perjantai 2. kesäkuuta 2017

Talous 5/2017 - Metsässä mennään


Kylpyhuoneremontin jälkeinen matalalento jatkui vahvasti toukokuussa. Lomarahaleikkausten ja viikon mittaisen kesälomapätkän vuoksi myös kesäkuu tulee melko varmasti menemään penkin alle, mutta sen näkee myöhemmin. Tässä tän kuun tuhlailut:Palkkaa ihan mukiinmenevästi, samoin kilometrikorvaukset kolahtivat tilille. Passiivisia tuloja ihan mitättömän vähän koska ainoastaan kaksi firmaa maksoivat osinkoja toukokuussa, muita tuloja kertyi yhdestä maksupalautuksesta sekä Osuuskaupan bonuksista.

Menoissa ei mitään erikoista, asumismenot sisältävät siis vastikkeen & sähköt, siihen asuntolaina&remonttilaina päälle niin asumismenot olivat kokonaisuudessaan siellä 550€/kk tasolla, tuolla hinnalla ei vuokra-asuntoa löydä samoilla ominaisuuksilla joten omistusasuminen näyttää taas kilpailukykynsä :)

Ruokalasku näyttää ihan nätiltä, rumana lukuna avokin kanssa tehdyn päiväreissun eväskulut ja autoremonttia tehdessä kuluneet appeet satasen lisällä, ravintolassa käytiin syömässä matkalla, oli muuten kenties elämäni parasta pitsaa, kuudenkympin edestä.

Auton osiin ja muihin tilpehööreihin sain upotettua 260€ ja kylpyhuoneremontin jälkimaininkeihin vielä 420€. Autovero ilmestyi postiluukusta maksettavaksi, sinne siis 132€.

Mielenkiintoista huomata, että vaikka talous on päin helvettiä ja menoja tuntuu olevan enemmän kuin tuloja, niin saan silti kahmittua joka kuukausi säästöön ja sijoittamiseen keskimäärin 20%. Voisi nuo asiat kai siis huonomminkin olla? Onhan ne siinä mielessä, että Visaa lyhensin toukokuussakin 200€ arvosta, mutta kortin tiedot kertovat että samaan aikaan Visaa tuli vingutettua 500€ arvosta, visavelka kasvoi siis 300€ verran ja tällä hetkellä siellä näyttääkin olevan velkasaldoa 1500€ verran ja rapiat päälle.

Tuossa lienee siis kesäkuun meiningit ja lomarahojen porsaanreiät. Visan velkasaldo on saatava kääntymään laskusuuntaan ja kylppäriremontin yhteydessä tuhotut hätävarapuskurit hieman täydemmiksi. Tällä hetkellä kahdella hätävaratilillä on yhteensä sellainen 700€ joka pitäs saada pikimmiten nelinumeroiseksi jotta mielenrauha alkaisi jotenkin palailla. Havittelin myös sitä 10k€ saldoa sijoitustilillekin niin siinä sitä on kohteita kerrakseen ylimääräisille tuloille.Taivaalta tulee rakeita sekä vettä ja aamupakkasetkin näyttävät palanneen. Hyvää kesän alkua siis vaan kaikille :D

1 kommentti: