torstai 30. lokakuuta 2014

Opintolaina tuhottu!

Muiden kiireiden takia tämän omaseurannan päivittelykin on jäänyt. Autosta päätti sitten hajota samaan aikaan iskunvaimentimet, kansipahvi ja termostaatti, kallis tikki varaosineen koska kannen yhteydessä piti sitten vaihtaa jakopäähilut ja vesipumppukin. En edes halua ajatella paljonko homma olisi tullut maksamaan korjaamolla teetettynä, onneksi itellä on paikka remonteille & taitoa & osaava kaveripiiri jelppaamassa.

Mutta tekstin pääasia on tämä: opintolainan viimeinen lyhennys tuli tehtyä tasan kaksi viikkoa sitten 16.10 ja seuraavana yönä LähiTapiolan järjestelmä oli sen jo poistanut tililistalta! Sain samantien laitettua vireille kyseisen lafkan tilien lopettamisen ja nyt maanantaina olivat saaneet loput rahat siirrettyä S-Pankin tililleni.

Kysehän ei ollut hurjista summista verrattuna vaikkapa asuntolainaan, mutta kuitenkaan moni ei voi tänä päivänä sanoa maksaneensa viiden tonnin lainaa pois parissa vuodessa, tai muuten Suomessa ei luottokorttifirmoilla olisi asiakkaita yhtä ainutta. Ja kuten aiemmin mainitsin niin tarkoitus oli tuosta lainasta päästä eroon vuoden 2014 aikana. Nyt tuo määräaika alittui siis kirkkaasti joten rahat saa muuhun käyttöön samantien. Samalla tuli myös tajuttua että Visan saldo on ollut nollissa jo useamman kuukauden, tätä ei ole tapahtunut kertaakaan sen jälkeen kun kortin vuonna 2010 sain käsiini.

Eniten asialla oli varmasti vaikutusta omaan pääkoppaan ja mielialaan. Se on yllättävän suuri ja helpottava tunne kun tajuaa, että on aikanaan osittain omien hölmöilyjen takia otetut lainat maksanut rehellisellä työnteolla kokonaisuudessaan takaisin ja vieläpä vuosikymmenen etuajassa. Hölmöilyllä tarkoitan tässä sitä, että olisin varmasti opiskellessani tullut toimeen ilman tuota lainaakin jättämällä auton seisontavakuutukseen sukulaisen hallin nurkalle ja keittelemällä omat kiljuni koffin kolmosen ostamisen sijaan. Lompakko keveni yksien verkkopankkitunnusten verran, pääkoppa sitäkin enemmän ja nyt kun 2kk aiemmin pääsee siirtämään nuo rahat asuntolainapuolelle, oletan että jäljellä oleva 8600e asuntolaina numero ykköstä tulee maksetuksi hyvissä ajoin ennen vuoden 2015 loppua :)

Tuosta opiskeluaikojen juomapuolesta tulikin mieleeni eräs artikkeli jonka luin pari viikkoa takaperin, MMM kertoilee kuinka saa hyvää kotitekoista siideriä helvetin halvalla. Tätä on aivan ehdottomasti kokeiltava jossain vaiheessa talvea nyt kun salihommissa puskee massakautta päälle ja syömisten suhteen on paljon vapaampi fiilis. Pitää vain jostain bongata sopivan iso lasikannu johon kaataa mehun sekä päälle sopiva kumikortsu vesilukkoineen. Kannattaa vilkaista teksti läpi jos Alkon hinnasto ei lompakkoa miellytä ja on pari viikkoa aikaa käsissä kokeiluluontoiseen hommaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti