maanantai 12. tammikuuta 2015

Projekteja mihin pitäisi säästää

Päätin nyt tänkin laittaa julkiseksi jotta saisin motivaatiota pistää pikkuhilut parempaan talteen. Eli mielessä on muutamia isompia hommia mihin pitäisi saada rahat ENNEN niiden toteuttamista ja nykyisellä lainanmaksuohjelmalla noiden rahojen säästäminen on hieman haasteellista. Tähän listalle lisäilen näitä kohteita sitä mukaa kun niitä ilmenee. Pidemmittä puheitta, projektit ja niiden arvioidut kustannukset:

Auton tuulilasin uusiminen 250€

Kyllähän tuo entinenkin vielä menee, mutta varsinkin auringonpaisteella huomaa mitä viimeiset 19v on saaneet aikaan, iskemiä ja pienenpientä hiekan kuluttamaa pistettä täynnä. Joulun aikaan tuli nasta suoraan näkökenttään, ei paha halkeama muttei auttanut asiaa. Tän projektin kohtalo selviää varmasti katsastuksessa huhtikuun alkuun mennessä laittavatko vaihtomerkinnän papereihin vai eivät. Itse lasi maksaa reilusti alle 200e ja olen yhden tuulilasin projektiautooni jo vaihtanut, mutta tämän käyttöauton lasin kanssa on muutama kysymysmerkki ilmassa jonka takia ajattelin jättää homman ammattilaisten tehtäväksi.

Parkettilattian hiominen&lakkaus + väliseinän poistaminen 1500€?

En tiedä osaisinko hioa tuon lattian itse vai menisikö pilalle koko homma. Mutta kuitenkin, noin 40m^2 edestä parkettilattiaa pitäisi hiotuttaa, täynnä naarmuja ja muutaman laatan nurkasta on jollain konstilla lohjennut pala irti. Parketin hionnan tilauksen saisi ilmeisesti vähentää kotitalousvähennyksenä käytännössä kokonaan koska kyseeseen tulee vain työkustannus, materiaaleja tuohon menee lakan verran ja jos tekijä veloittaa erikseen jotain työkalukustannuksia. Googlella asiaa tutkittuna homman hintataso pitäisi asettua johonkin tonnin pintaan.

Samalla haluaisin pistää matalaksi väliseinän keittiön ja olohuoneen välistä ja jättää päihin pylväät joillakin hienoilla peitepaneeleilla höystettynä. Seinä eristää noita kahta tilaa aivan turhaan joten sen poistaminen toisi lisää käytännöllistä tilaa sekä lisäisi tilavuuden tuntua asuntoon huomattavasti. Kipsilevystä tehdylle seinälle ei pysty edes ripustamaan mitään painavampia kaappeja tai kaiuttimia joten se "vaan on" siinä tällä hetkellä. Seinän kaato ja pylväiden panelointi onnistuu itse kaveriporukalla, mutta seinässä on sähköpistorasia jonka siirtoon tarvitsen luvallisen sähkömiehen apua puolen tunnin verran. Koko seinähomman kustannus materiaaleineen kenties 200€?

Eteisen ja makuuhuoneen kaappien muuttaminen liukuovikaapeiksi 1000€?

Eteisen naulakossa on yläkaappi jonka toinen ovi ei mahdu aukeamaan kunnolla koska ottaa kiinni ilmalämpöpumpun sisäyksikköön. Muutenkin kaapit ovat hieman epäkäytännölliset, naulakon toisella sivulla on noin 10cm leveä peitepaneeli jonka takana on siis täysin tyhjää tilaa johon menisi mainiosti esimerkiksi kenkähyllyjä tai tasoja muille tavaroille. Kaipaan eteiseen myöskin isoa peilipintaa, vaikka mies olenkin niin aina joskus on hyvä päästä mallaamaan esimerkiksi juhlavaatteita peilin kautta ja liukuovet ajaisivat tuota asiaa vallan mainiosti. Peilipinnat myös valaisevat eteistä hyvin koska valo pääsee heijastumaan niistä laajemmalle alueelle.

Makuuhuoneessa sama homma, 3kpl kaappeja seinäsyvennyksessä jotka eivät ole kauhean käytännöllisiä omaan käyttöön tai muutenkaan. Henkaritilaa pitäisi saada enemmän kauluspaidoille ja ihan noille paremmille t-paidoillekin joita tykkään pitää henkarissa viikkaamisen sijaan. Vetolaatikoita ja koreja haluaisin normaalien hyllypintojen tilalle reilusti. Täälläkin peiliovet toisivat hieman erilaisuutta normaaleihin oviin ja seinäpintoihin verrattuna, valaisevat myös tässäkin tilanteessa huonetta kovasti heijastamalla valoa.

Lisäys 23.1.2015 Kunnon polkupyörä ostettu 9.4.2015, tarina tässä

Tarvitsisin fillarin jolla polkee mielellään tuon 12km mittaisen työmatkan ja kenties pidempiäkin sadan kilsan reissuja kesäaikaan. Teltta ja retkikamat mukaan niin siinä menisi mukavasti viikko kesälomasta luonnon rauhassa. Cyclocross-pyörät ovat olleet tähtäimessäni niiden käytännöllisyyden takia maantiellä sekä luonnossa mennessä, keveys on ehdoton vaatimus. Hintahaarukka 800-1500e.Tällaisia olisi siis suunnitelmissa. Saa nähdä miten tuota rahaa saa kyseisiin hommiin kerättyä tässä vuoden tai parin mittaan. Peilikaappien sisuskalut saattaisin tehdä itse kunhan muistelen ensin kunnolla miten liimapuuta 'tehtiin', hyllykiinnikkeiden ja tankojen reikien poraaminenhan on sitten täysin mittanauhahommaa suorakulmamitalla ja porakoneella höystettynä. Näissä asuntohommissa olisi sekin hyvä puoli, että pitäisivät asunnon arvoa yllä tai jopa hieman nostaisivat sitä kun käytännöllistä säilytystilaa & avaruutta tulee enemmän ja "pintavaikutelma" siistiytyy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti