lauantai 16. kesäkuuta 2018

Kesälomarahojen anatomia 2018

Tein itselleni tuossa pitkin kevättä erilaisia laskelmia ja budjetteja miten kesäkuun palkan yhteydessä tulevat lomarahani oikein käytän ja kuinka paljon saisin niistä jopa kenties sijoittamiseen. Nyt kun rahat ovat tulleet ja osittain jo myös menneet niin on hyvä aika tehdä välikatsaus näin vähän pysyvämpään muotoon (ei hautaudu tietokoneen kansiohelvetin uumeniin :D) ja tarkastella paljonko sitä käyttövaraa oikein siellä vielä on.

Kesäkuun palkka oli yhteensä 3464€ josta lomarahojen osuus on karkeasti 1100€. Aloitin samalla myös ensimmäisen pätkän kesälomasta josta osa on palkatonta joten ilman sitä kokonaissumma olisi satasen tai kaksi suurempi.

Normaalista palkasta kaikkina kuukausina menevät summat ovat seuraavat:
 • Nordean säästötili 50e
 • Asuntolaina 248,18e
 • Remonttilaina 60,20e
 • Sähkö 48,95+19,26 =  68,21e
 • Puhelin 15,32e
 • Nordnet 50e
 • Veljenpojalle 20e
Tuohon päälle tulee vielä heti heinäkuun alussa 180€ yhtiövastike, 50€ auton hallipaikkamaksu sekä 48€ kuntosalimaksu. Yhteensä normaalista palkasta on siis noiden jälkeen jäljellä 1574€ (2364-menot). Ihan mukiinmenevä tulos kaikkien pakollisten menojen jälkeen, tuolla summalla pitäisi kyllä pärjätä heinäkuun palkkapäivään suhteellisen kivuttomasti.

Lomarahoista on tehty jo seuraavat siirrot tai väistämättömät varaukset:
 • Säästötileille meni summat 574+150 = 724€
  • Tällä nostin Nordean puolella olevan säästötilin saldon summaan 1500€ elokuussa tulevaa oviremontin 2000e kustannusta silmällä pitäen. 150€ siirtyi S-Pankin kakkostilille sitä paskaa päivää varten jolloin tarvitaan sieltä rahaa ruokaostoksiin. Tilin saldo on nyt 262€ ja sen voisi hilata vähitellen tuonne 300€ kohdalle.
 • Meinasin saada itseäni niskasta kiinni ja katsastaa projektiautoni vuosien tauon jälkeen. Tähän olen varannut 300e korjaamokäyntiin ja varaosiin, katsastukseen 50e sekä siirtokilpien kustannukseen 35e. Yhteensä 385€.
Tässä vaiheessa lomarahoista on siis käytetty  1109€ joka tarkoittaa sitä, että kaikki lomarahat on syöty.

Tuon päälle pitäisi kuitenkin laittaa vielä erinäinen satalappunen muihin harrastuksiin sekä pariin hääviikonloppuun joihin meidät on kutsuttu ympäri Suomea. Ne menevät kaikki siis tuolta normaalin palkan puolelta jota oli jäljellä vielä 1574€ verran. Ja sitten pitäisi uskaltaa vielä laittaa isompi summa Nordnetin puolelle, taitaa siirtyä sekin tuonne heinäkuun puolelle paitsi kun heinä- ja elokuussa pitää laittaa vielä vähintään 250+250€ oviremontin kattamiseen niin siinäpä sitä sitten ollaankin, sijoitukset jatkuvat siis luultavasti syyskuussa. Sillon on sitten tietysti oviremontin jäljiltä oma hätävararahasto lukemissa 0€ joten seuraavat kolme kuukautta paikkaan sitä, sijoitukset jatkuvat siis käytännössä ensi vuoden puolella :(

Toki tilanne elää ja korjaamoon & varaosiin ei välttämättä mene noin paljoa rahaa, tai siellä paljastuu jotain sellaista jonka takia en pysty autoa edes katsastamaan, mutta lähtökohtaisesti lomarahoilla ei pitkälle pötkitä kun tulevat vaan kerran vuodessa :D


 Kuinka te muut käytätte omat lomarahanne?

4 kommenttia:

 1. Lomarahani, huikeat 572e, meni lomareissuja varten säästöön. Olisin ostanut lisäksi uudet silmälasit jos summa olisi ollut yhtään suurempi.

  VastaaPoista
 2. ei ole vielä tullut. vanhasta työpaikasta pitäisi tulla kertyneet lomarahat ensi viikon torstaina. katsotaan mitä sieltä sitten tulee, itse en nimittäin osaa laskea noita. voisi vähentää vähän sijoituslainaa. ja mennään köpikseen heinäkuun lopulla

  VastaaPoista
 3. Lomarahat menevät varmaan puskurin täytteeksi, joka humpsahti tyhjäksi viimekuussa. Eli nyt maksellaan autoa itselle takaisin (ja läheiselle, joka maksoi loput siitä autosta,ettei kaikkia tilejä tarvinnut vetää ihan kuivaksi).

  Lomarahoja tuli tämän kuun palkassa 3 viikon edestä ja ensikuun palkassa sitten 2 viikon edestä. Ihan kiva, että jakautuu tällä tavalla eri kuukausille.

  Huvi/lomarahaa olen kerryttänyt tekemistäni ylitöistä maaliskuussa ja ylijäämänpalautuksesta ja ne on tarkoitus lisätä sitten lomakuukausina siihen normaalibudjetin päälle mahdollistamaan jotain mukavaa :)
  Suunnitelmissa on tehdä jotain edullista ja mieleenpainuvaa.

  VastaaPoista
 4. Eipä tarvitse miettiä, miten lomarahat käyttää, kun ei lomarahoja tule ollenkaan. Minulla on nollatuntisopimus, jolla ei kerry palkallista lomaa lainkaan, enkä siis saa lomapalkkaa tai lomarahaa. Lomakorvaus sentään tulee joka palkan yhteydessä, 10 % palkasta.

  VastaaPoista