tiistai 4. joulukuuta 2018

Talous 11 / 2018 - Ajatukset alkavat kypsyä

Olen seurannut tässä viimeisten kuukausien aikana miten tilipäivän jälkeen teen kaikki suuret tarpeelliset ja tarpeettomat ostokset kun sitä rahaa on ja sitten sen jälkimmäisen puoliskon ennen seuraavan kuun palkkapäivää tilitapahtumat näyttävät nollaa koska rahaa ei ole jäljellä. Nyt siihen on viimein tulossa pientä muutosta, ja sen myötä myös kuukauden kirjanpito alkaa näyttää positiivisia merkkejä ;)

11 / 2018
Tuloja yhteensä 2550€ verran, osinkoja erittäin heikosti. Palkkatulot olivat eurolleen samat kuin lokakuussa vaikka päiviä kuukaudessa on yksi enemmän. En ole varma johtuuko tuo palkattomista vapaista, en jaksa tällä hetkellä tarkistaa pidinkö sellaisen lokakuussa, vai olenko iskenyt pääni johonkin verottajan asettamaan vuositulorajaan ja ensi vuonna on mätkyjä tiedossa, sitäkään en jaksa tähän hätään tarkastaa. Päivitän tiedon sitten kirosanojen kera jos mätkyjä tulee paljonkin maksettavaksi :D

Menoissa ei mitään erikoista. Ruokalasku pysyi erittäin hyvin hanskassa tuon havaitsemani kulutuskäyttäytymisen vuoksi, marraskuun kahdella ensimmäisellä viikolla ei ollut rahaa millä ostaa ja sitten kahdella viimeisellä en ostanut vaikka rahaa olisi ollut. Olin tosin vaihtelevasti kipeänä kolmisen viikkoa kuukaudesta joten sillä on suuri vaikutus myös ruokamenoihin.

Autoihin, remontointiin ja polttoaineisiinkin meni erittäin vähän rahaa koska sairauden takia ei tarvinnut liikkua mihinkään tai tehdä mitään raskaampia hommia. Flunssaa tapettiin ostamalla alkosta rommia 26€ arvosta, se meni viihdekuluihin, lääkkeisiin ja lääkäriin menikin sitten huomattavasti enemmän eli melkein 160€.

Lahjoja ostin melkein 70€ arvosta, Visaa lyhensin 84€ verran, autovero 130€ sekä vihdoin ja viimein parin vuoden pähkäilyn jälkeen Black Friday-myynnistä ostettu uusi puhelin johon meni 330€. Samasta halvennuksesta hain myös uusia vaatteita melkein satasen edestä.


Kaiken kaikkiaan kuukausi jäi satasen verran plussalle kun jättää säästöön ja sijoitustilille menneet rahat huomioimatta. Kertaluonteisena eränä pidettäköön tuota puhelimen ostoa eli ilman sitä tulos olisi ollut yli 400€ plussalla.


Tällä hetkellä tuntuu siltä, että vuosi 2019 saattaa hyvinkin olla SE vuosi jolloin saan talouteni oikeasti reilaan ja kunnon pyrähdyksen nettovarallisuuteen. Kunhan ensin joulukuussa taputtelen tuon Visalaskun taas pois veronpalautuksista ja paikkaan puskuritilit niin pääsen suunnittelemaan budjetteja tammikuusta eteenpäin :)

9 kommenttia:

 1. Itselläni on vähän sama ongelma, että tilipäivänä ja muutama viikko siitä eteenpäin ostelen aika huoletta ja kaksi viimeistä viikkoa joudun tarkastelemaan että tilillä on oikeasti rahaa tehdä ruokaostokset ja jos ei ole niin luottokortilla saa puskurista voi siirtää... Olisi kiva tietää minkä keinon olet tähän keksinyt ettei näin käy jatkuvasti :) melkein itse sanoisin että joku muu käyttää mun tililtä rahaa, mutta on vähän vaikea syyttää muita kun kaikki kuitit löytyvät kuitenkin omasta kukkarosta...

  Ja 2019 on ehdottomasti SE vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mukava kuulla etten ole ainut asian kanssa tappeleva :D Luonnos tekstiin on jo olemassa missä koitan pikkasen kasata ajatuksia asian ratkaisemiseksi, vaatii hieman jatkokehittelyä vielä.

   Täytyy tutustua tarkemmin blogiisi kun en ole aiemmin ehtinyt sitä tekemään :)

   Poista
 2. Kovin utulta kuulostaa tuo 2+2 -viikon syklittely. Oon itse rämpinyt ihan järjettömissä kulutusövereissä viime kuukaudet/vuoden/mitälie, mutta nyt kurssi alkaa vihdoin kääntyä ja saan itseäni reilaan. Vaikka työlästä se on...

  2019 on SE vuosi täälläkin! Yay yay let's go :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työlästä nimen omaan, kauhean raastavaa ajatella miten ei voi käyttää rahojaan heti kun on ne kovalla työllä ansainnut ja monta viikkoa niiden tilille kolahtamista kerennyt odottamaan :D

   Toivotaan isoja askelia vuodelle 2019 meille kaikille asian kanssa painiville! Lisäsin blogisi lukuluetteloon kun on jostain syystä mennyt melko lailla ohi tähän mennessä vaikka olen muistaakseni muutaman kerran tainnut jopa lukea tekstejäsi :)

   Poista
 3. Itsellä kulutusta tasoittaa "viikkoraha". Eli pidän käyttötilillä 125€/viikossa. Ja varatililtä siirrän joka maanantai käyttötilille tuon summan ja tankkausten jälkeen bensaan menneen rahan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ois kyllä ihan kätevä keino kokeilla. Omalla malttamattomuudella ne säästössä olevat rahat päätys kyllä luultavammin sijotustilille ennen kun tulee aika siirtää käyttötilille viikkorahana ja ongelma ois taas valmis :D

   Poista
 4. Tätä sinun blogia on ollut sen verran mukava seurata, että päätin itsekkin aloittaa kirjoittamisen. Minulla on ollut nyt päällä käteishaaste ruokaostoksissa eli ostan kaiken ruuan käteisellä. Olen budjetoinut 300€/kk ruokaan, jonka nostan kolmessa erässä (palkka tulee 2 kertaa kuussa, joten menisi liian tiukille nostaa suoraan 300€). Kokemukset haasteesta on olleet hyvät ja budjetissa on pysynyt melkein huomaamatta. Rikasta vuotta 2019 kaikille visukintuille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mukava kuulla että tekstit ovat kiinnostaneet :) Pitää tutustua blogiisi ja katsoa mitä kaikkia vinkkejä sieltä löytyy itelle sovellettavaksi. Tuo käteiskäytäntö vois olla ihan oikeasti kokeilemisen arvonen kikka itelle ruokakaupassa, jäisi ne euron tai kahden heräteostoksetkin tekemättä kun tietäisi ettei rahaa ole rajaansa enempää :D

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista