tiistai 4. huhtikuuta 2017

Talous 3/2017

Tätä taas. Asiaa ilmestyi sotkemaan pankin vaihto jonka takia piti keräillä tavarat kolmesta verkkopankista ja tarkistella ettei sekaan eksynyt esimerkiksi omia siirtoja pankista toiseen. Mukana on tosin 12 000€ suuruinen laina joka otettiin kylppäriremonttia varten. Ensin ajattelin jättää sen kokonaan pois, mutta koska tuo laina kattaa vain urakoitsijan tekemän työn ja pienen osan kalusteista niin päätin ottaa sen mukaan tulona ja kirjaan kaikki menot ylös jotta projektin lopussa saan kokonaiskuvan mitä homma tuli kaiken kaikkiaan maksamaan.

Tuossahan tuo. Ihan kivat tulot :D Osinkojanki alkoi kilahtelemaan, suurin erä tuli Astra Zenecalta, lähemmäs 30€ suuruinen potti, toinen erä samalta firmalta on tulossa vielä syksyllä. Osinkoja tältä vuodelta kasassa tällä hetkellä hurjat ~40€, odotellaan siis huhti- ja toukokuussa tulevia eriä jotka kertovat aika paljon mihin sitä vuoden mittaan päädytään. 200€ netto-osingot ovat tavoitteena ja se pitäisi jopa täyttyä jos en ihan väärin ole laskenut asioita.

Menoissa ei mitään erikoista. Remontin takia olen vinguttanut visaa vajaan 1500€ edestä, maksoin sitä myös 1000€ arvosta pois koska haluan pitää siellä käyttövaraa äkillisten remonttikulujen varalta. Ruokakustannukset venähtivät taas, suurin syy tuohon on hautajaisten takia pohjoiseen tehty reissu jonka aikana meni matkaeväisiin jonkin verran rahaa. Saman reissun ja yhden toisen noin 200km matkan takia polttoainekustannukset hyppäsivät normaalista alle satasesta tuonne 160€ suuremmalle puolelle.

Kaiken kaikkiaan siis plussalla oltiin tässä kuussa lähemmäs 4000€. Pitää huomioida, että tuo tasoittuu kyllä huhtikuun aikana koska remontista on vielä noin 5000€ maksamatta. Remontin loppusumma menee vielä uusiksi koska kosteusvaurion takia osa kustannuksista pitäisi siirtyä taloyhtiön harteille. Pitää keskustella asiasta vielä urakoitsijan kanssa ja katsotaan millaiseen kustannusjakoon lopulta asiassa päädytään. Lisäksi katsotaan montako kymppiä osingoista kertyy huhtikuussa, mutta oletus on, että huhtikuun tilinpäätös tulee olemaan pakkasella ja rajusti :D

Tällaista lyhyttä tällä kertaa. Sinänsä hyvää harjoitusta tulevaa varten tuo kylppäriremontti, koska jos sitä jossain vaiheessa alkaa rakennuttamaan taloa niin noita kustannuksia ja tietynlaista mikromanagerointia tulee olemaan edessä huomattavasti enemmän kuin yhdessä kylpyhuoneessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti