maanantai 6. helmikuuta 2017

Talous 1/2017

Muutama päivä myöhässä, mutta sainpahan vihdoin Excelit valmiiksi. Kokeillaan tähän hätään hieman erilaista taktiikkaa viime vuoteen ja muutenkin aiempaan verrattuna. Tarkoitus ois tehdä blogin ulkoasu uusiksi jolla saisin erillisen alasivun näille taulukoille jotka tulisivat suoraan Google Driven Docseista heti kun niitä päivittelen. Tiedä sitten miten sellanen toimii, eli jos jollain on osaamista tai vinkkejä niin totta kai otetaan kaikki tieto vastaan.

Tämän hetken viritelmässä on kaikki summat näkyvissä kaikelle kansalle, mutta koska identiteetti on aika hyvin salassa niin en jaksanu alkaa piilottelemaan. Kenties desimaalit voisin piilotella niin ois selkeempi lukea. Ennenhän nuo luvut oli piilotettu prosenttien taakse joten ero ei ole suuri, kyllä siitäkin ne olisi saanut irti jos jotain olisi hirveästi kiinnostanut :D

Mielipiteitä otetaan vastaan, tarkotus ois parantaa kirjaussysteemiä koko ajan jotta päästään parhaaseen mahdolliseen tulokseen. Tällä hetkellä pääsisin jo paljon eteenpäin jos joku osaisi kertoa miten:
a) miten saan rajattua blogikentän ettei suuremmat kuvat mene oikeasta reunasta yli blogiluettelon päälle vaan mukaan astuu vieritysrulla josta näkee kuvan oikean reunan?
b) pystyykö kuvien kokoa muuttamaan vapaammin kuin tuolla pieni/keskikoko/suuri/suurempi/alkuperäinen-valinnalla?

Tekniikan ihmelapsi siis edustaa. Osaan kasata tietokoneen alusta loppuun saakka erillisistä komponenteista ja asentaa keittiökalusteet hiluineen alusta loppuun saakka, mutta en osaa käyttää yksinkertasia muotoiluasetuksia Bloggerissa :DMutta itse asiaan:

tulot ja menot 1/2017

Tulopuolella ei ihmeitä, yksi palkaton päivä ja osingot nollassa, yhteensä 2493€. Menopuolella kaikenlaista hässäkkää, 2425€ ja risat yhteensä sisältäen myös säästöön ja sijoitustilille siirtyneet summat. Tuloksena 68€ plussan puolelle. Sijoituksiin ja säästöön jäi 20,6% tuloista.

Erikoisempia menokohteita ei juuri ollut. Normaalien puolella yhden joululahjan maksoin tässä tammikuun puolella, sieltä tuli 150€ ylimääräiset kulut. Puhelimeen meni muutama euro normaalia enemmän (harkitsen vakavasti rajatonta pakettia taas pienen tauon jälkeen), mätkyjen toinen erä meni myös maksuun tammikuun puolessa välissä. Ruokaan meni ihan hervottomasti rahaa, Visaa lyhennettiin normaali 200€ sänkyostosten räjäytettyä sen saldon päälle tonniin ja auton varaosiin/tarvikkeisiin sain myös uppoamaan päälle satasen.

Ei ole helppoa tämä talousniuhottajan elämä :D Josko kevään mittaan mentäisiin parempaan suuntaan, arveluissa oleva kylppäriremontti ei tosin lupaa kovinkaan aurinkoista kevättä. Tilanne on siis se, että jos kämppä menee kaupaksi niin no worries, mutta jos se jää vuokrakäyttöön niin kylppäriremontti ois tehtävä mieluummin aiemmin kuin myöhemmin, laskelmien mukaan hinta ois noin 7500-8000€...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti