tiistai 5. syyskuuta 2017

Talous 7-8/2017 - Maata näkyvissä


Vihdoin ja viimein löysin aikaa kesäloma-ajan tilitapahtumien keräämiseksi kirjoihin ja kansiin. Ilokseni huomasin, että kurssi on kääntymässä ja yhteenvedot näyttivät molemmille kuukausille ihan mukiinmeneviä lukemia useista ylimääräisistä menoista huolimatta!

Pidemmittä puheitta:

Kuten tästä voi joku huomata, tein pienen muutoksen tulopuolen seurantaan. Jaoin eri valuuttalajeissa tulevat passiiviset tulot omiin sarakkeisiinsa ja kirjaan ne ainoastaan bruttoina, näin minun on paljon helpompi kirjata ja seurata kehitystä koska ei tarvitse ottaa huomioon valuuttakurssia tai veroteknisiä seikkoja. Nordnetin salkkuuni olen luonut valuuttatilit kaikille kyseisille valuutoille joten edes automaattista valuuttamuunnoskerrointa noille ei tule bruttoina laskettaessa.

Vielä pitäisi ratkoa se, että laskenko nuo passiiviset tulot uudestaan säästöihin/sijoituksiin vai en. Tällä hetkellä ne eivät kirjaudu säästöihin tai sijoituksiin vaan ovat ns. oma kokonaisuutensa ja tulevat ekstrana normaalin sijoitussummani päälle ohi kirjanpidon.

Muuten kuukaudet olivat aika normaaleja. Heinäkuussa oli vielä pari isompaa erää, yllätyslasku kylpyhuoneen remontista nosti remonttikulut melkein tonniin ja pari lomareissua nostivat polttoaineen kulutusta molempien kuukausien osalta. Lomalla tuli innostuttua myös autojen korjaamisesta ja remontoinnista jonka takia elokuun auto-osio nielaisi melkein 400€.

Autovakuutus koko seuraavan vuoden osalle nosti vakuutus/vero-sarakkeen lukeman päälle sataseen ja Aktiivirahalla ostettu uusi jääkaappi tuotti 115€ ylimääräisen kustannuserän. Tuohan katoaa nyt syyskuun aikana listoilta kun maksan koko paskan kerralla pois :)

Yhteenvetona molemmat kuukaudet jäivät plussan puolelle, menot olivat pienemmät kuin tulot ja säästöönkin jäi molempina kuukausina ihan sopivat summat. Vielä tuossa säästöprosentissa on petraamisen varaa, mutta josko se tässä loppuvuoden aikana nousisi vielä yli sen 30% rajapyykin.Sellaista tällä erää. Miten teillä muilla on syksyn viileät kelit alkaneet? :)

1 kommentti:

  1. Ihan hienosti on mennyt, viikonloppuna pitäisi tehdä omaa yhteenvetoa elokuusta :)

    VastaaPoista