keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Maaliskuun 2015 tulot ja menot

Noniin, pääsiäispyhistä selvitty ja ehtii hieman taas koneen äärellekin. Maaliskuussa menot olivat taas liian suuret ja tulot liian pienet kuten helmikuussakin, jännä huomata miten näitä talousasioita tulee mietittyä paljon kriittisemmin kun ne iskee taulukkoon ja näkee koko karmeuden aina kuukauden vaihteessa.

Tuloja maaliskuussa oli 2424,33€ ja menoja 2738,14€m tuloksena -313,81€. Tästä oli tietysti säästötilille siirtoa 200,69€ ja asuntolainoihin meni yli tonni payment a day-periaatteen nostattamana. Piirakka näyttää seuraavalta:
Menot maaliskuussa 2015

Ensimmäisenä täytyy sanoa, että ensi kuussa tämä listaus tulee muuttumaan. Hajotan menot kahteen eri osioon joissa käyn erikseen läpi Dansken ja S-Pankin menot ja keskinäiset siirrot omien tilien kesken. On hieman työlästä katsoa kahden eri pankin tilien tapahtumat läpi ja koostaa niistä tällainen yksi listaus koska noilla tileillä on myös paljon keskinäisiä siirtoja säästö-ja ruokajuttujen vuoksi.

Autoon meni taas aivan helvetisti rahaa, varsinaista korjausta ei ole tuossa juuri ollenkaan mutta olen tehnyt pientä parantelua ja ostellut erinäisiä releitä&jakoblokkeja, yms virtapuolen parantamiseksi. Ruoka pysyi juuri ja juuri asetetun 200€ rajan alla, polttoainekulut yhden Jyväskylän ja yhden Helsingin reissun vuoksi 30€ yli asetetun rajan, säästötilille kerrytettävä summa on erittäin lähellä toteutumista, vielä puuttuisi noin 50€. Lääkekuluihin meni 70€ jota ei normaalisti tulisi, mutta parisuhde velvoittaa tietynlaisiin ostoksiin vaikkei itselle ostakkaan. Ostan itse yleensä vain yhden Ibumax-paketin vuodessa ja Ventoline-kiekon silloin tällöin rasitusastman vuoksi joten suuria summia apteekkiin ei joudu kantamaan. Hautajaisia varten joutui satsaamaan kauluspaitaan ja kravaattiin, siitä tuo 80€, takin löysin kierrätyskeskukselta 10€ hintaan :)

Hierojalle menevä summa on melko suuri joka voi vaatia hieman selvennystä. Käyn aktiivisesti salilla ja teen suurimmaksi osaksi toimistotyötä jotka aiheuttavat melkolailla painetta kropalle ja jumittavat selän välillä pahastikkin. Oma selkäni on parin viimeisen vuoden aikana oireillut aika rankasti ja lihasten hermotukset eivät enää toimi niin kuin niiden tulisi toimia. Tätä ollaan nyt sitten ruvettu purkamaan kunnolla kun 30v on mittarissa, selkää on auottu useamman kerran, rinta ja olkapäät alkavat olla nyt kunnossa ja vielä olisi se tuskallisin eli noiden istumalihasten&jalkojen aukominen jäljellä. Toivottavasti kesän loppuun mennessä alkaa olla kroppa kunnossa, jatkossa riittänee sitten omatoiminen venyttely ja hieronta kerran kuukaudessa. Käykää siellä hierojalla jos istutte paljon ja/tai urheilette, ja muistakaa se venyttely nuoresta pitäen! Itseensä pitää aina satsata jotta elämä maistuu hyvältä, ei ole mukava olla sitten eläkeikäisenä pyörätuolin varassa tai edes tekonivelten omistaja. Tämän vuoksi ajattelinkin jättää ensi kuussa asuntolainat lyhentämättä koska siellä on ylimääräistä puskuria reilusti ja ostaa itselleni polkupyörän kuntoprojektin tueksi :)

Veljenpojalle laitoin automaattisen siirron joka kuukauden palkkapäivänä. Eihän tuo 10€ paljon ole, 120€ vuodessa joka on minulta vain vähän pois ja 18v aikana siitä kertyy mukavasti esimerkiksi ajokorttiin menevä rahasumma pojan tilille :)

Payment a Day

Kuten helmikuussa kerroin niin otin käyttöön tuon systeemin. Nyt kun siihen on ehtinyt panostaa kuukauden verran niin voi vaan sanoa miten helposti noita summia alkaa kertymään aivan huomaamatta. Säästötilille kertyi 50€ ylimääräistä siirtoa normaalin 150€ summan päälle ja asuntolainoihin meni 65€ ja 50€ summat.


Mobiilipankeista

Yksittäiset summat noissa ylimääräisissä lyhennyksissä ovat yleensä olleet alle 5€ ja tarkistan tilisaldon mobiilipalveluiden kautta kerran-kaksi viikossa. Dansken kautta tämä toimii oikein mutkattomasti, mutta olen huomannut, että S-Pankin palveluun tilisaldo päivittyy aivan tuskallisen hitaalla aikataululla. Jos olen käyttänyt esimerkiksi kaupan kassalla S-etukorttia niin se näkyy kyllä siellä tapahtumissa jotka koskevat bonuksien kertymistä, mutta tilitapahtumissa se näkyy vasta päivän-kahden päästä jolloin saldokin siis laahaa perässä.

S-Pankin palvelussa on tosi työläs ottaa esille suoritettujen maksujen päivämääriä, jokaisen tapahtuman joutuu avaamaan erikseen jotta näkee minä päivänä se on veloitettu, Danskella päivämäärä näkyy suoraan tapahtumalistauksessa. S-Pankilla ei myöskään ole samanlaista reaaliaikaista käytettävissä olevien varojen näyttöä kuten Danskella, eli jos olen esimerkiksi tankannut autoa 50€ verran mutta summaa ei ole veloitettu niin tuo varaus ei näy S-Pankilla millään tavalla tilitapahtumissa, toisin kuin Danskella joka näyttää kokonaissaldon sekä käytettävissä olevat varat jossa nuo varaukset on huomioitu.

Tämmöisiä pieniä huomioita on tullut tehtyä tässä kun olen menoja seurannut ja listannut. Jos joku S-Pankin listoilla oleva sattuisi tätä lukemaan niin saa laittaa viestiä eteenpäin bittinikkareille ;)

2 kommenttia:

 1. Moi, sul ei varmaan oo online varmentavaa s debit korttia, sitten ne veloitettaisiin heti tililtä kuten mulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve,

   En tiedä tarkalleen mikä tuo on, sen tiedän että siinä on Visa samassa eli credit/debit-mallinen. Debit-puolta käytän oikeastaan aina kun en visakikkailuun ole oppinut (vielä). Josko se johtuisi nimenomaan tuosta debit-puolen käytöstä :)

   Sen verran on S-Pankkia kehuttava, että aikalailla heti kun tän blogitekstin suustani ulos päästin niin sinne ilmaantu ainakin androidin mobiilipankkiin nuo päivämäärät näkyviin maksutapahtumissa ja tais toiminta nopeutuakin hieman.

   Poista