tiistai 21. syyskuuta 2021

Poikkeusajan harvinainen inspiraatio

Korona tuli > vei sosiaalisen elämän ja kuntosalilla & kylillä pyörimisen > kuvittelin ehtiväni tekemään hienoja suunnitelmia henkilökohtaisen talouteni kehittämiseksi ja vaurastumisen edistämiseksi ja jopa kirjoittamaan niistä koneella istuen > paskan marjat.

Edellisestä tsekkauksesta on jo puolitoista vuotta aikaa joten pakko oli saada sen verran itsestäni irti, että tarkistelin hieman missä menen talouteni suhteen. Koronan myötä tutustuin semmoiseen sivustoon kuin Amazon.de, päivitin hieman tietokonetta, olen tilannut läjäpäin osia autoharrastukseeni liittyen ja remontoinut vähän siellä sun täällä ympäri taloa sitä sun tätä joka on vaatinut eristettä, puutavaraa, maalia ja elektroniikkaa. Ah sitä ihanaa seteleiden havinaa kun ne liitelevät palkkapäivänä joko Visalaskuun tai muuten vaan maailmalle :D

Anyways, remonttihommat kutsuvat edelleen, mutta kirjaan tähän nyt itselleni ylös mitä on tässä puolentoista vuoden aikana tapahtunut. Entiset lukemat otettu blogin reunasta ja päivitetty uusiin tänään tsekattuihin (bloggerin ulkoasukin on päivittynyt matkalla ja tekstien muotoilu widgeteissä heittää nyt härän pyllyä, mutta menköön):


Aivan tajuttomia taitoja tekstin käsittelyssä, sekään ei siis ole kehittynyt koronan aikana ei sitten mihinkään. Mutta kuvaparista saa selvän kuvan missä mennään. Velat ovat tippuneet tasaisen varmasti kuukausittain, listan perälle on ilmestynyt 1700€ visalaskua joka pitäisi nyt saada taas kurottua lähemmäs normaalia nollaa koska saatan joutua keväällä autokaupoille entisen ruostuessa alta. 

Varallisuuspuolella ei erikoisia muutoksia, säästötilit ovat kokeneet rankan tiputuksen johon vaikuttimina ovat olleet remontit, harrastukset ja isona tekijänä kotiin hankittu valokuituliittymä jonka minä päätin maksaa koska siitä myös eniten hyödyn etätöitä tehdessäni. Kuukausitasolla ero entiseen 4G-langattomaan ei ole kuin +5€, mutta asennuskustannukset valokuidulla olivat kaiken kaikkiaan ~2300€ jotka on nyt onneksi kaikki maksettu ja takana päin. Kaipa tuosta voisi muutaman satasen iskeä kiinteistölle lisää arvoa, mutta lienee parempi tehdä se vasta sitten jos/kun kiinteistönvälittäjältä pyydetään arvio isompia remonttilainoja varten.

Sijoituspuolella salkkuun ei ole mennyt juuri mitään omaa rahaa, mutta osingot juoksevat ja pörssi on noussut aivan tolkutonta vauhtia viimeisen vuoden aikana. Salkku käy parhaimmillaan 26-27k€ korvilla kolkuttelemassa josta se putoilee päivästä riippuen tonnin tai kaksi nousten sitten taas. Saas nähdä milloin ilo loppuu. Avasin Nordnetin salkun rinnalle myös Nordeaan salkun ihan vaan edullisten kaupankäyntikulujen houkuttelemana, sinne tulee säännöllisesti ostettua muutama osake pidempään pitoon, sen kehitys on ollut huomattavasti tasaisempaa kuin Nordnetin isomman salkun, mutta se johtuu tietysti eniten huomattavasti pienemmästä saldosta jonka myötä euromääräinen aaltoilu pysyy maltillisena.

Kaiken kaikkiaan viivan alla oleva numero on kasvanut puolessatoista vuodessa noin 12 700€. Olosuhteet ja kulutus huomioiden tuo on ihan kohtuullisesti. Ei niin paljoa mitä olisin toivonut, mutta parempi kuin nollakehitys ja kuormasta syöminen. Jos ei ihmeitä tapahdu tai pörssit romahda, niin ensi vuonna tähän aikaan ollaan kolkuttelemassa 100 000€ portteja, sitä odotellessa on hyvä siirtyä takaisin maalailemaan makuuhuoneen seiniä ja vetelemään RJ45-piuhoja laitteille.


Hyvää syksyn jatkoa kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti