perjantai 22. marraskuuta 2019

Talous 10 / 2019 - kiirettä pitää

Vihdoin ja viimein lokakuun numerot kirjattu muistiin. On ollut hieman henkisiä paineita loka- ja marraskuun aikana jotka ovat hidastaneet aikalailla kaikkea tekemistä. Asiat alkavat jo onneksi helpottamaan, mutta ilman useamman tuhannen euron kuluerää asiasta ei taida selvitä, kovin paljoa en uskalla asiaa avata, mutta käytännössä säästötilien saldot tulevat hupenemaan ja tilalle en saa muuta kuin mielenrauhaa, luultavasti.

Pidemmittä puheitta:
10/2019
Tuloja 2530€ eli normaalipalkan plus epäsäännöllisen säännöllisten muiden pennosten verran. Passiivisessa tulossa ei hurraamista, mutta toisaalta salkkuun ei ole mitään ostettukaan pitkään aikaan.

Menoissa ei erikoista. Sijoitukseen normaali 100€, säästötilille ihan kiva 300€. Ruokaan meni taas yhden paremman kuukauden jälkeen enemmän, mutta on tuota tullut hieman "herkuteltuakin".

Remontointikulut sisältävät taas uuden lelun, Makitan monitoimikoneen joka maksoi vajaan 180€, mutta on sillä kyllä kiva tehdäkkin. Autot ovat olleet taka-alalla, niihin ja polttoaineeseen yhteensä noin 200€, jonka lisäksi autovero tosin vetäisi 234€.

Koiran isompi ruokasatsi maksoi 83€, sillä pärjää joulukuulle saakka. Koiria on tosin nyt kaksi joten tuo lasku tulee jatkossa kasvamaan :D

Kaiken kaikkiaan menoja oli absoluuttisesti tarkasteltuna 142€ enemmän kuin tuloja, mutta jos tuosta summasta pudottaa säästöt&sijoitukset pois niin tulos jää 260€ plussalle ja jos otetaan vielä sijoitusasunnon 206€ lainalyhennys pois laskuista niin tulos on 465€ plussalla. Ei ollenkaan huono tulos, prosentteina 24% tuloista :)


10K tavoite


10K tavoitteesta lokakuun jälkeen kasassa 8132€, eli 201€ tavoiteaikataulua jäljessä. Tuo heti alussa mainittu tuleva menoerä tulee luultavasti romuttamaan tavoitteen ja kirkkaasti, mutta asia ei ole vielä selvillä joten en pysty meneviä summia sen enempää tarkentamaan. Mutta kyllä tämä siltä näyttää, että ensi vuodelle joutuu nostamaan tonnilla tuota tavoitetta :)



Hyvää pimeän alkutalven aikaa kaikille, pysykää positiivisina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti