keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Asuntolainan nro1 tuhoamissuunnitelma

Ei kovinkaan yllättävää, että vettä tulee taivaan täydeltä taas vaihteeksi. Liikaa aikaa siis käsissä ja liikaa mietteitä pääkopassa, sain kuitenkin valmiiksi suunnitelman tuon pienemmän asuntolainan tuhoamisesta tämän vuoden loppuun mennessä kuten alkuvuodesta linjasin. Lyhyestä siis virsi kaunis, tämän kun tähän laitan julkiseksi niin siinä sitten pitäydyn vaikka miten kävisi.

Lainaa on tällä hetkellä jäljellä enää 2970€, tammikuun 21.pv jälkeen tiputusta lainasummaan on tullut hurjat 4500€(!). Alla vaihtoehdot mitä eri summien käyttö tarkoittaisi:

1. Tasalyhennyksillä hoidettuna 594€/kk.
2. Lyhennyksellä 550€/kk jäisi joulukuun veronpalautuksista maksettavaa vielä 220€
3. Lyhennyksellä 500€/kk jäisi veronpalautuksista maksettavaa 470€

Veronpalautuksista on oletettavasti tulossa päälle tonni kun työmatkakorvauksista tulee päätös syksyllä. Noiden jämäsummien maksaminen siitä ei siis ole minkäänlainen ongelma, mutta haluaisin kenties kokeilla hieman erilaista lähestymistapaa. Päätän siis maksaa loppuvuoden ajan lainaa pois vain tuon 500€/kk plus Payment a Day tyylisillä lyhennyksillä jokaisen kuukauden mittaan sellaisia summia, että veronpalautuksista maksettavaa jää vähemmän kuin 500€/kk maksutyylillä jäävä 220€/kk. Tämä tarkoittaa, että kuukaudessa on tultava pieniä siirtoja noin 50€ edestä. Luulisi antavan kohtuullisesti motivaatiota karsia ns. turhia menoja sekä vältellä heräteostoksia ruokakaupassa käydessä!

Koska asuntolainoihin käytettävän rahamäärän kohdalla on vara nyt höllätä, voin keskittyä kuromaan pyöräostoksilla tuhoutunutta hätävararahastoa parempaan kondikseen, tavoitteeksi voisin ottaa 1700€ summan kun tällä hetkellä olen päässyt kiipeämään takaisin 1400€ lukemaan. Loput käytän "turhaan tuhlaamiseen", eli toisin sanoen makuutan niitä käyttötililläni ja tunnen itseni levollisemmaksi koska tilin saldossa on pelivaraa. Tai sitten avaan vihdoin tilin Nordnetin puolelle ensi vuoden sijoitushommia varten ja siirrän sinne ns. aloituspääoman odottelemaan, kenties jopa sijoitan ne johonkin.

Katsotaan kuinka käy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti