maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kesäkuun 2016 tulot ja menot

Lomat lusittu ja pieni välistoppi töissä nyt edessä ennen seuraavaa jaksoa. Kesäkuu oli lomarahojen ansiosta erittäin hyvä kuukausi, palkkatuloja ja muita tuloja yhteensä 3835,62€. Menoja yhteensä 2414,26€ plus säästöön ja Nordnettiin siirtyneet 1310,34€, noita kun ei ota huomioon niin tuloksena 1421€ ja risat plussaa :)

Menojakauma kesäkuulta:


Ruokaan meni kesäkuussa 122€ ja eväisiin lomalla&töissä 193€. Hieman nurinkurinen jakauma, mutta selittyy pitkällä lomareissulla jonka takia normaalit ruokaostokset vähenivät ja ostoskärri täyttyi vähän "sillä sun tällä". Vaikutusta on myös tuon koruliikelaskun myötä syntyneellä ravintolalaskulla, merkkitapahtumaa joutui hieman juhlistamaan :)

Lomareissun polttoainelasku kaatui minun niskaani, normaalin satasen sijaan tankkiin hurahti kesäkuussa 269€. Remontointi&sisustus nieli 249€, mutta onpahan nyt talven mittaan remontoituun keittiöön ne kaapistojen vetimetkin ostettu vihdoin ja viimein. Keittiölaina lyheni 400€ verran , jäljellä enää rapiat päälle 600€ joten viimeistään elokuussa sen maksan kokonaan pois.

Yhteenvetona kesäkuu ei ollut ollenkaan hassumpi:


Säästöprosentti aivan marginaalinen, hätävararahasto on täynnä joten sinne meni enää Payment a Day-tyylisesti hieman päälle satanen. Hätävaratilin korko Danskessa on 0.6% joten pyrin saamaan saldon vielä pari sataa ylemmäksi jolloin tuon tilin koroilla pystyy ns. nollaamaan Dansken perimän 1.5€ kuukausittaisen palvelumaksun. Kun asuntolaina joskus lähenee nollia niin sen ylijäämän voi sitten rysäyttää kerralla lainaan :)

Nordnettiin siirsin useammassa erässä yhteensä 1200€ kesäkuun aikana. Ostoina kahta ETF-rahastoa sekä Brexitin jälkimainingeissa suoria osakesijoituksia, kohteina Nokia ja UPM. Siitä se sijoitusten jakauma alkaa vähitellen muotoutumaan kun saa hamstrattua hajautusta lisää tulevien kuukausien mittaan. Pitänee alkaa kirjoittamaan sijoituksista omia artikkeleitaan kunhan ostot lisääntyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti