maanantai 2. tammikuuta 2017

Vuoden 2016 yhteenveto ja 2017 tavoitteet

Kuinkas se 2016 sitten sujuikaan? Alla tavoitteet joita vuosi sitten itselleni asetin, sekä kommentit toteutumisesta suuntaan tai toiseen:


 • Polttoainelasku alle 150€
  • Helppo nakki, taisi ylittyä kerran kesälomareissun takia. Muuten mentiin alle satasessa käytännössä koko vuosi.
 • Ruokalaskun painaminen alle 250€ ja maksaminen S-Pankin tilin kautta.
  • Parina kuukautena päästiin jo aika lähelle tuota asetettua 250€ summaa, muuten mentiin surkealla tahdonvoimalla reilusti yli 300€ summissa ja S-pankin kautta maksaminen ei toteutunut yhtenäkään kuukautena. Surkea esitys!
 • Keittiölainan tuhoaminen
 • Hätävaratilin kasvattaminen summaan 4000€
  • Periaatteessa tavoite tuli saavutettua, tilin saldo kävi parhaimmillaan yli 4500€ summassa, mutta sitten tuli Nordnetin kampanja ja tilin saldo suli 2500€ lukemiin. Ensi vuoteen lähdetään nyt noin 2700€ saldolla...
 • Asuntolainen lyhentäminen summalla 400€
 • Sijoituksiin 5000€ summa vuoden 2016 aikana
  • Täyttyi kevyesti. Ura urkeni toukokuussa 2016 ja tällä hetkellä sijoitussalkuun on itse syydetty noin 5600€ kahisevaa, tuottoprosentti pyörii 9.50% tuntumassa eli plussallakin ollaan ihan kiitettävästi. Osinkoja on kerennyt putoamaan marraskuussa 5.79$ ja joulukuussa 6.20$. Ei noilla vielä juhlita, mutta siitä se lähtee :)

Kaiken kaikkiaan ihan mukiinmenevät tulokset. Ruokalaskun suhteen en tehnyt tarpeeksi töitä, mutta koska tein lupauksen vuoden vaihtumisen kunniaksi niin tuossakin asiassa voi olla parempaa suoriutumista havaittavissa vuonna 2017 :)


Vuosi 2017


Kaikki viime vuoden tavoitteet säilyvät sinänsä ennallaan, mutta muutetaan rajoja hieman. Vuoden 2017 tavoitteet ovat siis:

 • Polttoainelasku pysyy alle 100€/kk
  • Saa mennä yli tai jäädä alle kuukaudesta riippuen, lasken keskiarvon perusteella.

 • Ruokalasku alle 300€ joka ikinen kuukausi ja maksaminen S-Pankin tilin kautta
  • Nostan nykyisen ruokatilille menevän 200€ summaa viidellä kympillä ja jätän ruokaostoskeikoilla Dansken kortin kotiin jos ei muu auta...
  • Tein lupauksen vuoden vaihteen kunniaksi päästä irti energiajuomien lipittämisestä. Noista yksistään olisi tiedossa arviolta 5-10€ viikkosäästö eli 20-40€ kuukaudessa :)

 • Hätävaratilille saldoksi 3000€
  • Nousua on hurjat 300€ nykyisestä, mutta töitä tuonkin tekemiseen joutuu tekemään.

 • Asuntolainaan edelleen 300€/kk, asuntolainassa oleva puskuri 1200€ tasolle ja vuoden lopussa saldo alle 45000€.
  • 45000€ alle pääseminen tarkoittaa 400€ ylimääräisiä lyhennyksiä tuon 300€/kk lyhennyksen päälle. Hoidetaan tämä Payment A Day-tyylillä sekä lomarahoista.
  • Jos nykyinen asunto menee vaihtoon niin tämä kohta pyyhkiytyy pois, tarkennetaan sitä mukaa kun muutoksia tapahtuu

 • Sijoitustilille 6000€ vuoden 2017 aikana
  • Nykyisellä tahdilla Nordnetin puolelle siirtyy 300€ kuukausittain. 6000€ summaan pääseminen vaatisi 500€ kuukausittaista panostusta johon en kuitenkaan ole valmis tällä hetkellä kun asuntoasiat ovat kypsymisvaiheessa ja Visalasku juoksee koko ajan. Mutta otetaan tuo tavoitteeksi, antaapahan motivaatiota hoitaa Visa pois alta :)

 • Yksi palkaton vapaapäivä kuukaudessa, kaksitoista kappaletta vuodessa.
  • Yksi palkaton vapaa ei välttämättä kuulosta paljolta, mutta kuukaudessa on 22 työpäivää joista yksi vastaa noin 5% osuutta. Samalla suhteella se vaikuttaa alentavasti myös palkkaan, eli yksi palkaton vapaapäivä tarkoittaa itselläni noin 5% tiputusta tuloissa. Onneksi progressiivinen verotus tulee tuossa avuksi ja todellinen menetys on huomattavasti pienempi, Vapaa-aikaa ei voi koskaan olla liikaa ja jotkut asiat ovat vain yksinkertaisesti niin houkuttelevia ettei niiden rahallista arvoa voi miettiä :)


Näillä mennään taas yksi vuosi eteenpäin. Teen vielä jonkinlaisen pohdinnan ja suunnitelman osinkosummien kasvattamiseksi jossain vaiheessa kuluvaa viikkoa, tarkoitus olisi mennä ns. kattavuuslistalla johon kerään kohteita joita haluan osinkokertymällä kattaa. Katsotaan minkälaisen listan saan kasattua ja kuinka näissä nyt luetelluissa tavoitteissakin käy.


Minkälaisia lupauksia sinä teit vuoden vaihtuessa? :)

6 kommenttia:

 1. Mitä aiot tehdä vapaallasi? Itse varmaan lojuisin sohvalla joten olen mieluummin töissä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukun, pelaan, käyn salilla, tai mitä nyt aamulla nenä näyttää :D Aiempina vuosina oon myös "keränny" kesälomien yhteyteen palkattomia päiviä joilla saa aika mukavasti viikon verran ylimäärästä lomaa pidettyä ja säästettyä osan varsinaisista lomapäivistä sitten talven ajalle :)

   Poista
 2. Itse teen yleensä vähän pidempiä päiviä ja saa sitten pidettyä ylimääräiset tunnit vapaana kun haluaa. Jo 15-30 minuutin ylimääräinen työ per päivä kerryttää vapaita ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ois aika hieno systeemi, mutta oma työaika ei ole kellokortin takana ja ylitöitä ei periaatteessa saisi tehdä. Eli jos joskus menee yliajalle niin ne on otettava sitten omantunnon mukaan pois, normaalisti otan aina perjantaisin jotta pääsee viikonlopun viettoon hieman aiemmin :)

   Poista
 3. Hyvät tavoitteet! Olitko yksin ruokakunnassasi? Mulla myös tuo s-pankin ruokatilisysteemi käytössä, mutta budjetti paukkuu ja pahasti :P Pahimmillaan mennyt juhlamaksuineen lähemmäs 600€ omalta osaltani ruokaan. Ja mielestäni ite ostan koko ajan vaan porkkanoita ja punajuuria ja "kituutan"? Joku ristiriita tuossa on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdestaan asutaan avopuolison kanssa. Se juuri tuosta tekee vielä pahemman kun tietää että toisellakin menee reilusti yli satanen meidän ruokiin, yhteissumma on siis erittäin lähellä puolta tonnia kuukausittain. Tiedän kyllä, että se 300€ riittää varmasti kahdelle ihan makoisaan ruokaan, mutta kun energiajuomia ja makunautintoa kutkuttavia heräteostoksia on niin kiva tehdä ruokakaupassa käydessä. Ja tuntuu silti ihan samalta kuin sinusta, että punajuuria ja lanttuahan sieltä vaan tulee ostettua normiostosten lisäksi :D

   Poista