeistä, ohjeista ja linkeistä teidän muiden bloggareiden kirjoittamiin teksteihin joihin minun kannattaa tutustua ennen päätöksen tekemistä.

Jos keskustelua syntyy enemmänkin niin voisin kasata kommentteja vaikka ihan omaan blogikirjoitukseenkin. Päänsärky ja viikon kestänyt epämääräinen olo muuttui alkuviikosta kunnon flunssaksi (toivottavasti ei influenssaa ole sentään) joten tässä sairaslomalla olisi hyvin aikaa kirjoitella keskeneräisten blogitekstien lisäksi myös täysin uusia tekstejä tästä aiheesta :)

51 kommenttia:

 1. Sijoituslainalla yleisesti korkeampi pankin marginaali, jos pysyt nykyisessä pankissa voi olla mahdollista jättää nykyinen laina sellaisenaan ja ottaa uutta toiseen asuntoon.

  1. Sijoituslainan korot voi vähentää 100%:sesti, asuntolainan vuonna 2017 45%.

  2. Yhtiövastike + vesi + autopaikka + sijoitusasunnon lainan korko on vähennyskelpoisia.

  2.1. Maksat vesiennakon vastikkeen yhteydessä taloyhtiölle ja vuokralainen maksaa kuukausittain vuokran lisäksi vesiennakon sinun tilille. Vakuutusasiasta varmaan löytyy eri mielipiteitä.

  3. En tiedä millainen asunto ja mikä paikkakunta ym. Vaikuttaa olennaisesti vuokran suuruuteen. "kiinteät kulut" on mielestäni 205€, lainan lyhennys ei ole sinänsä kulu, vaikka se toki tililtä meneekin.

  4. Ei tätä tarvitse miettiä, asunnosta pyydetään markkinavuokraa tai hyvässä tilanteessa jopa korkeampaa.

  5. Sijoituslainasta voit vähentää korot, mutta kysymys lienee mitä vähennyksiä sijoitustoiminnasta voit tehdä. Asunto pitää olla vuokrattuna ennenkuin teet mitään remonttia, jos aiot kuluja vähentää. Remontit jaetaan perusparannukseen ja vuosikorjaukseen, näistä löytyy verottajan sivulta tietoa.

  5.1 Et tule tekemään tappiota, koska lainanlyhennystä et voi vähentää, todennäköisesti tulet kuitenkin maksamaan vuokratulosta veroa.

  6. Riippuu täysin vuokralaisesta.

  7. Riippuu täysin asunnosta, jos yksiö niin todennäköinen ostaja voisi olla sijoittaja, jota vuokralainen ei haittaa. Jos ostaja haluaa muuttaa siihen itse niin menee hankalammaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtiövastiketta ei voi välttämättä vähentää vuokratulosta. Hoitovastikkeen voi vähentää kokonaisuudessaan, mutta mahdollisen rahoitusvastikkeen voi vähentää vain, jos se on tuloutettu taloyhtiön kirjanpidossa. Jos rahoitusvastike sen sijaan rahastoidaan, ei sitä voi vähentää.

   Suosittelen Visukintulle lämpimästi kirjaa "Osta, vuokraa ja vaurastu" sekä "Sijoita asuntoihin". Facebookista löytyy mainio ryhmä Vuokranantajapalsta, jossa voi esittää kysymyksiä. Ryhmä on Suomen vuokranantajat ry:n ylläpitämä, mutta yhdistyksen lakimiehet ovat käytössäsi, jos liityt jäseneksi.

   Poista
  2. Aivan oikein, hoitovastikkeen voi vähentää, muut riippuvat tuloutus/rahastointi päätöksestä jonka saa selville isännöitsijältä.

   Poista
  3. Kiitos tiedoista teille. Tuosta tuloutuksesta/rahastoinnista muistan lukeneeni jostain toisesta blogista joten asia oli ns. tuttu, mutta on nyt tässä hyvin tallessa sitten jatkoa ajatellen jos tuohon mennään.

   Poista
 2. https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tuloverotus/Vuokratulojen_verotus

  https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Vuokratulot/Vuokratulosta_saa_vahentaa_kulut(9226)

  https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Asunnon_osto/Asuntolainan_korkovahennys

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näillä pääsee hyvin alkuun verohommien pohdinnan kanssa :)

   Poista
 3. Kannattanee varmaan myös miettiä sitä _haluatko_ sijoitusasunnon ja onko tuo parasta käyttöä sille pääomalle mitä sinulla on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisesti sanottuna en ole oikein innostunut tästä vuokraushommasta, olen sitä mieltä että saan paremman tuoton rahoille sijoitusmarkkinoilta. Kuitenkin kun asuntokauppa on hiljaista tällä hetkellä niin väliaikainen vuokraaminen voisi edesauttaa muiden suunnitelmien toteutumista. Toisaalta jos osto/myyntimarkkinat ovat hiljaiset niin mikään ei takaa, että vuokrauskaan olisi sen parempi vaihtoehto. Näitä asioita nimenomaan pyrin pohtimaan ennen päätöksen tekemistä jottei sitten tartte kantapään kautta oppia :)

   Poista
  2. Jotenkin vaan mietityttää, että jos kysyntä on nyt hiljaista niin mikä takaa että tilanne on vaikka parin vuoden kuluttua parempi.

   Poista
  3. Totta. Vaikka kiinteistökaupasta kuuluu positiivisia uutisia taas pitkästä aikaa niin mitä välittäjien ja pankkien kanssa olen jutellut ei asia todellisuudessa ole vielä ihan niin ruusuinen mitä media antaa ymmärtää. Pari isoimman kaupungin markkinat ovat nousussa jonka takia tilastot näyttävät plussaa vaikka muu osa maata tulee jäljessä...

   Poista
 4. Jeps kyllähän se sijoitusasunto hiukan duuniakin aiheuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiheuttaahan tuo, sen takia pitäs jonkin verran voittoakin varmaan tehdä jotta on perusteltua käyttää aikaansa vuokrahomman pyörittämiseen. Parin prosentin tuotolla homma ei juuri kannata kun parempaa tuottoa saa muualta. Ellei laske mukaan polttoainelaskun pienentymistä, yms. kulujen poistumista kun päästäisiin tämän vuokrahomman avulla itse lähemmäs työpaikkoja, jne.

   Poista
 5. Kotivakuutus ehdottomasti vuokralaisen nimiin.

  Verottajalle laina on laina. Se mitä pystyy vähentämääñ riippuu siitä, millaisena lainana verokarhu sen tuntee. Olen itse ottanut ensin normaalia asuntolainaa asuntoon, johon olen muuttanut. Kun jossain vaiheessa olen alkanut vuokrata asuntoa muille, laina on muuttunut tulonhankkimislainaksi. Tai siis olen sen veroilmoituksessa muuttanut. Jos vuokraustoiminta alkaa 1.4, voit sen siitä eteenpäin pääsääntöisesti ilmoittaa olleen tulonhankkimistarkoituksessa.

  Hyvä että kyselet, mutta suosittelen todellakin opiskelemaan alaa ennen sinne suuntaamista. Iso savotta edessä, mutta toisaalta kyllä sitä laivatkin tuurilla seilaa ennen kuin oppivat reittinsä 😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia tässä kyselenkin, että saan asioista hieman selkoa ennen kuin teen päätöksiä. Ja varmasti pitää tutustua hieman tuonne kirjalliseen tuotantoonkin asiassa. Ratkaisu ei olisi pysyvä vaan asunto on tarkotus myydä joka tapauksessa, väliaikainen vuokraaminen antaisi pikkasen pelivaraa aikataulun suhteen jotta päästäisiin ns. elämässä eteenpäin omakotitalon puolelle asumaan.

   Toisaalta pitää miettiä asiaa sitten niin että vuokrauksessakin on ne riskit, tuurilla ei kannata vuokralaivaa ohjata, ja meillä ei ole hengenhätä päästä isompaan asuntoon juuri nyt tässä ja heti.

   Poista
 6. Oikeutetun lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma niin monille asiakkaille, joilla on rahoitustarpeita. Huono luotto ja vakuus ovat jotain, mitä asiakkaat ovat aina huolissaan lainojen laillisesta luotonantajasta. Mutta MIDLAND CREDIT FIRM. Teki eron lainanantoteollisuudessa. MIDLAND CREDIT FIRM on akkreditoitu lainanantoorganisaatiokunnalta, joka myöntää lainoja paikallisille ja kansainvälisille asiakkaille 3 prosentin korolla. Meille on annettu etuoikeus vastata taloudellisiin tarpeisiisi. Luottoasiat eivät saa estää sinua saamasta lainaa, jota tarvitset.

  Palvelumme sisältävät seuraavat: -
  * Sijoittajat lainat
  * Velkojen konsolidointi
  * Toinen kiinnitys
  * Yritysluotot
  * Henkilökohtaiset lainat
  * Kansainväliset lainat

  Ei sosiaaliturvaa eikä luottotarkastusta, 100% takuu. Sinun tarvitsee vain antaa meille täsmälleen, mitä haluat ja varmasti teet unelmasi totta. MIDLAND CREDIT FIRM sanoo KYLLÄ, kun pankit sanovat NO. Lopuksi rahoitamme pieni lainakanta, välittäjiä, pienimuotoisia rahoituslaitoksia, sillä meillä on rajoittamaton pääoma. Lisätietoa lainan hankkimisesta meiltä: Vastaa välittömästi tähän sähköpostiviestiin: midland.credit2@gmail.com

  Yrityksen nimi: MIDLAND CREDIT HOME
  Yritys Sähköposti midland.credit2@gmail.com
  Yritys NMLS-tunnus: 315276.
  Yrityksen verkkosivusto: midlandcreditonline.com


  Motto: Sijoittaminen sukupolville.

  VastaaPoista
 7. Olen leski, yksinhuoltaja 3 lasta. Edesmennyt ex jätti meidät velkaa, mutta pääsin ulos makokofinanceservices@outlook.com jälkeen siskoni in-law kertoi minulle, kuinka hän sai lainaa tämän lainan yritys. Sain lainaa puoli miljoonaa lujittaa minun velat ja maksaa minun kiinnitys. hakea lainaa niiden kanssa juuri nyt, se on vain 3% korko. whatsApp + 4 4 7 4 8 2 8 5 4 2 7 9 makoko Finance UK laina hakemuksen.

  VastaaPoista
 8. Hyvä lainahakijat

  Onko sinulla mitään taloudellisia vaikeuksia? Haluatko aloittaa oman yrityksenne? Tämä laina yritys perustettiin ihmisoikeusjärjestöihin ympäri maailmaa, jonka tarkoituksena oli vain auttaa köyhiä ja ihmisiä, joilla on taloudellisia vaikeuksia elämästä. Jos haluat hakea lainaa, palaa meille alla olevaan sähköpostiosoitteeseen: elenanino0007@gmail.com

  Nimi:
  Vaadittava laina:
  Lainan kesto:
  Matkapuhelinnumero:

  Kiitos ja Jumala siunatkoon
  LUOTTAMUS
  Elena

  VastaaPoista
 9. tarvitsit yksityisen rahoituslainan maksamaan velkasi tai käynnistämään
  uusi yritys? .. jos kyllä, ota yhteyttä osoitteeseen: classicloan1@gmail.com
  lisätietoja palveluistamme.

  VastaaPoista
 10. Tarvitsetko lainaa aloittaaksesi yrityksen tai maksat velkasi? Tarjoamme kaikenlaisia lainoja kohtuulliseen hintaan 2%. Ota yhteyttä sähköpostitse. Sähköposti: hobelmanfinance@gmail.com WhatsApp: +1(781)656-7138

  Verkkosivusto: https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/

  VastaaPoista
 11. Hei kaikki, olen täällä todistaakseni, miten saan lainaa Larry Financeilta, kun monet laittomat lainanantajat kielsivät minulle mahdollisuuden saada lainaa täällä foorumilla. Larry Scott Gregory auttoi minua ja perhettäni 35 000 euron lainaa. Kun olen menettänyt lähes 1000Euroa huijareille. Herra Larry Scott Gregory vakuutti minulle, että hän aioi auttaa minua aluksi kieltäytymällä luultavasti, kunnes hän lopulta tapasi lupauksensa.

  Jos tarvitset aitoa lainaa niin kiireelliseltä kuin haluat, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen larryfinance@yahoo.com tai WhatsApp: +2348125943569.

  Parhain terveisin
  Philip Ray Hudson

  VastaaPoista
 12. Hello Everybody,
  My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

  VastaaPoista

 13. Hanki laina tänään alhaisella korolla sovelletaan nyt lainat annetaan nopeudella 2% sovelletaan nyt tämä voi lisätä yrityksesi suurempi korkeus. Tarjoamme lainaa liikeyrityksille ja henkilökohtaisille ihmisille, jos tarvitset lainaa aloittaaksesi yrityksen tai lainaa maksamaan laskuja, ota meihin yhteyttä (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) nyt ja hanki laina yrityksestämme ... Annan parhaan luottopalvelun.

  Lainatarjous.

  VastaaPoista
 14. Nimeni on Nancy.
  Haluan jakaa tämän hetken iloa

  kaikki etsivät lainaa.Olen juuri saanut

  500 000 euron suuruinen laina BEST POINTin kanssa

  LOAN company.I oli täysin tyytyväinen

  yritykseltä.
  Tällä hetkellä olen onnellisin nainen

  maailman. Ja tämä kiitos kuuluu yhdelle miehelle

  STEVEN BERNARD. Jumala on asettanut sen

  BEST POINT LOAN -yritys omalla tielläni.

  Ja haluan jakaa tämän todistuksen

  joka etsii lainaa. Yritys

  nimi on: BEST POINT LOAN HOME. Tämä on

  mies todellakin, Hänen sanansa mies. Hän on

  ainutlaatuinen ja laillista lainanantajaa. Jos olet

  tarvitse lainata rahaa tai etsiä

  lainata? henkilökohtainen laina, yrityslaina,

  asuntolaina, autolaina, koulutuslaina,

  matka- ja vapaa-ajan laina. Vakuudettoman lainan,

  turvattu laina, huono luotto ja velka

  konsolidointilainat. ota yhteyttä lainanantajaan

  suoraan sähköpostitse:

  bestpointloanld@gmail.com
  KIITOS

  VastaaPoista
 15. Hyvä päivä, olen rekisteröity yksityinen raha lainanantaja. Annamme lainoja avuksi ihmisille, yrityksille, jotka tarvitsevat päivittää taloudellisen asemansa kaikkialla maailmassa. Hyvin vähäiset vuotuiset korot ovat alle 2% vuodessa 30 vuoden takaisinmaksuaikaan missä tahansa maailmassa. Annamme lainoja 5 000 eurosta 100 000 000 euroon. Lainamme on hyvin vakuutettu, sillä suurin turvallisuus on meidän etusija. Kiinnostuneiden tulee ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla: (24hourstloancompany1@gmail.com tai info@24hoursloan.online)

  VastaaPoista
 16. Hyvä päivä, olen rekisteröity yksityinen raha lainanantaja. Annamme lainoja avuksi ihmisille, yrityksille, jotka tarvitsevat päivittää taloudellisen asemansa kaikkialla maailmassa. Hyvin vähäiset vuotuiset korot ovat alle 2% vuodessa 30 vuoden takaisinmaksuaikaan missä tahansa maailmassa. Annamme lainoja 5 000 eurosta 100 000 000 euroon. Lainamme on hyvin vakuutettu, sillä suurin turvallisuus on meidän etusija. Kiinnostuneiden tulee ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla: (24hourstloancompany1@gmail.com tai info@24hoursloan.online)

  VastaaPoista
 17. Hyvä päivä, olen rekisteröity yksityinen raha lainanantaja. Annamme lainoja avuksi ihmisille, yrityksille, jotka tarvitsevat päivittää taloudellisen asemansa kaikkialla maailmassa. Hyvin vähäiset vuotuiset korot ovat alle 2% vuodessa 30 vuoden takaisinmaksuaikaan missä tahansa maailmassa. Annamme lainoja 5 000 eurosta 100 000 000 euroon. Lainamme on hyvin vakuutettu, sillä suurin turvallisuus on meidän etusija. Kiinnostuneiden tulee ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla: (24hourstloancompany1@gmail.com tai info@24hoursloan.online)

  VastaaPoista
 18. Hyvä päivä, olen rekisteröity yksityinen raha lainanantaja. Annamme lainoja avuksi ihmisille, yrityksille, jotka tarvitsevat päivittää taloudellisen asemansa kaikkialla maailmassa. Hyvin vähäiset vuotuiset korot ovat alle 2% vuodessa 30 vuoden takaisinmaksuaikaan missä tahansa maailmassa. Annamme lainoja 5 000 eurosta 100 000 000 euroon. Lainamme on hyvin vakuutettu, sillä suurin turvallisuus on meidän etusija. Kiinnostuneiden tulee ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla: (24hourstloancompany1@gmail.com tai info@24hoursloan.online)

  VastaaPoista
 19. ** VÄLITTÖMÄT KAUPPIHIN, LAINAT ilman ennakkomaksua **
  Hei kaikki,

  Oletko kyllästynyt etsimään lainoja ja kiinnityksiä, onko teitä hylätty jatkuvasti. Pankkisi ja muut rahoituslaitokset tarjoavat lainaa yksityisille ja yritysjärjestöille alhaisella 2 prosentin korolla.
  Jos olet kiinnostunut lainojen ottamisesta, ota yhteyttä meihin tänään, lupaamme tarjota sinulle parasta palvelua. Antakaa meille vain kokeileminen, koska kokeilu vakuuttaa sinut. Mitkä ovat sinun taloudelliset tarpeesi?

  Tarvitsetko yritysluottoa?
  Tarvitsetko henkilökohtaista lainaa?
  Haluatko ostaa auton?
  Haluatko jälleenrahoittaa?
  Tarvitsetko asuntolainaa?

  Tarvitsetko valtavan pääoman aloittaaksesi yrityksesi ehdotuksen tai laajentamisen? Oletko menettänyt toivon ja luulet, että ei ole ulosmenoa, ja taloudelliset rasitustasi jatkuvat edelleen?

  Älä epäröi ottaa yhteyttä mahdolliseen yritysyhteistyöhön

  Ota yhteyttä sähköpostitse: (mikerobertloans@gmail.com)

  VastaaPoista
 20. Etsitkö yritystalousta, henkilökohtaista rahoitusta, kiinteistölainoja, autolainoja, opiskelijoille rahaa, velkojen yhdistämistä jne. Olet oikeassa paikassa, ota yhteyttä nyt lisätietoja.

  Lainan hakeminen on ilmaista ja oikeutettua sähköpostia täällä: info@leoequityservices.com
  Mobile / Whatsapp: +15187197514
  Verkkosivusto: http://leoequityservices.com

  VastaaPoista
 21. Tarvitset kiireellistä lainaa velkojen selvittämiseksi tai tarvitset pääomalainaa
  parantaa yrityksesi? Oletko hylännyt pankit ja muut
  rahoituslaitokset? Tarvitsetko lainan vakauttamista tai kiinnitystä? Etsi no
  enemmän kuin olemme täällä tekemään kaikki taloudelliset ongelmasi
  ohi.

  Tämä on helppo laina yritys. Tarjoamme lainoja kiinnostuneille
  kohtuullinen korko 2%. Alue vaihtelee $ 5,000.00: sta a
  enintään 100.000.000 dollaria dollaria.

  Lainamme on hyvin vakuutettu, koska suurin turvallisuus on meidän etusija.

  Ota yhteyttä sähköpostitse: oceanfmortgages@gmail.com


  Terveiset
  Max Bent
  oceanfmortgages@gmail.com
   
  2% alkuperäinen laina ja takuu
  oceanfmortgages@gmail.com

  VastaaPoista

 22. Hei kaikki
      Helppo pääsy todellisten online-rahapalvelujen takaamiseen vain 2 prosentin korolla. Hanki seuraava laina.
  Henkilökohtaiset lainat (suojattu ja vakuudettomat)
  Yritysten luotot (turvallinen ja vakuus)
  Konsolidointilaina ja paljon muuta. Olemme sertifioitu, luotettava, luotettava, tehokas, nopea ja dynaaminen. Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla: europafinancialgrowth@gmaIl.com
  Verkkosivusto: https://europafinancialgro.wixsite.com/euro

  VastaaPoista
 23. Tarvitsetko kiireellistä lainaa taloudellisen ongelman ratkaisemiseen? Annamme yrityksille lainoja, henkilökohtaisia lainoja, kotilainoja, palkkapäivälainoja, avioliittolainoja, opintolainoja, autolainoja, pankkilainoja ja lainoja maksaa laskuja. Hyväksymme myös lainoja mustalle listalle. Jos olet kiinnostunut ystävällisesti Ota meihin yhteyttä: ( paulloanfundshelp1@gmail.com )

  Whatspp-numero: +919066210641
  Parhain terveisin
  Paul Green

  VastaaPoista
 24. QUEENCE LOAN COMPANY (queenceloan@gmail.com) Tämä on ilmoitettava kaikille lainahakijoille. Tämä on tunnettu yhdysvaltalainen laina yritys, olemme auttaneet tuhansia ihmisiä eri maista. Tämä yritys sai lainanantajayhtiön 2015 erinomaisimmista lainanantajista palkinnon, kuukausittain vähintään 17 ja 25 luotonantajaa, jotka tekivät tänään hyvää sijoitusta, jos tämä yritys myöntää lainan, jonka on käytettävä puolet investointi. Sinulle myönnetään laina, jos olet tässä LOENCE COMPANY QUEENCEssä queenceloan@gmail.com, Etsitkö yritystalousta? Lainat, velan vakauttamislainat, vakuudettomat lainat, riskipääoma jne. Tai oletteko sinulta kieltäytyneet pankin lainan tai huijannut, joita ei ole tunnustettu puhelulainayrityksellä? . Olemme yksityisiä lainanantajia, lainoja yrityksille ja yksityishenkilöille alhaisella 2 prosentilla ja tarjoamme asiakkaillemme parasta palvelua.

  VastaaPoista

 25. Tarjoamme allaolevan lainan palveluja:.

  * Sijoittajat Lainat .......... ACC
  * Velkojen konsolidointi ...........
  * Asuntolainat .......
  * Yritysten lainat ........
  * Henkilökohtaiset lainat ...............
  * Kansainväliset lainat ...
  * Matkakorvaukset .........
  * Visa-lainat .........

  Tarjoamme lainoja taloudellisille avustajille, joilla on alhainen korko 3%. Saadaksesi lainaa tämän yrityksen kanssa, voit kertoa täsmällisen määrän lainaa tarvitset ja aika, jolloin voit maksaa laina takaisin. joten jos olet kiinnostunut ystävällisesti ota yhteyttä alla yksityiskohtaisesti.

  Sähköposti: kate_solution@outlook.com

  VastaaPoista
 26. Tervetuloa KATE LISA CREDIT SOLUTION

  Sähköposti: kate_solution@outlook.com
  Whatsapp: +2347050251612
  Yhteyshenkilö: Kate Lisa

  Tarvitsetko lainaa? Oletko rahoituskriisissä tai tarvitset rahaa aloittaaksesi oman yrityksenne? Tarvitsetko lainaa maksamaan velkasi tai maksamaan laskuja tai aloittamassa mukavaa liiketoimintaa? Sinulla on pieni luottopisteet, ja olet hankala saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? Tässä on tilaisuutesi saada laina järjestöstämme. Tarjoamme lainoja yksityishenkilöille seuraavissa tarkoituksissa ja paljon muuta. Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, liiketoiminnan käynnistäminen, koulutus, velkojen konsolidointi, kovan rahan lainat. Tarjoamme lainaa alhaisella korolla 3%. ota yhteyttä meihin tänään lisätietoja lainan hakemisesta ja vakuutan teille, että teemme 24 tunnin laina-asiointipalvelun. Taloudellinen läpimurto on haluamme. ota meihin yhteyttä sähköpostitse saadaksesi lisätietoja. Sähköposti: kate_solution@outlook.com

  VastaaPoista
 27. Hyvä herra / rouva,

  Tarvitsetko lainaa? Oletko kiinnostunut saamaan minkäänlaista lainaa?
  Tai oletko taloudellisesti huolissaan? Onko sinulla velkaa maksaa? Jos kyllä,
  Annamme lainoja kaikkialle maailmaan. Saada laina tänään,
  Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteessa: Mustafabello83@gmail.com

  Odotamme nopeita vastauksia, olemme palveluksessanne.

  Parhain terveisin,
  Mustafa Bello
  M / D
  Yhteystiedot: Mustafabello83@gmail.com
    lainaasi tänään, olemme sinun palveluksessasi.

  VastaaPoista
 28. Tarjoamme kaupallisia / henkilökohtaisia lainoja 3%

  Business Cash Advance on virkistävä vaihtoehto perinteiselle varallisuustaloudelle. Se on ainoa rahoitustuote, joka on yhteydessä kassavirtaan, joten maksat vain takaisin, kun ansaitset tuloja. Ystävällinen ei ole se?

  • Hae lainaa
  • Saatavilla on viisi työpäivää
  • Maksat takaisin vain, kun ansaitset

  Uskomme, että saisitte rahoitusta yrityksellesi ja henkilökohtaisille lainoillemme olisi mukavaa ja yksinkertaista.

  Joten olemme poistaneet vaivaa hakemasta. Joten ei tarvita liiketoimintasuunnitelmaa, kiinteitä maksuja ja pitkiä odotusaikoja rahan saamiseen.

  Voit saada samana päivänä rahaa ilman, että tarvitsisit hypätä läpi vanteet.

  Ja sinun ei tarvitse myöskään squeaky puhdasta luotto historiaa joko. Hyväksymme 90% hakemuksista ja haluan kuulla sinusta.

  Lähetä meille tänään: aa.finance11@europe.com

  VastaaPoista
 29. Hyvä lainahakijat

  Onko sinulla mitään taloudellisia vaikeuksia? Haluatko aloittaa oman yrityksenne? Tämä laina yritys perustettiin ihmisoikeusjärjestöihin ympäri maailmaa, jonka tarkoituksena oli vain auttaa köyhiä ja ihmisiä, joilla on taloudellisia vaikeuksia elämästä. Jos haluat hakea lainaa, palaa meille alla olevaan sähköpostiosoitteeseen: elenanino0007@gmail.com

  Nimi:
  Vaadittava laina:
  Lainan kesto:
  Matkapuhelinnumero:

  Kiitos ja Jumala siunatkoon
  LUOTTAMUS
  Elena

  VastaaPoista
 30. Jos tarvitset minkäänlaista kiireellistä lainaa, sinun on pyydettävä lainaa herra Harryilta, hän saa erilaisia lainoja kuin Home-laina. Yrityslaina Opintolaina Lyhyt laina Keskipitkinen laina Pitkät lainat jne. Hän tarjoaa lainaa korkoina 2% ja erittäin helposti lainaehdot, joten voit saada lainaasi tänään yhteyttä: harryjim598@gmail.com Ystävällisin terveisin

  VastaaPoista
 31. Hei ja Tervetuloa Sunshine Financial Group Inc.:iin

  Oletko liikemies tai nainen? Oletko joissakin taloudellisissa häiriöissä tai tarvitsetko varoja aloittaaksesi oman yrityksen tai projektin tai ostamaan talon tai auton? ja olet sitä mieltä, että on vaikeaa saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta?

  Olemme oikeutettu ja hyvämaineinen lainayhtiö. Olemme dynaaminen yritys, jolla on taloudellista tukea. Päätavoitteemme on auttaa sinua saamaan ansaitsemasi palvelut ja tarjoamme sekä turvallisia että turvattomia lainoja

  Taloudelliset ratkaisumme

  Käteisennakkoa
  Nopea raha laina
  Toista luotto
  Yrityslaina
  Velkojen vakauttaminen
  Laina ilman luottotarkistusta

  SOVELLETA EI PANKKIEN LAKKAAMINEN TÄYDELLISEN 3%

  Jos olet kiinnostunut saamaan lainaa, niin ystävällisesti kirjoittaa meille lisätietoja sähköpostitse alla.
  Sähköposti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  Odotamme innokkaasti kuulemistasi mahdollisimman pian.

  Parhain terveisin
  Susan Benson

  VastaaPoista
 32. Laillisen lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma asiakkaille, joilla on taloudellinen ongelma ja jotka tarvitsevat ratkaisua siihen. Luotto- ja vakuusasiat ovat
  jotain, että asiakkaat ovat aina huolissaan etsittäessä lainaa lailliselta luotonantajalta. Mutta .. olemme tehneet tämän eron luotonannon alalla. Me voimme
  järjestää lainaan $ 5,000.00 USD ja $ 500,000.000.00 USD alle 3% korkoomme Vastaa välittömästi tähän sähköpostiviestiin:
  billjohnson.loanfirm011@gmail.com

  Palvelumme sisältävät seuraavat:

  Velkojen konsolidointi

  Toinen kiinnitys

  Yritysluotot

  Henkilökohtaiset lainat

  Kansainväliset lainat

  Laina kaikenlaisille

  Perhelaina

  me rahoitamme pienimuotoista lainaa, välittäjiä, pienimuotoisia rahoituslaitoksia, sillä meillä on rajoittamaton pääoma. Lisätietoa lainan hankkimisesta
  ota meihin yhteyttä, vastatkaa välittömästi tähän sähköpostiviestiin: billjohnson.loanfirm011@gmail.com


  Herra Bill Johnson

  VastaaPoista

 33. Oletko taloudellisesti ahtautunut etsimään yrityssalaisuutta, henkilökohtaista
  laina, investointilaina, asuntolaina, autolaina, opintolaina, velka
  vakauttamislainaa, vakuudettomia lainoja ja riskipääomaa? Pyydä a
  nopea ja kätevä laina maksaa laskuja ja hakea rahoitusta perustaa oman
  omia yrityshankkeita halvimmalla korolla 2%. ota meihin yhteyttä
  tänään kautta: transferloanservicesworldwide@gmail.com tai Whats App
  Numero +1 (845) 731 5341

  VastaaPoista
 34. Tarvitsetko lainaa? Jos sinulla on, ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja: offer0148@gmail.com. Ja täytä seuraavat tiedot?

  Nimi:
  Sukunimi:
  Kansallisuus:
  Ikä:
  Kuukausitulot:
  Vaadittu määrä:
  Luoton kesto:
  Kiinteät numerot:
  Matkapuhelinnumerot:

  Parhain terveisin
  Kiitos

  VastaaPoista
 35. Oletko liikemies tai nainen? Oletko rahoitusongelmassa tai tarvitsetko varoja aloittaaksesi oman yrityksenne? Tarve maksaa lainoja heidän velkansa tai maksaa laskujaan tai aloittaa mukava liiketoiminta? Onko sinulla alhainen luottopiste ja sinulla on vaikea saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta / muilta rahoituslaitoksilta? Tarvitsetko yhtä lainaa tai rahoitusta mistä tahansa syystä, kuten:
  a) henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen,
  b) Yritysten perustaminen, koulutus,
  c) Velkojen konsolidointi,
  d) Kovan rahan laina

  Tarjoamme lainaa alhaisella korolla 3% ja vakuudellamme eikä vakuudellamme, tarjoamme henkilökohtaisia ​​lainoja, velkakirjojen lainaa, riskipääomaa, yritysluottoa, opintolainaa, kiinnitystä tai lainaa mistä tahansa syystä ".

  Menetelmämme tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden määrittää tarvittavan lainan määrä ja myös sen keston, jolla sinulla on varaa, antaa sinulle todellisen mahdollisuuden saada tarvittavat varat!

  Nämä henkilökohtaiset lainat voidaan hyväksyä riippumatta luottotietosi ja on paljon onnellisia asiakkaita varmuuskopioida tämän vaatimuksen. Mutta et saa vain tarvitsemasi henkilökohtaisen lainan; saat halvimman. Tämä on meidän lupaus: Takaamme alimman kurssin kaikille lainoille, joilla on vapaa vakuudet.

  Pyrimme jättämään positiivisen kestävän vaikutelman ylittämällä asiakkaidemme odotukset kaikessa, mitä teen. Tavoitteenamme on kohdella sinua arvokkaasti ja kunnioittavasti tarjoamalla korkealaatuista palvelua hyvissä ajoin.

  Sähköposti: midland.credit2@gmail.com
  Yrityksen nimi: MIDLAND CREDIT HOME
  Käy osoitteessa: www.midlandcreditonline.com

  VastaaPoista
 36. Tarvitsetko kiireellistä lainaa? Jos kyllä, ota yhteyttä välittömästi sähköpostitse alla:

  gv.financialfirm@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Oletko missä tahansa finanssikriisissä, tarvitsetko taloudellista apua? tai tarvitsetko varoja oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko varoja maksamaan velkasi, maksamaan laskuja tai aloittamaan hyvää liiketoimintaa? Onko sinulla alhainen luottopiste ja sinulla on vaikeuksia saada pääkapasiteettia paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? Tässä on mahdollisuus saada rahoituspalvelu yrityksellämme. Tarjoamme kaikenlaista lainaa yksittäisille yrityksille 2%: n korolla. Jos tarvitset lainaa, älä epäröi ottaa yhteyttä sähköpostitse: lindamooreloans@gmail.com Tai Whatsapp- +19292227999

  VastaaPoista
 38. Tarvitsetko lainan, joulu tai henkilökohtaiset tarpeet? Olemme laillisia ja taattuja lainanantajia. Olemme yritys, jolla on taloudellista tukea, lainaamme varoja yksityishenkilöille, jotka tarvitsevat taloudellista apua. Onko sinulla huono luotto-osa tai tarvitset rahaa laskujen maksamiseen? investoida liiketoimintaan? Haluan käyttää tätä tietovälineä ilmoittamaan sinulle, että tarjoamme luotettavan edunsaajan apua, koska voimme tarjota lainaasi meille sähköpostilla: russell.credit40@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Tarvitsetko lainan, joulu tai henkilökohtaiset tarpeet? Olemme laillisia ja taattuja lainanantajia. Olemme yritys, jolla on taloudellista tukea, lainaamme varoja yksityishenkilöille, jotka tarvitsevat taloudellista apua. Onko sinulla huono luotto-osa tai tarvitset rahaa laskujen maksamiseen? investoida liiketoimintaan? Haluan käyttää tätä tietovälineä ilmoittamaan sinulle, että tarjoamme luotettavan edunsaajan apua, koska voimme tarjota lainaasi meille sähköpostilla: russell.credit40@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Tarvitsetko lainan, joulu tai henkilökohtaiset tarpeet? Olemme laillisia ja taattuja lainanantajia. Olemme yritys, jolla on taloudellista tukea, lainaamme varoja yksityishenkilöille, jotka tarvitsevat taloudellista apua. Onko sinulla huono luotto-osa tai tarvitset rahaa laskujen maksamiseen? investoida liiketoimintaan? Haluan käyttää tätä tietovälineä ilmoittamaan sinulle, että tarjoamme luotettavan edunsaajan apua, koska voimme tarjota lainaasi meille sähköpostilla: russell.credit40@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Auto lainat
  Asuntolainat
  Yritysluotot
  Henkilökohtaiset lainat
  Kiinteistölaina.
  Lisätietoja, ystävällisesti yhteyttä,

  Whats'App-numero: +18454007792
  Verkkosivusto: //worldbestloans.wix.com/worldbestloans
  Sähköposti: worldbestloans@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Olen rouva Linda Moore, joka on sertifioitu lainanantaja. Tarjoan lainaa yksityiselle ja julkiselle sektorille, joka tarvitsee taloudellista tukea alhaisella 2 prosentin korolla. Huono luotto hyväksyttävä, Ehdot ovat erittäin yksinkertaisia ​​ja huomaavainen. Ette koskaan pahoillasi mitään tätä lainaa koskevassa liiketoimessa, koska teen sinut hymyilemään. Yrityksemme on kirjoittanut paljon läpimurtoja tarjotessaan ensiluokkaisia ​​rahoituspalveluja asiakkaillemme, erityisesti lainojen jakamisessa ja yksityisten ja yritysten pääoman tarjonnassa. Olemme tuoneet haavoittuvat alat takaisin elämään ja palaamme hyviin liikeideoihin tarjoamalla varoja niiden alkuun. Meillä on verkosto sijoittajille, jotka ovat halukkaita antamaan varoja yksityishenkilöille ja järjestöille liiketoiminnan ja toiminnan aloittamiseksi. Sähköposti: lindamooreloans@gmail.com Haluan sinun ymmärtää, että herra Linda Moore on auttanut vähemmän taloudellista etuoikeutta päästä takaisin raiteille tarjoamalla kaikenlaisia ​​lainoja heille (EG) kiinnityksille, asuntolainoille , yritysluotot, huonot luottolainat, kaupalliset lainat, käynnistysvaiheen pääomalainat, rakennusluotot, autolainat, hotelliluotot ja opintolainat, mitä odotat, miksi et yritä Linda Mooren lainayhtiötä ja veloituksetta kaikki kiinnostuneet asiakkaat saattavat ottaa minuun yhteyttä mahdollisimman pian (lindamooreloans@gmail.com) ja aion auttaa sinua haluamasi lainan määrän kanssa, lähetä sähköpostia minulle tänään ja olet iloinen. Lähetä minulle sähköpostia nyt- lindamooreloans@gmail.com Tai whatsapp- +19292227999.

  VastaaPoista