torstai 7. heinäkuuta 2016

Kuluttajapaneelit, palkinnot ja kaiken sen turhuus

Avaudun nyt tästäkin aiheesta. En muista kenen blogista luin noista paneeleista ja niistä saatavista palkinnoista, mutta olen kuulunut muutamaan nyt viimeisen vuoden aikana. Alla kyseiset puljut ja niiden palkinnot joita tarjoavat:

Userneeds:


Aivan järkyttävän pitkiä kyselyitä, vaikka esitiedoissa kerrotaan kestoksi vain muutama minuutti niin kyllä sinne joskus saa pistää kolminkertaisen ajan. Puuuduttavia kysymyksiä jotka monesti toistavat itseään vain pienillä sanamuotomuutoksilla kysymysten välillä.

Palkinnoksi saa pisteitä joita voi kerryttää Presentcard-lahjakorttia varten. Tietyllä pistemäärällä kortin voi sitten käyttää kaupoissa jotka tuon hyväksyvät.

IROResearch Oy


Mielestäni käyttäjäystävällisempi kuin edellinen, kysymykset tosin samaa huttua eli kiertävät kehää pienillä muutoksilla. Palkintona osallistuminen 2x50€ lahjakortin arvontaan, kohteen voi valita Prisman, Verkkokauppa.comin ja SuperLahjakortin kesken.

Respomondo


En muista koskaan osallistuneeni kyseisen paneelin kyselyihin, silti niitä tuli sähköpostiin silloin tällöin. Palkintona näyttäisi yhden viestin perusteella olevan osallistuminen 3x50€ lahjakortin arvontaan.


Lopputulema


Lopetin joka ikisen paskan. Kun mietin viimeistä vuotta - puoltatoista ja sitä sähköpostiviestimäärää joka noista on puskenut, niin tarjolla olevat palkinnot eivät korvaa mitenkään niihin käytettyä aikaa. Viestejä on tullut varsinkin kahdelta ensimmäiseltä arviolta yhteensä tusinan verran viikossa, Userneedsin kyselyihin olen käyttänyt aikaa yhteensä varmaan pari tuntia ja mitään en ole noista saamillani pisteillä vielä kostunut. Sama koskee IROn kyselyitä ja lahjakorttiarvontoja.

Eli jos voitto sattuisikin joskus osumaan kohdalle, on kyselyihin ja sähköpostilaatikon siivoamiseen käytetty aika niin suuri, että tuntipalkka tulisi olemaan vain muutamia turhia roposia. Ei yksinkertaisesti kannata tuhlata aikaansa tämmöisiin näperryksiin ellei ole aikaa ja lehmän hermoja ylenmäärin kulutettavaksi.


Mitenkäs muut, oletteko kuuluneet tai kuulutteko kyseisenlaisiin käyttäjäpaneeleihin?

7 kommenttia:

 1. Jepjep, olen aivan samoilla linjoilla. Olen itse ainoastaan Finnkinon elokuvapaneelissa ja ehkä tunnin olen nyt viettänyt kolmen kyselyn parissa ja tilillä 2-3€. Kun rahaa on kertynyt tarpeeksi voi sillä lunastaa elokuvalipun. Monasti tulee kyselykutsu sähköpostiin, mutta kun sitä klikkaa niin kysely sanoo saman tien, ettet ole sopiva henkilö juuri tähän kyselyyn. Joskus ehdit täyttää muutaman esitietokysymyksen, kun kysely hylkää sinut. Eri kyselyistä saa eri verran palkkiota: 0,80-1,30€/kpl.
  Yhden lipun verran taidan noita jaksaa ja sitten saa kyllä loppua ajan haaskaus. Ehkä kerran kuukaudessa olen noita täyttänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuosta sentään maksetaan jotain eikä jaeta pelkkiä arpoja joilla voi teoriassa voittaa jotain :D Ihan mielenkiinnosta, liittyvätkö Finnkinon kyselyt elokuviin & musiikkiin, tms vai onko siellä ihan aiheeseen liittymätöntäkin tauhkaa seassa?

   Onhan nuo summat pieniä käytettyyn aikaan nähden kaikissa paneeleissa, saman ajan kun käyttää pörssin seuraamiseen niin varmasti saa ajalleen paremman vastineen. Ja ihan samanlaisia asioita tapahtuu noissa omissakin paneeleissa. Monesti hylky tulee heti iän & sukupuolen antamisen jälkeen, joskus parin kyssärin jälkeen joihin on kerennyt tuhlaamaan jo useamman minuutin.

   Poista
 2. Jäsenenä Vaikuttajapaneelissa jo useamman vuoden. Maksavat muuutaman kymmenen senttiä - pari euroa per kysely. Muutaman kerran olen siirtänyt tuonne kertyneitä summia joiden minimi on 10€. Samat fiilikset kuin sinulla. Kunhan saan seuraavan nostosumman täyteen niin lopetan koko touhun.
  Nyt ilmeisesti jo päättynyt musiikkipaneelissa "tienasin" pareemmin. Kuuntelin 50 kappaleen alkua ja annoin mielipiteeni lähinnä sen suhteen pidänkö ja miten toimisin jos kuulisin radiossa. Kolmen vastauskerrran jälkeen sai lahjakortin. Niillä kustansin harrastusopiskelujeni oppikirjat.

  VastaaPoista
 3. Itse kuulun M3 panel -tutkimukseen. Siitä olen tykännyt, varsinkin kun ottivat listoilleen konjakki- ja portviinit :P niiden tilaaminen varsinkin joulunaikaan on ollut itselle odotettu hetki. Ja niihin pitää todella nähdä vaivaa, mutta kun tietää, mitä tuleman pitää, olen jaksanut naputella vastauksia :) Toivottavasti nyt tuonne ei tule yleisöryntäystä ja itse menetän jatkossa kaikki mahdollisuuteni osallistua kyselyihin :D

  VastaaPoista
 4. Moi, sain nyt vihdoin luettua blogisi kokonaan; kiinnostavia kirjoituksia paljon, joihin moniin olisi voinut kommentoida, mutta laiskana en jaksanut. :P

  Tässä kommenttia sentään tähän gallup-aiheeseen; mä oon liittynyt kolmeen gallup-ryhmään; Taloustutkimus, TNS gallup ja Norstat-paneeli. Taloustutkimuksella on vain arvontoja, TNS gallupilla on sekä arvontoja että pisteiden kertymistä, ja Norstatilla vain pisteiden kertymistä. Olen voittanut kerran arvonnasta (50 € lahjakortin S-ryhmään), ja noilla pisteillä lunastanut mm. leffalippuja ja Presentcardin lahjakortteja. En missään nimessä suosittele rahantekomenetelmänä, mutta itse olen kuitenkin toistaiseksi ollut melko tyytyväinen meininkiin. Gallup-linkkejä tulee aika usein sähköpostiin, mutta vastailen vain silloin kun huvittaa ja mihin huvittaa. Jotkut tutkimukset on mielestäni tosi mielenkiintoisia (esim. yhteiskunnalliset arvokysymykset) ja jotkut paskaa (tietyt typerät mainosten mielikuva-arvostelut), suurin osa siltä väliltä. Ehkä n. 4 €/h tällä olen "tienannut".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lukemisesta, ja toivottavasti jotain fiksua ulosantia saan aikaiseksi myös jatkossa :D

   Tuommonen 50€ lahjakortti ihan ruokaostoksiin itseänikin noissa on houkuttanut, mutta kun tosiaan tuntipalkka jää sinne pariin euroon niin hermot meni koko hommaan. Vieläkin puskee sähköposteja yhdestä kohteesta koska lopetuslinkki sähköpostin perässä ei toimi. Katsotaan koska saan aikaiseksi hoitaa sen jollain muulla tavalla :)

   Poista
 5. Voin suositella http://www.suomipaneeli.fi kuluttajapaneelia. Saa rahaa jokaisesta kyselystä mihin osallistuu.

  VastaaPoista