perjantai 29. syyskuuta 2017

Sairastu ja säästä "ihan sikana rahaa"

Olen virunut kohta kaksi viikkoa kotona enemmän ja vähemmän sairaana. Toissa viikonloppuna ilmestyi ensimmäiset oireet tukkoisena olona, maanantaina kävin töissä zombina pyörimässä ja tiistaina en päässytkään sängystä ylös. Lämpötila on seilannut 36.5-38 välissä, nokka on vuotanut vaihtelevasti, kurkkua on kaihertanut ja nyt tiistaista saakka on popsittu sitten antibiootteja. Kaipa tämä on ohi menossa, vaikka eilisiltanen erittäin hidas kävelyreissu korttelin ympäri saikin lämmön taas nousemaan niin sain viime yönä nukuttua täydet yöunet ensimmäistä kertaa taudin alkamisen jälkeen.

Mutta mutta, otsikon pointti oli, että erehdyin katsomaan tuossa tilisaldoa. Olen käyttänyt tässä kahden viikon aikana rahaa alle 30€ pakollisiin ruokaostoksiin, 50€ auton tankkaamiseen työterveydessä käydessä, 30€ apteekkiin ja 20€ rommipulloon jolla hätistelin keuhkoruttoa loitommalle. Ei heräteostoksia, ei urheiluvaatteita, ei ruokaostoksia jossa olisi puolet ylimääräistä kamaa, jne. vaan pelkästään tarpeelliset ainekset jolla kroppa on pysynyt jotenkuten hengissä. Pakastin on tyhjentynyt mukavasti marjoista ja kaapeista ovat karkit kadonneet ennen parasta ennen-päiväyksen iskemistä.

Tämähän ei siis koske kaikkia tauteja. Itselleni tämä on ollut kestoltaan varmaan pisin yhtäjaksoinen flunssa miesmuistiin, mutta lopulta se on kuitenkin "kevyt" tauti verrattuna vakavampiin saurauksiin jotka sitten imevätkin rahat jos ei muuten niin lääkkeiden muodossa. En kuitenkaan muista millon viimeksi olisi kahden viikon kulutussaldo jäänyt noin pieniin lukemiin, eli jos haluaa säästää rahaa ja tietää olevansa niin sairas ettei ovesta ulos pääse, niin suosittelen pienen syysflunssan hankkimista :D

Jos ei siis haittaa makoilla sohvalla 24/7, yskiä keuhkoja pihalle puolta yötä ja saada raitista ilmaa minuutin verran päivässä kun joku sattuu avaamaan asunnon ulko-oven. Tai että tuijottaa samoja seiniä päivästä ja yöstä toiseen kun kaikki tv-sarjat ja pc-pelit on jo klaarattu läpi kyllästymiseen saakka. Tai kun ruoka ei vaan maistu ja lukema puntarilla putoaa uhkaavaa vauhtia syödystä huomattavasta karkki&marja&maitorahkamäärästä huolimatta.

Muuten tämä on ihan kivaa, jopa niin kivaa, että maanantaina kampean työpaikalle vaikka pää kainalossa.

6 kommenttia:

 1. Flunssaa on näköjään liikkeellä, täälläpäin kauheaa yskää. Köh köhh.

  VastaaPoista
 2. Peukku rommipullolle! Ite aina nautin sairastamisesta, kerrankin ei tarvitse yrittää mitään ja saa vain olla. Mun sairastamiset yleensä on sellasia, että olo on suht siedettävä kunhan pysyy makuuasennossa. Toisaalta kyllähän siinä voimat menee kun vaan makoilee, lihakset tarvii että niitä käytettäisiin edes vähän. Saapa nähdä tarttuuko tämä kausiflunssa itseenkin, paljon sitä on taas liikkeellä... Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ettei tartu :) Itellä parin viikon tauti tai yleensäkin liikkumattomuus romauttaa lihaskunnon ihan täysin, masentaa alotella salillakin kaikki ihan nollista. Nyt vielä kaks päivää antibiootteja jälellä, toivottavasti ei pamauta tautia takasin kuurin loputtua ja pääsee vähitellen liikkumaan ihan omin jaloin reilummalla vauhdilla :)

   Rommi on kyllä hyvää, vois ostella ihan useamminkin vaikkei tautia oliskaan :D

   Poista
 3. Mulla kans :( Yli viikon jo sairaana ja sopivasti viikonlopuksi tauti vetikin täysin makuuasentoon. Pari päivää tosi epämukavia, ilman lääkettä ei jaksanut edes mehua juomaan nousta. Mutta kai se tästä. Ja ei tosiaan rahaa ehdi kulua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää olevan tautia liikkeellä. Toivottavasti pääset nopeasti takasin ylös ja liikkeelle, ei ole liikaa tekemistä neljän seinän sisällä makoillessa :)

   Poista